Saturday, April 30, 2011

... I'm going trip!! ...

tarikh: 30 april 2011

oke..aku dah tiada idea sebab adik aku kacau idea aku!!!!

-ulang semula..-

 hi kawan-kawan...hiks~

oke....today is saturday means kite cuti sampai hari isnin..weee~~....weee~~

dan aku kul 6 pas solat subuh terus ikut my parents g kenduri pertunangan kazen aku...yes..my kazen lelaki bertunang..dengan orang Terengganu...hihihi...i'm not sure which area at Terengganu..hihihi~

so aku tak dapat la hapdate belog until isnin..selasa aki kerja..tapi belah malam belum tentu aku online untuk hapdate belog..sebab..kalau aku tidak kepenatan boleh la aku hapdate kan??huhuhu~

pesanan untuk korang: please jangan conteng arang muka belog aku nih oke..aku tahu aku tidak dapat jenguk belog aku..tapi please sayangi belog aku..hihihihi~dan aku akan jejak korang semula bila tiba masa nya..maaf ye tidak dapat nak BW 3 hari ini..

tapi doakan perjalanan aku selamat...kalau ada picture yang menarik disana..ingin jugak aku share dengan kalian..(jikalau ada..)

(ekceli adik aku bawak lappy die..mahu jugak bawak..tapi kawan aku tak bagi..die cakap,aku nih kalo sudah bukak lappy..memang lupa sudah aku dimana..hihihi..betul ke??)
p/s: jangan windukan aku..hahahh!!(memang tak la kan??)

nota kaki: harap balik nanti aku share kan picture yang menarik untuk dikongsikan..(kalo rajin)

Friday, April 29, 2011

... besh jugak JOZAN nih ...

tarikh: 29 april 2011

korang pernah tengok Maharaja Lawak yang minggu ke-4 tak??

lawak JOZAN??

meh tengok...


korang ada tak baca komen-komen kat bawah tuh???

ape dah ada yang cakap dorang mempersendakan Islam la..

sume nih adalah cerit pengajaran la dorang bagi kite nih yang menengok..

1. datang surau atau masjid niat nak solat la..name pun sembah Allah SWT dan masuk pon rumah Allah SWT..
2. kan dorang tuh pencuri duit tabung surau atau masjid..realiti kan ada..err??ade ke??
3. kan maksud nye kena ikhlas kalau menderma..konon nak baki..ahhah!!mane ada derma baki-baki..hahaha!!bagi rm10..cakap nak derma rm5..hahaha!contoh la...

ala..pengajaran..eloklah derma kena ikhlas...ikhlas atau tidak seseorang itu urusan dia dengan Tuhan...tak ikhlas kan dosa...eloklah ikhlaskan hati bila nak derma....

kalau tak jadi cam aku la kan..hp aku ilang.*klik situ*..tak ada rezeki aku..tak ape la..redha je la..tak tahu nak cakp ikhlas atau tak..sebab hp tuh kesayangan aku..huhuhu~

ape la komen-komen tuh..tak suka sudah la..nih nak kutuk-kutuk..huuhu...aku lak layan je..janji gelak...hahahha!

p/s: pikir positif..jadikan pengajaran..kan ape yang dorang citer tuh pon realiti berlaku dalam keliling kite..

nota kaki: elok tgk lawak malam-malam sebelum tido..hihih~Nabil pon lawak..tak tau mana 1 nak undi


... jom kira GAJI anda! ...

tarikh: 29 april 2011

jam sudah menunjukkan mahu jam 1 pagi..tapi mata aku belum tido..rasa seperti mahu berpuitis sahaja di belog aku lagi satu..hihi...

owh...semalam pagi dengan agak mengantok muka aku datang opis..hihih..tetibe dalam keadaan sedikit bizi..ada kawan seopis aku (tapi opis die kat belakang) telah bagi aku emel..

wahh!!aku nak share dengan korang..lawak oke!hihihi~~

meh aku tunjukkan satu persatu..

*sila klik kalo nak besau kan*

oke..dalam kotak itu aku kena isi la ape yang die mahu...
seperti ini..contoh aje..

yang last kotak tuh kan kena isi START dan lepas tuh tekan ENTER..

nak tahu ape terjadi pas tekan ENTER??

jeng..jeng..jeng...


waaaa!!terkejut aku tau benda nih kuar..huhuhuhu~~

bukan ape agak kretif orang yang buat cm itu..huhuhu~besh tau main..

korang nak tak benda itu??boleh aku emel kan nanti..leh korang main-main dengan kawan-kawan korang..

ala..buat bile korang tak ada semangat nak kerja..hihhihi~

p/s: agak seronok kalau letak nama sendiri..pasti senyum sumbing..hihihi~

nota kaki: agak kretif aku memalam ini..huhuhu~~dan agak seram sebab malam jumaat..huhuhu~



... apa korang nak bagi sempena Mother's Day?? ...

tarikh: 29 april 2011

salam all...

aku tahu Mei bermaksud Mother's Day...



bukan ape..aku sudah sengkek giler la..sebab aku bayar yuran kelas aku...

dulu-dulu aku dan akak-akak aku pasti belikan mama hadiah..kami share..aku ingatkan tahun nih nak bagi mama special skit..sebab aku dah naik gaji..hihih~~Alhamdulillah..

tapi cam tak sampai lak sebab duit sume habis ke kelas...

aku mule-mule ingat nak bagi gelang tangan emas kat mama...cam besh jer bile tengok mama aku pakai..

ekceli emas mama aku banyak yang ilang..termasuk rantai emas aku dan adik-adik..mama dah sorok kan..tak tahu la siapa yang panjang tangan..cian mama aku..abah lagi la..bising je dengan mama...sayu hati aku...

SUMPAH!!sapa yang curi tuh tak selamat la ko kat akhirat..aku serahkan pada Allah SWT sahaja..hak Dia untuk menghukum ko!

mama...sori la anak mama nih tak dapat penuhkan impian mama..InsyaAllah murah rezeki lagi nana belikan..huhu...love u mama..

sedeh nye!!

korang lak ape nak bagi kat mak korang??kalo yang hanya ada ayah..its oke..korang leh bagi hadiah kat belio jugak ape..

meh la share hadiah ape korang nak bagi..mana tahu aku pon nak join jugak..hihihi~~

p/s: leh tak korang gtau tarikh hari ibu nih??aku konfius la..huhuh

nota kaki: bila malam je..mencurah-curah idea aku..orang lain post siang-siang..huhuhu~nampak kek sahajalah tahun ini...


... siapa mahu kahwin dengan Anak Raja?? ...

tarikh: 29 april 2011

sekarang nih kecoh la pasal THE ROYAL WEDDING...siapa lagi tak lain dan tak bukan..anak Princess Diana la..Prince William dan Kate Middleton..huhuhu...

aku ingat lagi masa kuar kat paper pasal mula-mula yang Prince William dengan Kate...then minggu depan atau esok nye paper lak pasal dorang nak berpisah sebab Prince William ada makwe lain..

then sambung balik..then tup tup nak kahwin dah..hahahahh!

tak ku sangka angan-angan Kate Middleton nih nak kawen dengan anak raja terhasil..ala..mungkin dah jodoh murekan kan??

tapi aku nak tahu juga macam mana belio boleh berkenalan, berjumpa..kan3??Kate nih tua dari William tau..huhuhu

lets tengok gambo mureka..

-komen aku pasal depa nih : dorang memang serasi -

Kate nih seorang yang setia kot..ala..siapa yang nak lepaskan anak raja kan??kalo korang dapat dengan anak keturunan Tengku atau Raja atau ape-ape la..korang senang-senang ke nak tinggal kan??

tapi tak mahu la "playboy" macam dalam cerita "SINDARELLA"..hihihi..yang ada Sharifah Amani tuh..dan jugak makcik yang suka microfon tuh..lawak-lawak.hahhah!

pape pon wedding dorang nanti secara LIVE aku tak dapat nak tengok..sebab aku pergi Terengganu, mai kazen bertunang..huhuhu..

tak mengapa..YOUTUBE ada..hahhaha!!kn3??

p/s: kalau korang jadi Kate Middleton yang bernasib baik dapat kawen dengan anak raja..korang nak x???hihihihi~*Tengku Mahkota Selangor ada..muda lagi..*

p/s 2: adik Prince William ada..hihihi..tapi kureng kacak la cm abang die kan3??

nota kaki: dulu aku ada la angan-angan nak kawen dengan anak raja..tapi tak cantek lak..oke..sila pakai mekup..hihihi~



... siapa nak duit RM100??? ...

tarikh:28 april 2011

hai sume!!huhuhuhu~

jangan salah sangka oke...bukan aku yang nak bagi uolls duit..tapi ini adalah satu kesah dimana tempat saya bekerja sekarang ini bagi penghargaan sebanyak RM100...



soklan, korang tak jeles ke bila orang tuh senang jew dapat duit??
jawapan = rezeki orang itu dan agak jeles..huhuhu!

aku punye department dekat dengan tempat manager beso-beso...ala...yang manager sahaja boleh parking kete dalam premis kilang..yee..aku hanye kerani kilang..tapi department aku bukanlah under kilang itu..but still kilang itu bayar gaji aku..huhhuhu!

oke-oke..aku mulakan cerita...

satu hari itu sedang-sedang aku taklah seberapa bizi..(aku nih mana lah nak bizi..jarang oke!nk tgk muka aku ot pon susah..)..bilik Chief Manager Akauntan nih sebelah je bilik department aku..

kalo tak faham,meh aku tunjukkan gambo..
klik utk kasi nampak besau oke..(maap lukisan x lawa..hihihi)
petunjuk: yang pangkah (X) biru tuh = pintu..
               merah tuh yang conteng-conteng =  pantry
               puple warna itu = bilik department aku  
               GM ACC = chief manager ACC

ada faham x??hihih..aku nih suke sesangat "ngopeng" kalau manager-manager besau tengah berbincang..ala..kekadang tuh kalo cm P&C dorang tutup pintu la...huhuhu~

*ngopeng is curi-curi dengar(bahasa Jawa)*

satu hari itu, tengah-tengah aku bizi sedikit,tetibe Chief Manages ACC (CMA) panggil 3 orang pekerja foreign worker(FW) department warehouse..aku ingat kan sebab ape la kan...

tetibe aku dengar bunyi cm ini..

*dalam bilik itu ada juga assistant CMA..so total ada 5 orang la..*
CMA:  "I know that 3 of you reports to us that some part is missing,right?"
*kilang aku buat aluminium casting so setiap barang dah siap dipanggil part.*
FW 1: "yess.."
*lagi 2 orang tuh nak lari sebab takut la..mana la tahu nak kena mara ke..*
then...
CMA: "ehh!!do not go anywhere..please come in..oke..lets me go straight..actually,I know that 3 of you repaort us some part missing. so our company want to give you appreciation to 3 of you..cause you guys be honest..so i give you RM100 each one of you..have a nice day..thanks because be honest..enjoy your dinner.."


wahh!!dah la tengah-tengah bulan beb..sape nak bagi duit RM100 kan???ala..dorang memang berhak pon dapat duit kalo dorang jujur bekerja..perasan ada barang company hilang..


bukanye ape..ekceli banyak dah barang-barang company tuh ilang..yang mencuri nye orang Malaysia..yang perasan barang ilang foreign worker.tak malu ke??

oke...andai la orang kata,tah-tah die perasan sebab die sengaja kot nak duit RM100..
ekceli duit tuh baru sahaja GM-GM nak bagi oke..kalau tak,memang tak bagi la kan..
*jeles sebab aku tengah sengkek..ahha!*

bukanlah aku nak membanggakan pekerja luar..dan iya..memang ada mereka yang jaat..tapi mungkin di luar kawasan pekerjaan..sebab kalau betul mereka mencuri, dorang pasti akan terus di"blacklist"kan kan?

aku tahu tak semua orang Malaysia nih jaat..tapi malu la..bagi anak bini makan duit haram..

dulu company aku nih ada tangkap geng India mencuri barang-barang company, mesin kecik sedikit pon dorang amik dan masukkan dalam bonet..nasib berjaya ditangkap..huhhu...

ekceli kilang tuh baru-baru nih ada barang ilang..dan CMA yang jumpa selonggok parts disebalik premis company..sebelah kilang tuh ada semak..huhhu..nasib-nasib siapa yang mencuri..hope berjaya ditangkap..


p/s: jangan mencuri...tak baik!!dosa!!

nota kaki: mahu juga dapat RM100..sape la nak bagi kan??hihihi~

Wednesday, April 27, 2011

... Welcome to Mercu Buana (M) Sdn. Bhd. ...

tarikh: 27 april 2011

hallo sume!!huhhu...

seperti yang aku pernah cakap pada post sebelum nye (KLIK SINI) yang aku tengah hapdate belog kawan aku..dan yee..kawan aku tu buat belog untuk kedai bos die..dan bos die yang suruh buat belog tu..hikks~

oleh sebab kawan aku ni tak pernah nak amik tahu sangat pasal dunia belog..maka belio telah menyuruh aku menjelajahi dan menconteng arang belog belio..hahhaha!!mana ada muka nak conteng-conteng arang ni..hikks~

dan aku inginkan komen..komen dari korang..sambil komen tu ape kate FOLLOW..ahahha!!tak de la..tiada paksaan..kalau aku, aku memang suka polo-polo ni..sebab aku suke tengok-tengok gambar..boleh la angan-angan pas kawen nanti aku nak kabinet dapur cm Martha Steward..hahhaha!!tak pon cm dapur Oprah ke..Bill Gates ke..wooo~~ada kelas gitu..

oke-oke..maap ler sebab banyak lak membebel nih..ahahha!meh aku kenal kan gambo kedai nye..kat Shah Alam jew pon..(even aku dok dekat dengan Shah Alam - 20 minit drive jew) tapi aku belum pernah pergi kedai itu..ahakz~ala..ada orang tu tak nak bawak pon~tak pe la..

persilakan..MERCU BUANA (M) SDN. BHD. ....

ape kate korang klik SINI..tak..SINI...tak..SINI..
(sume tuh same jew..ahakz)

sila komen oke!kalo korang ada layout yang semart dan bersesuaian dengan belog itu..sila tinggalkan link..(macam la dorang rajin, aku pon malas..ahakz)

tau-tau..komen-komen la..header le..tulisan ke..aku xtau nak letak warna ape tah..huhuhu~

10Q sudi tengok hasil aku yang tak seberapa..

p/s: bagi la idea..korang kan comel..hihi..

nota kaki: aku nak suh kawan aku belanje aku makan la..ahakz~padahal tiap kali kuar memang die yang belanje..huhuhuhu~

Tuesday, April 26, 2011

... ketandusan! ...

tarikh:26 april 2011

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

oke!!aku menjerit sebab aku tengah mencari idea untuk tolong kawan aku nih..adehh!aku dikhaskan buat belog die...bukan belog die pon..bos die punye..ala..nanti dah siap..korang "usha" lah sendiri k...pastuh please komen k..aku nak tahu la..nanti aku letak link die kt post seterusnye...

c u later..

penin!

... handphone kesayangan aku hilang ...

tarikh:25 April 2011

handphone kesayangan aku ilang!!!kami bersme lame tau!!lebeh lama dari aku bercinta dengan manusia...aku beli handphone tuh dengan hasil usaha aku sendiri tanpa mintak satu sen pon dari parents aku...siyes...

nk tahu handphone ape yang ilang???hp nih hah!
(smart kan?)

even dah old skol ke..hape ke...tetap besh!!huhuh..sbb aku kumpul duit sndri semate2 nk hp nih..pastuh kan..dr thn 2008 until la ahd lepas (24 April 2011) br la die nak ilang..kalo die x ilang kan..dah lme dah aku gne until la skrg..huhu...(lme kan??)

nk tahu cite cmne leh ilang??cm nih...

ahd tghr tuh aku kuar nk tgk wayang kt Jusco Bukit Raja..(kt mne??ape kate google sendiri)..tapi sblm tuh aku g daftarkan diri aku masuk kelas BI la kan..mhl woo..uhhu..mne leh thn..tp xpela..demi mase depan ku..bila nt aku jmpe bos omputeh aku,xde la gagap2 kan...tehn dah byr sume (aku mntk duit abh,tpkse sbb xde duit mse tuh dah..)..kami pon bertolak g Jusco Bukit Raja..dengan niat nk tgk wayang la kan...

dah sampai..dah parking...kami pon terus g tmpt wayang nk beli tiket..then kami ada lg dalam hampir 1 jam window shopping sebelum tiba masa masuk dalam panggung itu...(Jusco Bukit Raja pnye sit kapel,semart wehh!!g la try)..then kwn aku nih msuk kedai reject shop..konon nk cr baju la..aku follow die smbil layan Twitter SMS la kan..seminggu singgit..huhuh

then dah hbs die pusing2 reject shop..maka masuk pulak popular...aku ape lg..taip kt Twitter,"wahh!!kero mata aku nampak novel.."..then dah balek2..tgk2..xde beli pon dan kuar..niat nk masuk toilet..kami pon masuk la dlm toilet berdekatan..dah selesaikan urusan dgn Dr Tan..aku pon kuar jmpe kawan aku kt bangku...tetbe...

aku: eh awak!mne hp sy??
die: mane la tahu..
(mke aku dah cuak sbb dlm poket xde..korek2 dalam handbeg pon xde)
aku: awak,kol hp sy cpt..
(mke aku dah serius..tp mke die senyum2 lak)
aku: kol la cpt!!aku siyes la..jgn la sakai sgt!!!
*die pon cpt2 la kol..then bile die kol..hanye voicemail aje*

kawan aku pon call banyak-banyak kali..tapi menghampakan...memang dah kne ambil..antre org tuh tahu sape pnye hp terus melarikan dri..atau die xtau so wat kptsn nk amik hp aku tuh..

owhh!!DAMN!

patut aku masuk wayang kul 5.45ptg..tp kami lewat msuk sbb mencari hp aku tuh la...mencari kami..toilet dan kedai buku Popular..dah la ramai orang..sedeh tol aku..last aku wat keputusan masuk wayang..dalm wayang tuh aku bukan tumpukan pon menonton citer "RED RIDING HOOD" tuh...fikiran aku melayang tau...dalam tuh menangis-nangis aku sebab hp aku tuh ilang..dah la aku hbs kan RM200 aku semte xnk tukar hp..siyes!memg syg giler2 babi pnye syg la kt hp tuh...


best la gak citer nih pape pon setelah aku tgk..huhuhhu~

pas hbs wyg je kan..aku masih la blur..aku xtau knp aku ble nk flashback blek sume yang terjd x dpt..sume jd cm blur2..cm xde ape..cm semua tuh cpt jer berlalu..sabo jerla..

then aku gne hp kwn aku tepon center utk tamatkan gne celcom aku tuh...then..cakap2..then aku tnye la..cmne nak amik sim tuh blek gne no yang sme..die suh aku g yang terdekat kt bandar br klang..yela..sbb bukit raja kt citu..then aku tnye lagi..area klang lak..die ckp ada kt Jusco Bukit Tinggi..mati-mati aku pon ingt leh wat renew sim aku...then ape lg..ko bygkn merempit dr kul 8lebeh until jusco Bukit Tinggi smpai kul 9 br smpai..perhh!!penat tau berjalan..then cr la kedai celcom..msuk2 dan tnye kaunter,dorg ckp lak "tak boleh la prepaid.die kne postpaid."..

waaaaaaa!!frust giler babi la aku!!huhuh..penat tau..die ckp lg,kalo prepaid only ada kt Shah Alam Seksyen 9,jalan Tengku Ampuan Zabedah..wahh!!dah la opis hour..mne la bukak mlm2 kan..so terpkse la aku mengalah..dah la esk nye keje...(aku dah rse cm mls jew nk g keje..tp bgn gak..huhhu~)

dah la dr Jusco Bukit raja nk ke Bukit tggi tuh aku menangis je..then nk blek pon aku nges..smpai rmh pon aku nges..

last2 kawan aku ckp,"xpela..sy beli kan no celcom br dan hp br oke??"
aku lak lap2 air mate pndang die cm x pcye..

dan hari nih 25 April 2011,aku dapat HP br!!walaupon murah hnye rm80 sje kan..tp aku rse tetap hepi..hihihi..sbb celcom tgh murah...1sen sms ke sume no celcom..ke no len lak 5sen aje..wee~~hihihi...

meh aku share hp ape aku dpt..

walaupon murah..tp Alhamdulillah lah ada orang nk bg tau...huhuh,..ala..nt aku dah loaded,dan beli hp aku..aku pulang kanlah kt owner nye blek..huhuhu...ai like purple..huhuh...

pape pon..aku tau ada hikmah sebalik hp aku ilang..
kawan-kawan aku ckp,sbb Tuhan nk tarik kesenangan kite ckit...dan mahu kite nih ingt Dia..dan mahu tahu rezeki tuh Dia yang beri...

dan yee..memg ada hikmah..cm kalo org tuh excident gak..pon ada hikmah..lg2 kalo smpai luka-luka..sebab nye Tuhan telah ampun kan dosa-dosa seseorang itu..

ini semua pesanan dr Cikgu Geografi aku..hihih...belio seorang Hajjah pon..10Q cikgu..

aku terima semua yang terjadi ada hikmahnye..mgkin sbb thn lepas aku xde menderma lgsg..so kne la tarik kesenangann itu..memang siyes kalo kawan aku xbelikan hp..memang aku akan emo jew..huhuh..

ekceli,sblm aku kuar rumahkan..aku ada 1 feeling mengatakan hp aku bakal ilang..tp ble aku tgk ia still ada..so aku tepis perasaan itu..dan memang benar ia ilang..sabow jela..

p/s: jaga la HP korg baik-baik oke!

nota kaki: pape pon..windu nk twitter..dah la nk daftar pon ada masalah..waaa!

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...