Friday, April 22, 2011

... 25 ciri-ciri seorang perempuan itu menjadi murahan ...

tarikh:22 April 2011

assalamualaikum dan camat sejahtera..(saya seorang gadis dan bukanlah "alim sangat" tapi please read dlu sblm judge saya.)

ala..eekceli xde beza pon dengan tajuk yang gempar-gempur iaitu "25 senarai perempuan murahan"..cume saya tukar sedikit supaya tiada siapa-siapa yang terasa dengan tajuk itu..sebab dengan orang lebeh gemar percayakan tajuk dari isi..tapi saya rasa tak seswai la tajuk nye,tukar la ke 25 ciri-ciri perempuan zaman sekarang..hmm..nak buat tajuk yang tak mendatangkan dosa pon susah kn??hmm...idea please?

mari la kite baca apa 25 ciri-ciri itu..(to owner benda ini..plz bc dlu ape yang sy cube terangkan...)

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril


2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?


3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh


4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak


5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!


6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.


7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett


8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)


9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'


10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'


11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun


12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau


13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang


15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'


16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi


17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot


18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?


19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway


20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau


21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau


22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau


23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..


24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam


25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot
credit to penebukkertas @ i-share.ws

oke...sudah bc kan???gelak??mara atau geram jew???

sejujur bagi saya...saya tak boleh nk terima ayat owner nih 100%..sebab terasa??hahaha!ladies,kalo uolls tak terase..bermakna anda hopikrit!bukan terasa bab semua..nanti saya gtau part mana terasa..tp part 23,24 saya tergelak..sebab owner nih teliti bila pandang perempuan..kn3??

secara personal, to owner,ai wonder if yuh a man or a gurl..sebab ayat ini bukan sahaja hina perempuan tapi ada cam hasad dengki..ish3..dengki tuh kan dosa besau...well...saya nak nasihat ckit..even saya bukan alim sangat..tp my opinion better tukar la tajuk tuh moga tiada perbalahan antara lelaki dan perempuan dan kita sebagai saudara islam..ai wonder,kenapa orang islam suka menjatuhkan agama sendiri??tepuk dada,tanya selera..

memandangkan owner nih sudah buat entry sebegini...meh la baca pandangan saya tentang owner ini..(owner,its just my opinion all is up to u to judge)..

1. awak bukan sahaja menghina perempuan tetapi awak hina diri awak juga...
2. awak bukan sahaja menjatuhkan maruah kaum Hawa tetapi juga seluruh kaum Adam.
3. awak telah memalukan diri awak sendiri dan truely yang awak tidak menghormati wanita.
4. awak telah membuat pandangan agama lain tentang islam..dah dorg sangka yang islam nih teruk..tp org yang buat post nih la teruk..sila KLIK SINI (kesian akk nih..kwn die tnye..bc part yang nak last wrne merah besau)
dan
5. awak telah menanggung dosa semua wanita sedeikian sebab mengutuk dan maki mereka tetapi bukan hak saya menentukan dosa dan pahala awak.itu semua urusan Allah..cukuplah saya menegur kesilapan awak.maybe part dosanya awak mengeluarkan ayat lucah dan maki hamun,itu memang dosa kan?

(saya tahu anda ramai ckp "elok la post nih..tego lembut pon x gune dah.."..saya mahu tnya,hadis mne awak dpt untuk kate sedemikian??saya dah bc byk post..ada yg ckp cm ini..tlg k..tlg bukak mte tuh..mne tahu tego lembut xleh pkai??hati wanita lembut..pasti ada cara nak lembutkan nye walaupon lebeh keras dari batu..)

pasti awak ada soalan, kenapa wanita seperti diatas itu perlu dihormati?sedangkan mereka telah memalukan diri sendiri dan sendiri tidak menghormati diri sendiri..

as you know,itu semua terpulanglah pada mereka..bukan nk sokonglahkan..tapi...cukuplah menegur secara islam..secara Nabi S.A.W kita..selebihnya dosa pahala dia biarlah Allah SWT yang tentukan...kite cuma mampu berdoa utk mereka kan??
islam kan agama yang lemah lembut.post itu boleh menjatuhkan maruah islam...btl x??sebab kite dah tegur tapi die tak mahu dengar..tego mcm2 cara dah..last2 kite bdoa la..

its wrong if korang semua setuju sangat-sangat dengan post dia..nak tegur orang kena ada caranya...bukan ikut cara teguran seseorang tuh..cnth cm orang tuh dah tego,tapi x makan saman..well..maybe teguran orang itu tidak kena pada hati die..kalo nak tego,ikut rentak orang yang ingin ditegur, bermakna psikologi lah dia..dari minda hingga ke hati..korang ada tgk x forum Dr Masitah?ada beliau tego  mereka yang bermasalah dengan cara kasar??ada??Dato' Dr Fazilah Kamsar ada cam itu??ada keluarkan ayat lucah dan maki hamun??tak kan??tapi saya pelik bile seorang yang kuat agama nya sekolah agama tinggi..tpi isap shisha dah boleh sokong dengan post nih..tell me why awk setuju?y?

nak tego orang kite,biar ada caranya iaitu cara islam walaupun zaman dah moden,tapi kne ikut rentak dia gak..cari punca kenapa die sedemikian..ini tak..main tembak saja tanda selidik..kan ada psikologi..gunalah...pastuh nak tego mana boleh mara2..owner nih dah mengeluarkan maki die..nampak sangt die mara dengan dengan wanita kan??nih mesti buat post nih time tgh putus cinta..betl x??hiks~

memanglah post nih tak salah..saya xde cakap pon salah..yang salah bila die ada maki dan ayat lucah..better die letak Sabda Nabi SAW ke..Ayat-ayat Al-Quran ke..kan ke elok...

tak mengapalah..nanti saya email post ni bagi kt Ustaz Asyraf (Imam Muda 2010),nanti biar ustaz tuh yang komen pasal benda nih..saya bukanlah alim..tapi better serahkan pada yang pakar..nanti pape hal saya sharekan lah kt dalam nih...

baik...yang nih 25 jawapan saya tentang owner post tuh dan sedikit pasal saya..haha!!suke2 jew..

1. rambut..aku dulu batak gak nak kalerkan rmbut..tapi itu zaman sekolah..kaler je lebeh tp pakai tdg..ahhaha!ala...owner..awk xkan tak pernah terniat kot??xbaik hipo tau..ahakz~

2. pakwe saya ada cakap,kalo jelir lidah tuh memg menunjukan ajak sex..tapi pintal2 tuh xtau pulak..awk mne tahu tuh??tgk porn ek???kan dah kantoi.

3. nih saya pelik..bio la kome nak muke duck ke..dog ke..knp dengki sesangat??awak nih pondan ke dengki dengan pix die??pelik jew..awak pnye mulut mesti x canteq kan??ahakz~dengkikan dosa..xbek taw..ker hp awak xde kamera??ke awak xde kamera??ke awak x encem??hahah!

4. taip cm tuh pon leh jadi isu ke??kan zamn sekarang..tapi saya pon x gemor sgt..sebab sush nak sebut..hahhaa...anggap jewla die x pandai bc..

5. wahh!!saya ske bergmbo dgn kwn2 saya...siap suh abg mcd tuh amikkan pix lg..kalo annoying pon asalkn tak suh awak amik kan gmbo depa tu kan?aduh,..nmpk sgt awk nih manusia ske menyendiri..len kli dok dlm tempurung la..adehh~ (=__=)"

6. perosak bahasa memg btl...tp nmpk lurah tetek??wahh!!pasti awak yang jadi abg misai tuh kan??kan3??ala..malu2 lak nk ngaku..

7. mne tahu ada hotel rm30 nih??saya xtau pon..pasti pernah surveykan??kt mne??nak tahu gak...ker dengki sbb org tuh ada pkwe??nih mesti kes nk ngurt x dpt kan??

8. yang ini memg btl gak ckp awk..tp awk la abg misai tuh kan???kalo saya,saya tego..ish2..xbaik tak tego tau..dosa..kalo awak nampak..jgn kelip k??hihihi~

9. cm shit ek??ptt la ada ckp kite tgh berak..hahaa!kalo saya cakap lelaki pon ada ske2 tukar status kt fb leh teme tak???saya tak tipu la..ada..so lelaki pon leh kategori murahan??haha!

10. aik??ubah2 relationship pon marah??kalo rse annoying tuh..block jew lah..sush sgt ker??nsb xde gay kan??awk kutuk perempuan cm la kwen nt bukan dengan perempuan..kwen dgn nyah ker??

11. hahha...so awak lelaki yang xgentleman la ek??camna kalo mak awak shopping ckit,so awak xnk tlg die angkat beg plastik tuh even 2 3 jew??think again derr..my BF tuh die amik sndri dr tgn sy..sy bg jewla..

12. hah!!nih mesti selalu dgr org pompuan gossip ek??awk nih nyah ek??setahunye lelaki tak sukew gossip!

13. aik???bisik2 pon mara??dengki la tuh sbb xdpt dengar..haha!pasti nak tahu kan??pasti awak takut die kutuk pasal awak kan??ahhaa!(terok la hasad dengki awak nih..cmtuh pon leh isu??)

14. mne 14 awak??pasti lucah nye teruk nih kan..saya dah cr kt google no 14 awak..tp xjmpe..bmkne sume nih ada 24 la ek??pandai2 jew wat 25..ish3..xtau kire ke??

15. ye2 jew die ckp cmtuh ek??selalu dgr ker???pelik la awak nih..suma awak tahu ek??sy yang perempuan pon x pasan part nih..

16. lorhh...perempuan dengan lelaki same la..lelaki lg la pantang nampk awek cun..xkre la seksi o x..dorg kan buat awek seksi sbg "touch n go" jew..nk kwen yang bertudung...tgk citer "KHURAFAT"??phm2 la ek?buat mke taik xpe kot dr bnyi cm cencorot..

17. saya kekadang memg ske order tgk gmbo..hahaha...memg la x hbs kalo x sedap..pastuh kalo lapo balik kan bgs..BF sya ckp OKE jew..sbb die mahu saya gemuk..awk nih..pasti ex awak cmtuh kan??sbb itu awak menyampah kn??ish2..xtau nk ckp awak nih ape...

18. tah-tah memang kotor..xbaik ffitnah tau..ish3....mesti GF awak cm itu kan??kecian awk..

19. hah!!awak kaki skodeng ek??hahaha!!xsangka ai..kt highway pon awak sempat tgk??ish2...dasyat~

20. perempuan memg kekdg cerewet..tp nih bkn part perempuan murahan??pelik la..sy pon cerewet..muncung sedepa..xde pape pon...awk nih masalah mental ker?

21. xbaik cakap hidup seseorang tuh shit tau..hmm..doa2 la moga die dapat masuk syurga...xbaik cm itu..try nt awak mati..nt org pon shitkan awak gak..nk cm tuh??paku buah keras..

22. saya pandang die..pastuh sy ckp dlm hati,canteq nye tudung die,bj die,suar die,beg die,kasut die..awak g mne smpai tahu ada orang cm nih??kt KL ker?

23. mekup tebal pernah gak jumpe..tp bio la..dah dorg bahagia cm tuh kan??tp cmne leh tahu nyah kt lorong haji taib mekup cmtuh???mesti pernah g kan??pernah layan ek??ish3...dosa la...

24. part nih..soklan..cmner awak leh nmpk smpai nmpk puting??wahh!!terer mate awak!dah tgk kn..try bc Quran..oke x??ala..kalo ada lelaki tgk..bmkne dorg xkuat iman la..ye jgn tgk..padam terus!ape la..tuh pon nk cr punca orang yang boleh buat die dosa..derr..dosa tuh sndri mau ingt la..ape la..

25. hah!!pasti awk suke komen kan???hahaha!derr...dah memg die x chomel..ckp la..elok la ngaku ..xape lg..dah xcomel wat ape tyg..kn3???

hah!!ape pndagn ayt sayer??ahhaha!sblm buat post tuh..pikir la pnjng..

opinion saya pasal owner nih...
1. nih mesti br pas putus kan???
2. tgk citer lucah ker???
3. aik???saham x laku ker???
4. awak bajet good2 ke wat post nih??
5. agak2 dah maki dan ckp lucah dpt pahala o dosa?
6. lelaki ke perempuan awak??cm gay jew..
7. dengki kt perempuan awak tuh melampau-lampau..ingtlah ckit..mak awak tuh kaum Hawa juga...
8. ada masalah mental ke hati??ce citer...
9. GF awak cmnih ek??cian awak kan???ish3...
10. awak lelaki kan??guna la akal..jgn guna lutut..dan xsangka mata anda teliti kan???perhh!
11. sumpah sy ckp, anda lelaki yang paling EGO!hiks~

seorang lelaki yang warak xkan pandang perempuan lama-lama..sebab setan akan mngusik hati dan iman lelaki itu...saya ada baca novel tajuk "Bila cinta dan wahyu bersatu" dari situ saya br tahu lelaki xleh nk pandang perempuan lama2..dan seorng yang warak tidak akan maki hamun kalo menegur org..api xleh lawan dengan api kan??dan saya ada bc buku tajuk "saya mahu jatuh cinta tapi dengan siapa"..well..reading is the best..tapi..keep the knowledge high..please k..

owner nih pasti bukan seornag yang warak..tapi seorang yang tah pape...no komen lebeh2..sebab taip post nih aje wat perut lapo..ahhaha!

p/s: saya buat nih just nk bg opinion jew..pikir dlu sblm post...nk setuju sgt pon xleh...sowi kalo saya da kasar bhse..sori kalo terase..xde niat pape..hnye saya dan owner..kalin yang membaca..sila la komen kalo mahu..ahakz~lgpon ada beberape ayat yang xleh dimasukkan sbg perempuan murahan..hmm...tp cmtuh pon dikire ke??

last but not least..bukan nk kutuk owner tuh o ape..tp sumpah ayt die langsung xleh nk buat nasihat lgsg..wat gelak2 bole la~

nota: ramai yang wat post nih..klik je tajuk nye..

wassalam~



3 comments:

safiyyah osman said...

piya pon ada bca...bg dia mamat yang tulis ni otak senteng.bodoh.dia jeles xdpt jdi perempuan.kahkah..

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahhah...die memg lawak..kalo awek die cm nih..memg kecian

Anonymous said...

cara dye tegur tu x la teruk sangat..cuma tajuk dye jew yg x sesuai..lelaki ni pn kengkadang meluat gak tgok ppuan yg over seksi sedangkan perempuan tu islam..perempuan tu bkn shaja menjatuhkn maruah dye sndri..tp dye mencemarkan nama baik agama..memalukan..sori 4 speaked the TRUTH..

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...