Thursday, January 31, 2013

... sombong sangat! ...

haihh. aku tak tahu la keje aku ni macam mana. sakit kepala.
 
minta tolong pun jadi satu masalah. dengan berlagaknya cakap, " I tell you so many times!"
 
puihhh!!!!
 
agak-agak laa weh. aku pelik laa sebab sebelum ni ko tak cakap pun customer tuh pakai pallet ape tetibe bulan ini ada pallet. dah aku confius.
 
so bile aku nak hitam puteh ko lak ckp, taknak. benda ni sudah cakpa banyak kali.
 
WOOI! kepala hotak kau ckp banyak kali.
kata kalo shiment by sea ada pallet. yang aku pelik nye customer kod beza tapi lokasi sama. tapi 1 air 1 sea.
ye dah pelik. dah rupe cam cakap keling tahu!
 
berlagak nak mampooos! masalah betul ko kan. tanye pon masalah. customer banyak. kalo 1 aje aku tak kisah. ini satu persatu cakap. pastuh tak details. pastuh expect aku tahu semua lah.
 
cakap tak details mana lah aku nak paham mangkuk!!! adooii!
 
siyesly perangai serupa haram ko buat aku mara. dan sekali lg ko tak balas emel ak. oke fine. bile aku key in harga ko cakap salah. puihhh! benci gile aku rasa.
 
benci tahu tak!!! huh!
 
…: Sindarela Story :…

Sunday, January 27, 2013

... new header! ...

lovely tak header baru aku? HAHAH!

gambo itu sudah lama. maka aku buat keputusan utk tukar header. sementara single ini boleh laa letak header single. nanti sudah kahwin. confirm letak header dengan incik husben. tak gitu?

kawin? aaaaaaaaaaaa! soklan paling malas nak jawap yopp! ahhaa! insyaAllah. ada rezeki aku kawin.

opss!

TTFN!

Friday, January 25, 2013

... Kau suami orang ...

Aku dulu ada abg angkat. dan bila dia kawin dia tak jemput aku pun. dulu masa die bertunang die tak lah kerap nak cari aku. tapi lepas die kahwin aje die kerap cari aku. tak lah aku nak cakap ape kan. tapi. im just scared.

aku ni tersangatlah sensitip bab suami orang ada skandal. aku tak tahu kenapa. *padahal aku tahu*.
sebab apda aku as suami orang sudah tiada lagi istilah kawan perempuan. for siyes, kawan perempuan dia adalah ISTERI dia sendiri. betul tak??

aku bukan lah nak mengata abg angkat aku ni gatal. just concernlah kan, kalo aku layan kang bini die perasan lak, dah menjadi gado dan punca pergadohan mereka. tak gitu?

aku taknak lah nanti bini die nages2 dan cakp abg agkt aku tuh ada perempuan lain.

sebenarnya bukanlah aku nak cakap apa. kalo die jemput aku g kenduri die kan, aku tak kisahlah nak wasap o chat dengan die kerap. tapi ni tak. dahlah taknak kenal kan aku kt wife die. dok senyap2 dan takut. tapi tak tahulahkan kalo2 wife die tahu. dah alhamdulillah. kan. but when we chat or whatsupp. dia cam ingatkan kenangan lama.

FOR WHAT??????????

kau laki orang kot. tak sedar ke? aku fahamlah perasaan laki curang even bukan ak yang kena tapi aku pernah alamilah. ur wife crying. tak kesihan ke? orang kata, kalau dah tak sudi kenapa nak jaga? kenapa bagi harapan?

siyeslah. manager aku cakap aku ni kasar2 dgn bf ak, nanti dh kwen bf ak lak kasar dgn aku. aku tak takut semua itu. sebab manager aku sendiri ada skandal dgn bini orang. aku almost nk kenakan manager aku. tapi ak malaslah. kang gado lak.

aku jenis bio aje org tembak aku. bahan aku. aku ni nampak aje cam blur tp senarnye bukan. aku buat2 blurr sbb aku malas nak layan baahan or dorg kenakan aku. malas. makin di layan, makin menjadi2..bek ak diam pastuh buat2 blur.

aku lex aje. HAHHAHA!

back to topik. siyeslah. as husben orang. tolonglah jaga hati isteri anda. sbaik yang boleh. plsss! tak payah laa nk luahkan masalah kat perempuan lain. gatal namanya tuh!! tahu!!

... sleepy ...

time rehat, kemain mengumpat pasal orang. siap gelak2. time buat keje. pehh!!! mate kuyu aje..mke tak bersalah tertido.
 
nih aku citer pasal siapa? ahha! pasal aku lah!
 
Okeh2. aku nk sambung buat kerja yang melambak gile ni. dah laa buat keje exec aku..gji??? ciput!!!
 
TTFN!
 

 
…: Sindarela Story :…

... miss my red roses ...

Hari ini aku kerja. Dan ya muka aku amatlah blur tapi sangat best sebab boss dan exec aku tiada. So aku boleh buat kerja yang aku mahu seperti tidur. Zzzz. Hahaha! Acah aje. Opkos lah menyusun dokumen kerja sambilan aku. =_________="
 
Office hari ini kelihatan sungguh tenang. Mungkin mereka ramai yang sudah bercuti panjang. Mungkin. Dan aku? Oleh kerana rumah dan office amatlah dekat. Makanya aku kena KERJA. Nak taknak kena kerja kerana Allah. Kang kerja aku hari ini tak berkat pula. Dah menjadi satu hal.
 
Oh! Memandangkan kurang bizi. Makanya aku bolehlah balik awal. Tapi perlu siapkan menyusun fail supaya nanti next week datang kerja tiada kacau bilau mencari fail. HAHAHA! *Aku macam rajin aje ni*
 
okelah. Itu sahaja bebelan saya. Mahu buat kerja yang buhsan ini.

TTFN!
…: Sindarela Story :…

Thursday, January 24, 2013

... Rama- rama yang tak mampu terbang ...


Suatu hari, ada seorang budak lelaki sedang memerhatikan seekor kepompong..
Didalamnya ada rama-rama yang sedang berjuang untuk melepaskan diri dari dalam kepompong dan
Kelihatannya begitu sukar
Budak lelaki tersebut merasa kesian kepada rama – rama tersebut
Dia ingin membantu rama-rama agar dapat keluar dengan mudah.
Akhirnya kanak-kanak mengambil gunting dan membantu memotong
kepompong agar rama-rama dapat keluar dengan segera dan senang.
Alangkah senang dan leganya kanak-kanak tersebut.
Tetapi apa yang terjadi?
Rama-rama itu memang dapat keluar dari sana,
Tetapi rama-rama itu tidak dapat terbang, dia hanya dapat merayap.
Apa sebabnya?
Rama-rama yang sedang berjuang dari kepompongnya tersebut,
Sebenarnya pada saat rama-rama mengerahkan seluruh tenaganya, ada satu cecair didalam tubuhnya mengalir dengan kuat ke seluruh tubuhnya, yang akan membuatkan sayapnya dapat mengembang sehingga ia dapat terbang.
Tetapi kerana tiada lagi perjuangan tersebut, maka sayapnya tidak dapat mengembang sehingga ia menjadi seekor rama-rama yang hanya dapat merayap.
Kadangkala niat baik kita belum tentu menghasilkan sesuatu yang baik.
Sama seperti pada sewaktu kita mengajar anak kita.
Kadangkala kita sering membantu mereka kerana kasihan atau rasa sayang, tetapi sebenarnya membuatkan mereka tidak berdikari
Membuat potensi dalam dirinya tidak berkembang. Memandulkan kreativiti
Kerana kita tidak sanggup melihat mereka mengalami kesulitan,
Yang sebenarnya jika mereka berjaya mengatasinya, mereka akan menjadi KUAT.
Demikian juga pada sewaktu kita sedang berjuang menghadapi sesuatu, jangan mengharapkan bantuan orang lain, berjuanglah dahulu dengan mengerahkan segala kemampuan kita.
Hidup penuh dengan PERJUANGAN.
Sering kali juga kita sering menyalahkan situasi yang kita hadapi,
Tetapi ternyata situasi itulah yang akan mendewasakan kita



... Sekuntum menjadi 12 kuntum! ...

Oke. Jap. Sebelum mula.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!

K. Sudah.

Aku dapat bunga semalam petang!!!! wahh!!!
Siapa bagi biarlah rahsia. Sebab dia almost menjadi anybody. But now he is my friends!

Oh. Lepas aku makan tengahari kat rumahkan. Then ada orang kurier kol aku cakap nak hantar barang. dan aku macam cakap ajelahkan rumah kt mana. tapi aku rse aku ada tnye barang ape. die cakap adalah barangye. huhu. then aku suh die htr ke rmh aje. kalao xde org kt rumah tlg htr ke opis. dan die ckp oke.

then jam 5.25 ptg aje mama kol n tnye bile nk balik sbb aku dapat BUNGA!!!!!

woooiii!!! aku dapt bunga!!!! terus aku tengok2 jam. menanti jam kul 5.30. hati sudah cnfm2 tak duduk diam kan. HHAHAH!

sharp 5.30 aje aku punch. jalan kemain lajukan. pastuhkan sampai aje rumah ank buah aku yang gegel sume, "Acik Nana Acik Nana! Acik Nana dapat bunga. canteq!!"

3 suara ye disitu. ahhah! kemain dorg menggedik nak msuk bilik. mama rupenye dah simpan kan dalam bilik. TQ mak!

then ank buah aku sume nak tgk. aku dah laa tgh rimas dan panas. terus aku suh bdk2 nye kuar dgn alasan nak mandi. huhu!

Belet2 bunga dan ada kad. oh! meh aku bg tgk bunga.


lawa kan bunga ini??? hahah!!! ada lavender!!

dan ini kad.

ini dia the wishes!! ahha! dan bunga ini aku sudah letk dalam pasu bunga. err. pinjam mama pnye bekas air. KAHKAHKAH! hbs lah aku kalo mama tahu!!


oh..bungkus2 tiap kuntum bunga itu aku sudah buang dah. huhu..so bio bunga ini terus bernafas. ahahah! semoga kekal lama sedikit. 

oh! Ex aku wasap ak, die ckp, "notice me when the flowers about to die."

perhh!!!ayt kemain. kenapa awak? kalo die dead awak nk kirim bunga lg ka? kali ini htr ke opis eh! bio Mak Jan2 sume jeles dgn aku. bio 1 opis kemain meriah!!! hahaha!

mak aku mara aku dapat bunga. bapak aku pulak, "Lain kali htr ke opis bio sume org jeles." 

AHHAHH!!! sporting ahh abh ni. 

oke laa. esok aku citer lg bunga aku k. ahhaha! nite2~~


Tuesday, January 22, 2013

... Sensitive: sekuntum bunga ...

aku  tak tahu kenapa sensitip sangat.

*kesat air mata*

dulu, aku pernah berangan-angan nak bunga. sekuntum pun jadilah. takpayah nak bagi aku beribu-ribu. mahal kot kalo beribu-ribu. bunga maybe tak sampai rm5 sekuntumkan? err. ye kot.

aku gadis biasa yang tak suka pada anak patung kecuali domo dan jake skeleton. itu sahaja.

adik aku ada bear besar. bf die bagi. kan aku tido dengan adik aku, bila adik aku tak ada kat katil aje, aku sepak bear adik aku sampai jatuh katil. HAHAH! jaat nau aku.

it is just a dream. aku tahu better beli makanan dari bunga. aku tahu. tapi aku nak sekuntum aje. aku taklah lagi batak o tembolok nak beratus-ratus kuntum. aku bukan macam gadis lain. ini kes pasal aku. pasal gadis lain biokanlah dorg. persetankan perasaan dorg!

yang aku tahu sekarang ni, perasaan aku. ape aku perlu kesah pasal perasaan dorang?

aku tanya ex aku pasa bunga dan makan. dan die ckp ada beza. bunga leh jd benda yg sangat sweet. makan utk kenyang saja.

rindu ex aku. nsb bek die dok johor. huhu.

dan td msj2 zj. dan die setuju bg mkn dr bg bunga. k fine!!

lelaki ni tak paham ke? bunga leh jadi sesuatu tuh romantik. bkn sje kt gf tp kt wife. kalo bg mkn, bkn korg masak pon makan juga kan? ape bunga nak bg hari2 ke cmne?

pada aku, bagi sekali seumur idop pon xpe. jnji pernah rasa perasaan dapat bunga. plss la korg lelaki. agreed makan dari bunga nampak sangat korg ego. romantik tahu bagi bunga. even bunga boleh mati, tapi korang tak kenal perempuan. dorg maybe simpan kt novel o diari ke. ape korg tahu!!!

dan ye, aku memang seorang yang sangat complicated! im not asking u to understand me.

whatever la. sucks!

oh! it is noa issue for the 1st time. tp bila zj buat point jd issue and for me, i rather lose him. sebab bunga? bukan. sebab die tak paham aku!

Sunday, January 20, 2013

... stabbed behind my back ...

Tikam dari belakang atau a.k.a Stabbed behind back.

pernah tak kita suka kat seseorang itu and he/she stabbed behind our back.

OUCHH!

its kinda hurt. walaupun ia tidak berdarah tapi ia menyakitkan hati. menyilukan hati. menyiatkan hati.

parah parah parah!

inilah yang dikenali sebagai "Luka yang tak berdarah."

susah bila kita kena tikam belaknag dengan orang yang kita sayang. dengan orang yang kita percaya dengan sepenuh jiwa.

maksuh aku tikam belakang adalah, selalu kondem life kita, yang akan cakap hidup kita nih macam terlalu "LAME".

whats wrong with my life??? kalau Tuhan nak uji aku. aku terima. tapi kalau mulut macam cilaka. maap lah. memang susah kot aku nak telan. lebih-lebih lagi orang yang kita sayang kot.

manusia memang tak sempurnakan? tak kanlah kerja yang kita hasilkan tak boleh jadi seperti yang kita mahukan. bagi kita ia sempurna. tapi bagi orang lain ia belum cukup sempurna.

tahukan manusia tak pernah merasa puas. dengan Tuhan sendiri dia tak merasa puas. apatah lagi dengan sesama manusia atau sesama binatang.

tak salah pon kalau kita mahukan life yang sempurna. tapi kena ada usaha lah. aku pernah ada orang mara sebab aku mahukan sesuatu dengan sempurna. i put my life in a position where im comfortable place. if i felt that things is perfect, which it means my life is perfect.

sebab kita selesa dengan cara kita. asalkan kita tidak kacau orang dan berbuat baik dengan orang. itu adalah sempurna bagi aku. tak gitu?

orang tak akan faham kita. manusia sentiasa mendengki. sentiasa.

hati. sabar dan tabahlah. hidup ini pelbagai dugaan. rentaslah dugaan dengan jiwa yang kental.



Monday, January 14, 2013

... Monday dan Bluess ...

hari ini masuk-masuk opis ramai buat muke MondayBLues.
 
haha! ada muka baru bangun tido. ada muka benggang denga kesesakan lalu lintas. ada muke menangis malam tadi. ada muka kegembiraan dapat hp baru. ada muka gembira bos tak masuk. dan ada muka kelaparan >>(itu aku).
 
Lets begin my story.
 
sakit perut. sengugut. dan best! minum air gas 2 hari direct. bahagia. "sangat"!!!
 
Nabila dan Sadeline. PD. yess! pantai. yess! happy. yess! drive to giant PD. small dan tak best. pizza hut. bleerrgghh! kenyang! im drive. PD > UKM > Sunway.
 
sampai rumah. borak-borak. mandi dan borak. then sleep. kena himpit dengan Sadeline and Nabila. tak boleh tidur. zzzz tired again.
 
sunday morning! happy. wake early than others. hungry. try to sleep but cant. then Nabila awake and talking and ordered Dominos! tak mandi tengahari. mandi kul 4petang. yeayy! *anak dara teruk*
 
Paradigm. nice but scary lil bit. kota damansara. kedai tutup. balik dan makan cream puff.
 
talking and jealous. maybe not. but maybe yess. menyesal dan menyesal but cannot turn back the time. try to but cant.
 
suddenly happy and fall in love again.
 
fall in love. wanna get marry ASAP!
 
balik. kena bebel sekejap. on FB. sentap sedikit. maybe tak. try to ignore. but I cant. and I have too.
 
wake up. blurr. Tots it is 5a.m but already 7am. and I dead!  cepat-cepat siap tapi anak buah menangis. and I dead again.
 
drive. radio no signal. HUH!! search while driving. dangerous!! but motor auto tingkap sudah baru. terbaik. thanks dad!
 
waiting 1pm to go back home and babysit my niece and nephew.
 
TTFN!

…: Sindarela Story :…

Saturday, January 12, 2013

... date with my step-siblings ...

opss! girls-step-siblings.

fami xde. sebab fami kat kedah so today only nabila, sadeline and me!! yeayy! love ya!

confirm aku lambat amik nabila. confirm nabila marah sangat-sangat. janji bersama jam 2-3 ptg. tapi confirm aku lambat. haihh! bukan aku sengaja lambat. zj yg lambat. blm lg htr kete g kedai. haiyyaa~ ape yg patut aku buat ye? sepatutnya aku g aje sne..so pndai2 laa zj idop kan.

haiyaa! pasti lambat ni. dan kul 4 petang lak nk terus g PD dari mentari court. mohon semua okey2 aje. haiishhh! susah betullah. sume plan tak menjadi ni. spoiil sebab zj la ni. ishhh! geget die nanti!!! waaaaaa~

cume esok aku tak tahu cmne nk hibur kan nabila dan lin. sebab zj balik kg hari ini. haihh! die ni kan. ak nk mara n geget pon ada lah. siyes!! sgt2 mara dan cm nk geget die..masa byk hbs kt jalan raya aje. ape ni!!

oke stop! pikir benda lain lg bagus. doakan semua selamat sampai. aminn! aminn! aminn!

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami. Aminn!

Friday, January 11, 2013

... Enjoy the Silence! ...

aku ni macam tak reti nak berkawan. oh ya. memang pun. lebih-lebih lagi bila orang kerap ego dengan kita when we tyr to fix a thing.
 
sometimes i want to choose dont want to fix anything at all. better keep silent than talking too much!
 
damn! i try to be a mean friend than a good friend!
 
mungkin aku tak perlu nak berbaik dengan orang yang memang tak nak berbaik dengan kita kan. for what pun?
 
tahu tak aku dah cukup sabar tahu! aku bukan Malaikat dan Nabi pun yang kesabaran tiada limited! well! im a human that have my own patience!
 
nak menyesal pun tak tahu nak menyesal sebab apa. sakit kepala. being honest pun salah. macam lah aku tahu gf die ada password fb die. WTH!!! how should i know. dan macamlah aku tahu yang die tipu gf die. sape suruh tipu.
 
and you! as a gf buat apa nak kongkong lelaki? belum kahwin woooi! kalo aku kan time ni lah nk uji kesetiaan kot. aku bg ko bebas. ko nk buat apa ko buat tp ingat batas. tahu. tapi dengan syarat, if berlaku curang means BYE-BYE! susah sangat ke? tak boleh pikir?
 
eh! aku pun ada kekasih laa! aku bagi die bebas. sampaikan dia keje tak contact aku pn ada. ada lex aje. cari kawan2 aku dan enjoy. tapi kawan aku perempuan laa majoriti. dan kawan perempuan aku panggil kawan lelaki. but for sure aku dengan kawan lelaki yang lain HANYA KAWAN! not more! dan the guys do know that i already have lover.
 
dan kalo nak mengaku diri tuh single pon boleh. tapi sedar2 lah diri tuh ada kekasih. jangan nak mainkan perasaan irang pulakkan.
 
dont be so DUMB!!!
 
*marah ni!*
 
suke ke menipu kekasih? konon cakap kali ini aje. time bercinta aje. time dah kawin? effect??? bodoh lah kalo cakap xde. wehh! sekali dah buat cnfm berkali2 akan buat. orang bodoh aje tak sedar diri wehh!
 
nak bercinta please lah! jadi pandai. jangan jadi bodoh bercinta tuli. konon taknak bg pasangan mara. OOI! sedar tak kalo kantoi camne? bodoh kan? padan muke!!!
 
zj pon jujur gile dengan aku. kalo die nak tipu pon hak die. sebab yg berdosa die, bukan aku. see the point? tapi dengan die, alhamdulillah die jujur. dan aku follow die pnye step. die jujur dan aku jujur. walaupun pahit di telan tapi kena terima gak. belum kahwin wehh nak kongkong bagai nak gile.
 
for what nk kongkong bagai nak mati??? happy? pastuh kena tipu hepi?? puihhh! malu lah weh pasangan korang nanti. nk kuar dengan member2 tapi pasangan tak bagi so kita buat keputusan utk tipu. yang kawan lak dpt tahu kite tak dpt kuar sebab pasangan tak bagi, pastuh kena bahan dengan kawan. MALU TAK??? puihhh!
 
jangan jadi stupid couple lah! be a genius! bercinta sebelum kahwin belum confirm die jodoh kite.
 
pikir lah sikit!!!
 
TTFN!

…: Sindarela Story :…

Thursday, January 10, 2013

... Amalkan Surah Al-Fatihah ...




Baca dan ketahuilah Rahsia Surah Al-Fatihah ini. Amalkanlah ilmu yang kita dapat. In sya Allah.
1. Untuk membuatkan seseorang (saudara-mara/ pasangan/ anak-anak) supaya sentiasa ingat dan kasih pada anda :
- Bacalah surah al-Fatihah 14 kali sebelum tidur.
2. Untuk mengubati penyakit kritikal:
* Baca surah al-Fatihah 41 kali dan tiup pada air
* Minum air tersebut dan mandi menggunakan air tersebut
3. Untuk merawat masalah sakit kepala / sakit yang berkaitan dengan otak:
* Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala orang yang sakit tersebut.
* Lakukannya 1 kali sebelah pagi dan 1 kali sebelah malam setiap hari berterusan.
4. Untuk mengurangkan kesakitan yang melampau:
* Baca surah al-Fatihah 3 kali dan tiupkan dalam segelas air dan minum air tersebut.
* Kemudian, baca surah al-Fatihah sambil mengusap ditempat yang berasa sakit tersebut.
5. Untuk menghentikan bayi / anak kecil yang sedang menangis:
* Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala bayi/anak kecil tersebut.
6. Untuk merawat luka kecil (luka terkena pisau, luka sengat tebuan, darah keluar tak berhenti, jari terkepit pintu dll)
* Baca surah al-Fatihah 3 atau 7 kali
* Kemudian, gunakan ibu jari, ambil sedikit air liur dari bahagian “langit-langit” dan gosokkannya pada kawasan yang terluka tersebut.
Semua cara yang diterangkan di atas, INSYAALLAH pasti akan mendatangkan kesan dengan beberapa syarat:
1. Percaya dan yakin bahawa Surah al-Fatihah ialah sebaik-baik penawar untuk segala macam jenis penyakit (dengan kuasa Allah yang menjadikan surah al-Fatihah penuh keistimewaan)
2. Baca dengan penuh “khusyuk” dan “Tawadhu”
3. Tawakal sepenuhnya pada Allah
4. Gunakan amalan tersebut dengan NIAT YANG BAIK saja
Mintalah dengan niat yang baik. In sya Allah akan makbul permintaan anda.
Wallahualam.
Sumber ilmu : Dr. Fatma Az-Zahra



Wednesday, January 9, 2013

... a date can solve a problem? ...

this a big problem. seriously!
 
aku tak adalah gaduh besar dengan zj tapi. macam terasa hati itu adalah more terasa bila sikap dia endah tak endah.
 
macam mana aku nak stop kan sesuatu hubungan itu if he keeps searching me?
 
how?
 
ada sahaja idea dia untuk memperbaiki pergaduhan antara kami. i hate him most.
 
tapi sebenarnya aku bangga dengan sikap dia yang always try to fix a thing. even that thing he dont know what the problem is as long as i dont mad at him. thats the matter.
 
dia pernah cakap, " saya bersyukur sangat-sangat kalau kita tak bergaduh. kalau dulu kita kerap bergaduh."
thats right. aku ni kaki gaduh dengan lelaki. i dont know why.
 
dan sebab aku nak stopkan hubungan ini sebab aku terasa hati dengan sikap dia. itu sahaja? macam budak2. i guess.
 
entahlah. dia tak bagi aku bernafas pun. dia entah lah. dia macam biarkan pastuh dia cari aku bila perlu dan biarkan aku di tepi jalan. guys always like that right?
 
ada orang cakap, "girls always blame guys even not his fault or he do not do anything."
 
girls say, "of course it is guys fault. because he's not doing anything!."
 
see the games? i feel the same too about guys. everything is his fault. not me!
 
cuma nasihat aku pada lelaki bila ladies kerap salahkan dia, you should DO WHAT SHE WANT! this kind solution can solve the problem.
 
no wonder lah zj try to fix a problem even he is buzy. kalau dia tak dapan setelkan hari ini. dia akan setelkan esoknya. can he? well he just texted me and asked a date tonight.
 
oh crap! should i meet him?

…: Sindarela Story :…

Tuesday, January 8, 2013

... wedding: paid by groom or bride? ...

sejak semalam aku berborak dengan kawan aku pasal bajet perkahwinan.
 
ditanggung oleh lelaki 100% atau pihak perempuan 50%.
 
aku tak tahu macam mana semua ini. dan aku lupa nak tanya kakak2 aku pasal kes ini.
 
ada orang cakap kenduri macam makanan dan kemah lelaki bayar. tapi ada cakap parents bayar sebab nanti masa kenduri dapat duit hadiah semula.
 
how about photographer? make up? pelamin? door gift? wedding card?
 
semua itu macam mana?
 
ada orang cakap itu pihak perempuan sendiri bayar.
 
by right, it is true. tapi kalau belah lelaki tak ada sanding means tak ada pelamin tak kan lelaki bayar sedikit aje?
 
time ini lah mungkin akan ada komitmen antara groom and bride. kan?
 
entahlah. susah betul sebab bajet utk pelamin, gambo, kad, mekup, doorgift sume about rm10k. tak sampai rm10k la. tapi simpanan aku sendiri tak sampai rm3k. macam mana?
 
sakit kepala. any idea? please help me.
 
sudah 3 kali mengeluh nih. ahhaha! kursus kahwin sudah. when the wedding? tengok $$$!
 
TTFN!

…: Sindarela Story :…

Monday, January 7, 2013

... my life is not a fairy tales ...

> fairy tales <


i suppose my life is not like fairy tales which i keep dreaming of it.

fairy tales life is so perfect. especially their love story. i suppose mine not like it.

when i was a girl, i used to be dreaming a boy who love me because of me. then when i got it, i suppose im the lucky girl. but am i?

aku cepat putus asa bila bab cinta. aku tak pernah nak usaha untuk memperbaiki kisah cinta aku. aku biarkan. biarkan ia flow. just flow where the love wanna be end.

do i need to do something? i dont know. anything?

or just seat back and relax. maybe?

i guess love is not easy as you see. we have to do something. i mean. me. me?

no. i dont want to do anything. i just want to wait for my prince charming. yeay! i suppose to!
yeay! i want to! hell yeay! i will do like that!!

but, do i get married later? oh crap!!

TTFN!

... ikut hati atau minda ...

some person love to right use heart. but some person only use brain.
 
i mean hati dan akal memang susah nak bersatu kan? hati mahu lain dan minda mahu lain kan. so?
 
susah kot nak buat keputusan macam ni. cam love.
 
well. actually kita janganlah ikut omputeh sangat. ikut kata hati, ikut kata akal. better buat solat istikharah kan. tanya Tuhan. He knows everything!
 
tapi aku percayalahkan ramai manusia guna hati. cer bayangkan *ni guna akal k*. kalau kita sukakan roang tuh dan ada orang lain suka kita, kita ikut mana? orang yang kita suka kan?
 
tapi mesti pernah dengar kan, "kita patut pilih orang yang sayangkan kita. bukan kita sayang orang tuh."
 
kenapa quote ni popular? sebab orang yang sayangkan kita mestilah pandai jaga kita kan? well. kita pon pandai jaga orang apa. kalo ktia pandai makan hati. i suppose.
 
ape kurangnya kita terima orang yang sayangkan kita but we still hurt them? are these mean we are MEAN right?
 
well. bagi aku, as perempuan, kita terima lelaki yang sayangkan kita. bukan kita sayngkan die. well i guess. tapi kebanyakan perempuan zaman sekarang amik lelaki yang dia suka. hurmm. i think so. but most of them like that right?
 
example depan mata aku adalah aku. *tengok cermin*
 
ada dua orang suka aku. dua2 aku sayang cuma beza kawan atau more. well dua2 tak perfect but they perfect each other. i mean dorang tak lah buat aku perfect tapi when i need someone, one of them available and the other one unavailable.
 
you know what i mean.
 
actually dah lama aku tak menaip cam ni. or selalu? ahha! semua orang taip ikut hati dan minda opkos!
 
aku lapar sebenarnya. sekarang baru jam 12.20pm. i kena balik jam 1.10ptg lak. err.
 
oh! malam ni nak tido awal i suppose.
 
TTFN!

…: Sindarela Story :…

... monday bluess? ...

 
good morning my dearest human!!
 
well, every monday morning i felt like monday blues. i wonder why. last night i think i close my eyes at 11 o'clock but i wonder why i still sleepy and being bluess.
 
any idea what is wrong with me?
 
work? as usual. many. headache.
 
focus? haha! not.
 
love life? well. this morning i texted zj but he dont reply anything yet. from 8.30am until 11am. is this normal? because he usually call o texted me every morning.
 
just hope i got my bonus this year. and i can get engaged! yeayy!
 
oh! cuti panjang dari 24hb hingga 28hb. actually 25hb maybe i apply leave. if i want to go anywhere. i think so.
 
well. TTFN!
 
…: Sindarela Story :…

Friday, January 4, 2013

... stress with my work ...

totally YESS!! double YESS! triple YESS!
my bos such an harsh. he try to be a faster. number one. no matter what. he want to be a winner.
i'm no complaning about this all. it about my posible if i can do and dont.
sekurang-kurangnya dia ada cuti seminggu dan aku half day saja boleh??!!!
not fair right?
its okay. its fine. i will revenge with my wedding later.
oh! semalam aku tengok muvies. "Awkward" totally romantic and best! TOTALLY!!!!
its okay. i'll get use to it. well work is actually fun. right? fun but serious. i guess.
kalau kerja sini asyik mengumpat manager aje. cehh!! boring betul.
TTFN!

…: Sindarela Story :…