Wednesday, October 26, 2011

... tanda-tanda cinta berakhir ...

just copy paste.
Cinta kadang-kala tidak dapat diduga awal dan akhirnya. Ada yang bermula dan berakhir dengan kebahagiaan namun ada yang hanya bertahan untuk tempoh yang singkat sahaja. Sekiranya anda sedang dilanda waktu genting dalam percintaan anda, cuba lihat tanda-tandanya. Panduan ini berguna supaya anda tahu apakah hubungan itu masih dapat dilanjutkan atau tidak.Dia Tukar Nombor Telefon

Tukar nombor telefon tanpa beritahu anda. Atau kalau anda mendapat nombor barunya, dia tak mahu mendengarnya. Ini tanda dia sememangnya tidak mahu mendengar suara anda lagi.

Duduk Berjauhan

Dulu, duduk berdekatan dan bermesra. Kalau dulu berduaan, ada saja yang dibicarakan. Tapi sekarang, dia hanya mementingkan kerja dan mungkin buat-buat sibuk untuk cuba mengelakkan dari berbicara dengan anda.

Suka Menghabiskan Masa Dengan Orang Lain

Dulu dia selalu mencari-cari waktu untuk bersua, tapi sekarang dia lebih suka menghabiskan waktu dengan orang lain atu teman-temannya. Dalam perbualan pun, dia tidak lagi bersependapat dengan anda lagi seperti dulu lagi.

Pindah Rumah Tanpa Beritahu

Alasannya, lupa untuk memberitahu anda. Namun sebenarnya ini adalah tanda dia tidak lagi ingin berhubungan dengan anda lagi.

Foto Anda Dihilangkan

Foto-foto anda diletakkan merata tempat yang tersorok seperti di bawah meja dan di laci. Dia bukannya menyimpan gambar anda sebagai kenangan atau nostalgia sebaliknya tidak mahu melihat wajah anda lagi.

Dia Lebih Senang Pergi Bersama Teman-temannya

Ciri-ciri ini dengan jelas dia lebih suka berdampingan dengan teman dia berbanding diri anda. Anda bukan lagi orang yang paling istimewa dalam hidup dia seperti dulu lagi.

Katanya Hubungan Sudah Berakhir

Kalau hubungan ini sudah berakhir begini, bermakna itulah permintaan dia dan anda harus menerima dengan hati yang terbuka.

Lupa Hari Jadi Anda
 
Jika sebelum ini ingat, tapi kini sudah lupa. Jangan tanya kenapa, tetapi faham-fahamlah sahaja bahawa anda sudah tidak berada dalam hidupnya seperti dulu.
No comments: