Tuesday, April 26, 2011

... handphone kesayangan aku hilang ...

tarikh:25 April 2011

handphone kesayangan aku ilang!!!kami bersme lame tau!!lebeh lama dari aku bercinta dengan manusia...aku beli handphone tuh dengan hasil usaha aku sendiri tanpa mintak satu sen pon dari parents aku...siyes...

nk tahu handphone ape yang ilang???hp nih hah!
(smart kan?)

even dah old skol ke..hape ke...tetap besh!!huhuh..sbb aku kumpul duit sndri semate2 nk hp nih..pastuh kan..dr thn 2008 until la ahd lepas (24 April 2011) br la die nak ilang..kalo die x ilang kan..dah lme dah aku gne until la skrg..huhu...(lme kan??)

nk tahu cite cmne leh ilang??cm nih...

ahd tghr tuh aku kuar nk tgk wayang kt Jusco Bukit Raja..(kt mne??ape kate google sendiri)..tapi sblm tuh aku g daftarkan diri aku masuk kelas BI la kan..mhl woo..uhhu..mne leh thn..tp xpela..demi mase depan ku..bila nt aku jmpe bos omputeh aku,xde la gagap2 kan...tehn dah byr sume (aku mntk duit abh,tpkse sbb xde duit mse tuh dah..)..kami pon bertolak g Jusco Bukit Raja..dengan niat nk tgk wayang la kan...

dah sampai..dah parking...kami pon terus g tmpt wayang nk beli tiket..then kami ada lg dalam hampir 1 jam window shopping sebelum tiba masa masuk dalam panggung itu...(Jusco Bukit Raja pnye sit kapel,semart wehh!!g la try)..then kwn aku nih msuk kedai reject shop..konon nk cr baju la..aku follow die smbil layan Twitter SMS la kan..seminggu singgit..huhuh

then dah hbs die pusing2 reject shop..maka masuk pulak popular...aku ape lg..taip kt Twitter,"wahh!!kero mata aku nampak novel.."..then dah balek2..tgk2..xde beli pon dan kuar..niat nk masuk toilet..kami pon masuk la dlm toilet berdekatan..dah selesaikan urusan dgn Dr Tan..aku pon kuar jmpe kawan aku kt bangku...tetbe...

aku: eh awak!mne hp sy??
die: mane la tahu..
(mke aku dah cuak sbb dlm poket xde..korek2 dalam handbeg pon xde)
aku: awak,kol hp sy cpt..
(mke aku dah serius..tp mke die senyum2 lak)
aku: kol la cpt!!aku siyes la..jgn la sakai sgt!!!
*die pon cpt2 la kol..then bile die kol..hanye voicemail aje*

kawan aku pon call banyak-banyak kali..tapi menghampakan...memang dah kne ambil..antre org tuh tahu sape pnye hp terus melarikan dri..atau die xtau so wat kptsn nk amik hp aku tuh..

owhh!!DAMN!

patut aku masuk wayang kul 5.45ptg..tp kami lewat msuk sbb mencari hp aku tuh la...mencari kami..toilet dan kedai buku Popular..dah la ramai orang..sedeh tol aku..last aku wat keputusan masuk wayang..dalm wayang tuh aku bukan tumpukan pon menonton citer "RED RIDING HOOD" tuh...fikiran aku melayang tau...dalam tuh menangis-nangis aku sebab hp aku tuh ilang..dah la aku hbs kan RM200 aku semte xnk tukar hp..siyes!memg syg giler2 babi pnye syg la kt hp tuh...


best la gak citer nih pape pon setelah aku tgk..huhuhhu~

pas hbs wyg je kan..aku masih la blur..aku xtau knp aku ble nk flashback blek sume yang terjd x dpt..sume jd cm blur2..cm xde ape..cm semua tuh cpt jer berlalu..sabo jerla..

then aku gne hp kwn aku tepon center utk tamatkan gne celcom aku tuh...then..cakap2..then aku tnye la..cmne nak amik sim tuh blek gne no yang sme..die suh aku g yang terdekat kt bandar br klang..yela..sbb bukit raja kt citu..then aku tnye lagi..area klang lak..die ckp ada kt Jusco Bukit Tinggi..mati-mati aku pon ingt leh wat renew sim aku...then ape lg..ko bygkn merempit dr kul 8lebeh until jusco Bukit Tinggi smpai kul 9 br smpai..perhh!!penat tau berjalan..then cr la kedai celcom..msuk2 dan tnye kaunter,dorg ckp lak "tak boleh la prepaid.die kne postpaid."..

waaaaaaa!!frust giler babi la aku!!huhuh..penat tau..die ckp lg,kalo prepaid only ada kt Shah Alam Seksyen 9,jalan Tengku Ampuan Zabedah..wahh!!dah la opis hour..mne la bukak mlm2 kan..so terpkse la aku mengalah..dah la esk nye keje...(aku dah rse cm mls jew nk g keje..tp bgn gak..huhhu~)

dah la dr Jusco Bukit raja nk ke Bukit tggi tuh aku menangis je..then nk blek pon aku nges..smpai rmh pon aku nges..

last2 kawan aku ckp,"xpela..sy beli kan no celcom br dan hp br oke??"
aku lak lap2 air mate pndang die cm x pcye..

dan hari nih 25 April 2011,aku dapat HP br!!walaupon murah hnye rm80 sje kan..tp aku rse tetap hepi..hihihi..sbb celcom tgh murah...1sen sms ke sume no celcom..ke no len lak 5sen aje..wee~~hihihi...

meh aku share hp ape aku dpt..

walaupon murah..tp Alhamdulillah lah ada orang nk bg tau...huhuh,..ala..nt aku dah loaded,dan beli hp aku..aku pulang kanlah kt owner nye blek..huhuhu...ai like purple..huhuh...

pape pon..aku tau ada hikmah sebalik hp aku ilang..
kawan-kawan aku ckp,sbb Tuhan nk tarik kesenangan kite ckit...dan mahu kite nih ingt Dia..dan mahu tahu rezeki tuh Dia yang beri...

dan yee..memg ada hikmah..cm kalo org tuh excident gak..pon ada hikmah..lg2 kalo smpai luka-luka..sebab nye Tuhan telah ampun kan dosa-dosa seseorang itu..

ini semua pesanan dr Cikgu Geografi aku..hihih...belio seorang Hajjah pon..10Q cikgu..

aku terima semua yang terjadi ada hikmahnye..mgkin sbb thn lepas aku xde menderma lgsg..so kne la tarik kesenangann itu..memang siyes kalo kawan aku xbelikan hp..memang aku akan emo jew..huhuh..

ekceli,sblm aku kuar rumahkan..aku ada 1 feeling mengatakan hp aku bakal ilang..tp ble aku tgk ia still ada..so aku tepis perasaan itu..dan memang benar ia ilang..sabow jela..

p/s: jaga la HP korg baik-baik oke!

nota kaki: pape pon..windu nk twitter..dah la nk daftar pon ada masalah..waaa!

7 comments:

miss keroppi said...

ololo..kesian btoi~ haha :P

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ak rse pegawai yg kt celcom center 2 bengong..
bole la wt simcard bru..
kwn ak bpe puluh x hilang sim..
smpai xlrat nk teman wt sim bru..
mxs pn same jgak..
so klau die kte xbole..
ko g je celcom laen..

NOOR FATIN said...

setakat ni aku xpenah lagilah hilang hp. isau jugak. hp mmg aku jaga sungguh. walaupn murah, tapi selesa pakai. haha 3tahun lpas rm140. skrg dah xlaku pn. hahaha tapi bleh msj jugak.. hee

Woofer Storm said...

okey..nti dah siap,bagi tgk tahu..jgn pening2 sngt,be cool^^

Woofer Storm said...

alamak,tersalah bagi komen la..maaf,line tak berapa elok kat sni,tu yang salah komen tu..

safiyyah osman said...

siannya..nana..piya xsempat nak ym...internet problem..ni guna brodband member...sorry tau nana...insyallah lepas kenduri suma kita ym ok:)

☻UsaGi NaNa☻ said...

miss keroppi: memg kecian..

fadh: hmm..ak beli br terus dah..

fatin: xpe..jnji leh msj kn??tuh penting

woofer:slh komen..xpe..phm...

piya:Tahniah..I wish all the best for u...

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...