Monday, February 22, 2016

… ANDAI REZEKI …

Susah juga begini kalo terlalu mengharap kan. Pastuh dah la mengharap pastuh angan angan sudah. Orang kata jangan berangan, nanti tak jadi ape ape. Tapi hati aku sangat cuak sekarang ni. Takut jadi Cuma duit tiada. insyaAllah duit mencukupi. Pasni kena lah berjimat cermat kan.
Jauh sedikit tapi macam so so la sebab aku fikir baik ada tanah dulu kan.
Tapi tak mengapalah. Yang ini kita mencuba. Ada rezeki ye ada kan. insyaAllah ada. Andai tiada yang ini. Pasti yang tanah ada. Tapi di Negara ini susah lah nak buat pinjaman. Lagi lagi semua atasan sbegitu.
U know what I means.
Macam mana nak hidop di Negara sendiri. Bukan nak mengeluh.

Tabahlah hati. Akan ada rezeki. Jika bukan di dunia. insyaAllah di akhirat. insyaAllah!



… Isnin, 22 February 2016 …

Rindu anak kecil aku. Muhammad Lutfy Hadi nama diberi bila dia dalam perut waktu usia 8 bulan.
Tiba tiba terfikir nama itu, dan aku terus sms suami mengatakan aku teringin nama itu. Dan pernah sekali tuh aku dan suami pegang handphone dan mencari maksud nama itu, bila aku sudah jumpa maksudnya dan segera tnjuk kat suami dan dia pun tunjuk hp die yang dia sedang mencari makna nama itu.
Kebetulan sungguh.
Bila dia selamat dikeluarkan. Aku setuju dengan suami nama itu.
Dan LUTFY nama diberi.
Alhamdulillah rezeki.
Sepanjang dia membesar rezeki dia tak putus putus masuk. Allah SWT mempermudahkan aku membesarkan dia juga. insyaAllah dipermudahkan sehingga dia besar menjadi anak yang soleh. Tak kering mulut aku berbisik pada dia menjadi anak yang solah dan hamba Allah yang taat. insyaAllah. Dia bijak. Memang bijak.
I love my son!





… sabtu : berlakon …

Hadoi. Kalo sabtu cutikan best. Boleh la habiskan masa dengan Lutfy.,mesti die seronok dapat dok bawah ketiak wangi mak nye ni hah. Hadooi.
Well. Belum period, kalo ada rezeki “org baru”. Alhamdulillah. Aku menerima seadanya. Opkos my husben happy. And Lutfy pon mestilah happy sangat sangat kan. uhuhuhU~

Mungkin aku perlu makan asid folic. But aku baru saja minum kopi. OMG!



… sabtu, 20 feb 2016 …

Kerja. Aku harap aku bertahan lagi 2, 3 tahun untuk mengumpulkan pengalaman ini. Hadooi! Sebab nak cari kerja dekat dengan rumah dan dengan jawatan yang ada ini. Hopefully dapat.
Pastuh ada rezeki lebih harap dapat rumah. Amin!

Bertahanlah kite ye. Demi masa depan. Yang pasti dunia nak akhir zaman.


… nice working here …

Dah nak 4bulan keje sini. Overall sini okay juz pelik sikit.. sikit ada 3 tingkat..aku tingkat yang ke2 sme floor dgn bos.

Pendek cerita bile dating bonus or increment. Bos akan bg byk utk manager and org floor 2 and 3. But floor lain dan production mcm kesian sikit sbb dorg dpt bonus n increment sikit sgt.


Yela..siapala aku kan. So aku fkr2 keje 2,3 thn pastuh cr kt dgn rumah dgn pengalaman br ni…hrp dapat. Aminnn!


… jumaat ...

Actually ni ada lah note untuk kerja but aku menaip diary harian maybe utk time lunch nanti aku copy paste la kan kt belog..kekekkeke

Back to the story. Pagi tadi aku bangun tido dan aku dengar Lutfy my baby dengkur. So setelah aku google dengkur pada baby and it shock me. Super shock okay!! Ibu mana tak risau kan. Kecuali ibu yang buang anak ye.kekkekeke…

Seram dan takut. Biasa la I'm a paranoid mom yang super duper psiko nye lah. Well, aku memg mengaku yang aku kuat psiko. Tak kena tempat lak tuh psiko..sebarangan aje psiko kan.

Well the true is my need to jumpe doctor. Aku takut dengkur tuh sebab saluran pernafasan die tersumbat.
Atau sebab jatuh katil ka mase die 8 bulan. Tapi sepanjang 8bulan ke 1tahun tida dengkur sangat kecuali masa die selesema.


Risau nyeeeee.

Friday, February 19, 2016

... for my baby ...

Lutfy still demam demam. but i think he will be okay.
tapi semalam malam die tido berdengkur pulak. aku takut sebab tulang belakang dia. becoz of jatuh katil and effect tulang belakang and he cannot walk.

betul ke? aku takut lah but my husben said tak ada kena mengena. 

rasa macam nak nages lagi. huhuhu!

harap tiada apa apa and he gonna be just fine. aminn!

…: Leana :…
Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...