Sunday, February 27, 2011

... merempit ke Port Dickson ...

salam...today is 27/2/2011..hoho...such a wonderfull day...i loving it..ahahha!

well today aku ada date dgn zack jinggo...what a besh day ever!!hihihi...ekceli hari nih jumpa pon coz da lame giler x jumpa..then duit duit poket yg ada cm ckup2 makan jew..dan coz gaji end month baru masuk..tp kami tetap g date jua..hihihi...

1st plan nk g tasek perdana jumpe kawan2 aku yang dah lame x lepaking same2..tetbe masing2 bz lak..so aku n zack pon xtau nk g mne..aku ingt kn nk jln2 kt shopping complex ke..g mines ker..ape2 la...kn...

tetibe...

jeng..jeng..jeng...
die ckp jom kite g holiday...aku lak da gelak2 dlm kete...mne la sempat g holiday dgn jam menunjuk kan kul 11lebeh...siyess mule nye aku xcaya...aku tanye la,holiday g mne???die ckp Port Dickson (PD)..aku lak gelak la lg kn..memg x caya la kan..x mungkin la nak g kan..coz aku memg-memg x expect g sane la kan..yela..aku pkai bj puteh..tudg merah..suar leggy dan heels...bygkan betapa tinggi nye aku time tuh!!(ok..x tinggi mne pon..still pendek)...


aku still x caya mse tuh...then aku tgk depan..tgk sign board tulus UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA nme pendek nye USIM..well!!USIM kn dkt dgn nilai..soooooooooooooo..........nk xnk caya...aku yg gelak tetbe jd terkejut!!wahhh!!!PD???bio btl!!!!!!!dlu ajak g holiday sush tau..huhuh..syiiookk woo...dan x sia2 la aku bawak kamera..ahahha...dan kami bergambo la..

meh2...tgk pix yg agak lawa dan comel...zack jinggo yg snap kn tau..dan aku la model yg ter'cun sekali..ahhaha!!








ada yg aku edit..ada yg x..kemalasan sudah kuasai diri ini oke..huhuhuhu....

sori..xde pixture of zack jinggo...sbb..sbb..die x kacak pon..ahahha..xde la..guro..oke..aku letak pix die end stori aku nih ek...

cian zack jinggo..dah la tghr x mkn..mkn kul 2.15 petg..owh ye..kami smpai PD kul 1 tghr kot..huhhu..merepit laju btl la zack jinggo bawak kete..tp aku sentiasa ngantok..zack jinggo 1st time dtg PD..cian kn?dan aku lak Tour die yg cam hampeh..sesat2 kami..sesat ckit jew..huhuhuhu..ingt2 lupe..da lme kot aku x dtg citu..ahhahaha!!!

sudah mkn then kami pon bergambo..amik gmbo tmpt kawasan memancing..bkn tempt mandi..besh gak la..aku mule2 kan ingt xmo la jejak kaki kat air...then makin dkt aku ke sisir pantai itu mkin kuat lak keinginan aku nak jejak kaki kt air..tetbe kan aku rse air tuh memanggil aku..ahaha!!zack jinggo melihat aku cm laju jer jalan ke air..menjerit2 die panggil aku..ahhaha!!then bila kamera kt tgn die..soooo muke aku la melambak..,tah apew2 la pixture die snap..aku bio kan jew la..ahha!

owh lupe lak..kan aku pkai heels wedges...aku tuko la selipo heels...tuh jela yg ada..dr wedges aku basah kang hancurs lak kasut tuh kan..nsb la dlm kete ada spare..hbs berpasir..ahhaha...

dan kul 4 ptg lak kami merempit blek kota kemuning shah alam..nk cr secret resepi lak..nyam2...aku mengidam kek coklat tetbe..ahhaha!sweet kan??huhuh...hmm..gemok la aku kan..ahhaha!!!

hah!!nih pixture kami yg paling aku suke...sila la tgk...ahhahah..agak kelakar bile kami bersame k..


hahaha..xtau ape yg digelak kan..lupe da...tp..this moment...i will not forget...xtau la jodoh aku dgn die o x..tp too hard nk jd spt yg die nak...aku xleh nk hipoktrik..siyes...xleh...aku rse cm nk angkat kaki n blah bile xleh jd spt yg die nak...

k la..smpai cni jew.TTFN




Saturday, February 26, 2011

... morib sudah cantik! ...

salam...

korang sudah pernah pergi morib??sudah cantik tau...dulukan..morib tuh fofular dengan tempat-tempat mureka nak ehem-ehem..ahhaha!!paham-paham la sendiri k...dulukan tempat tuh tak ramai sangat orang nak buat mandi-mandi...sebab die kotor tau..kotor sangat-sangat..tp memandg kan last year kan tahun Selangor membangun..sooooooooooo Morib pon salh satu tempat upbgrade la...wahh!!best tau..lg2 tgk matahari terbenam...

nak tgk pic2 yang aku sempat snap??tgk la..hihih..



canteq x???aku rasa cam ada yang miss lak..ahhaha...ok la..port-port yang aku cam boleh lah cantik tempat untuk berposing...sila tgk lg...





oke.,.sume tuh muka saya...hahaa...ada ciri-ciri nak jadi model o pelakon x??hope sesgt Shaheizy Sam nak berlakon dengan saya..ahhahha!!

wehh!!ada lagi 1 tau..nih map lak..kalo xtahu..cari la kat map..hihihi...ada kedai mkn byk sangat2...sedap2 gak la..syiook wooo~



hah!!sape pernah pergi angkat kaki??ahhaha...ok2..melawak jer..ape lg..jom la g bercuti..ala..kn ada gold coast...xslh pon g bercuti dgn famili k..ahhaa...

ok la..TTFN!



Friday, February 25, 2011

... new lagi!! ...

salam...

bak tahu ape yg new???confirm la my layout..hahahha..and again...I change it again...well..I hope this will find...cause I really-really like the lady and wear rabbit beg...sweet right??hihihi...
just like me..I will buy beg that had a teddy on it..soooooooooooo cute right??hihihi...

okay..let me gets this straight...you all hate me right??cause I always gets the pretty layout...its thats true??I hope NOT!!hihihihi....

and 1 more thing, I hope only me wear this layout for my belog...please..please..nobody or anybody use this layout..owh...please change it...just for me!!!

okay...i make silly again..if some of you use this layout please tell me..if you want me to change...tell me...owh...i hope not...we can be friends right..and is all about sharing is caring right??hihihi....you will love me if you know me...

now...give me a kisses...muahhh...muahh..muahh!!
good...

ok then..

TTFN!!!


Thursday, February 24, 2011

... kebuntuan ...

salam....

aku xtahu la nak taip ape...bukan xde idea..ada...tapi...cam kebuntuan bile aku bukak lappy ini...bila aku pegang pen,pegang buku cerhati..ada sahaja idea mencurah-curah...sungguh pelik kan???

sebab bile aku ada pen...aku melukis..lukis bunga atau love...even tak lawa tapi aku puas...dulu ye aku sangat-sangat passion nak menaip..aku sudah xde feeling nak taip..kekadang rasa cam nak deactive account belog nih..

apa-apa pun...esok aku leave tak keje sebab aku nak jumpe doktor gigi..hihihi..well..need to chage my braces..hihihi...almost 1 year...i fell like just yesterday i wear the braces..ahahah!!silly me...

i love share story about what i'm thinking...serius...next time...i will write all about what i'm thinking...but hope sangat-sangat tak langgar syariah islam...itu sahaja...

ok la...tata for now..



Saturday, February 19, 2011

... sudah lama ...

salam...sudah lama aku tak update belog...hmmm..dah berhabuk la belog aku nih...aku rasa cm aku nih menipu jer kan..ahhaha!!

aku ada byk citer nk share...tp aku rasa ahad nt la aku share stori k...huhuhu..coz aku da ngantok!!nk kena bgn pg2 nk g kelas!!wahh!!penat la..hmm...

psl work aku..aku rasa makin oke...xde hal da..hopefully sume nyer berjalan dengan lancar..hope sumenye xde ape2 mslh..ahhahahha!!!

dan hope aku cpt blaja smpai bulan 4..coz aku nk amik subjek len lak..ahhahha!!

dan tah bile tah aku nk beli kete..

dan tah bila tah giler kasut aku nih nk ilang..ahhaha!!*tembak diri sndri*

ok la..nite...

Tuesday, February 15, 2011

... Hari ini MaulidurRasul ...

salam...ari nih public holiday kan...hari Maulidur Rasul...

so ape lg semua..sila amik air sembahyang dan baca la Yassin k...aku kan plan hari nih nk g holiday...minggu lepas kan..ak cakap kt mak aku cm ini,"ma..nk g karoke leh x??"

nk tahu mak aku ckp ape??mak aku ckp,"ko nk kne cepuk???org maulidur Rsul baca yassin..sedekah al-Fatihah ker...nih x..nk memekik..melolong...xde2....dating pon xleh.."

wahh!!!punah ckit la...sedikit hampa...tp btl per ckp mak aku..even kn smlm 14/2/2011 valentime day..tapi wat ape nk sambut???pelik x???korg leh smbut hari kekasih..lg2 pasangan yg hangat bercinta...(maaf ek..sy xbcinta..bermusuh ada la..ahhaha!!)smbut hr kristian tuh leh pulak..soooooooooooooo...smlm da dating kn...hr nih bc Yassin la...mintak taubat dr Tuhan...huhuhuh~~

aku x pnh smbut hari kekasih...dlu mse aku umo 16 until la 20...mse tuh aku ada pkwe...skrg da 22 da xde..ok...su muda lg..still 19thn oke..hahaha!!ok back stori aku...dr umo 16 untill 20 kan..aku x pnh smbut hr kekasih..sbb bg aku mse tuh kan..hr2 hr kekasih..ckup la smbut aniversari kami..hahaha...

skrg xde pkwe..so xde la tarikh2 keramat...dan hari kekasih bg aku adalah hr2 biasa...cume hari ini berbeza...hihihihi...

so uolls!!!!!!jom la bc Yassin bg yg umat islam...huhuhu...

tata~