Monday, September 12, 2011

... happiness not always be mine ...

assalamualaikum.

story hari ini agak lari tajuk cikit laa kan. *thinking: want to share or not*

rainbow not always beside us.*fadhilah jgn perasan oke.ak tahu belog ko nme rainbow kn.* cer tengok pelangi time hari panas dan waktu itu hujan turun, pasti ada pelangi akan kelihatan kan? kalau omputeh kata," in the end of the rainbow had a gold." gold ape? clover gold kan? oke. itu sume tahyul. dan rainbow itu tidak tahan lama. if we saw it, we smile and after the rainbow is gone, we stop smilling kan?

susah nak lari dari kehidupan. hidup pun bersebab. makan pun bersebab, sakit pun bersebab. semua benda bersebab kan. cuma nawaitu itu yang menyebabkan kelainan antara manusia kan.

cam aku, demam, selsema, sakit kepala yang almost 1 week. bersebab kan? tapi itu semua rahsia Tuhan, kita hamba Dia kena tabah dengan semua dugaan yang diberi.

kadang-kala dugaan Dia beri berdasarkan dari keluarga. oke. secara jujur, kalo dugaan putus cinta, siyes aku tak kesah. kalo pasal famili, aku kalah. sumpah aku kalah. aku boleh nages sampai ke esok pagi kot. mata bengkak. aish! macam mana lah aku nak g keje kan,malu sey. orang akan cakap, nih nages sebab gaduh dengan pakwe la tuh kan.

ape kejadahnye aku nak berbengkak psal pakwe. kalo pakwe aku nak ada mkwe lain pon. hang p la kat depa tuh. elok la. aku elok-elok setia bagai nak rak, die p merenyam dengan betina lain. p la kalo dah gatal sgt kan, haha!tuh la aku akan cakap. nak cuba mempertahan kan? aku akan mempertahankan bila pakwe aku tak layan dia dan perempuan tuh nak sangat-sangat dengan pakwe aku. tuh baru aku back up hubungan aku. tapi nih pakwe aku gatal2 layan, pastuh mintak putus, aku pun bagi la kan. kalo aku tak bagi nanti pas dah kwen mahunya aku bermadukan.

*cam tak ada kena dengann tajuk aje.*

aku senarnya lapar. tapi... ada masalah ckit. so aku tak tahu bila aku mahu pergi makan kan. dah la kena makan ubat. sakit pewot gastrik. hebat kan? hebat. mule-mula cherry berry. pastuh gastrik. apalah nak jadi dengan aku kan. tengok Kasih Alia la kan. lagi besh kan.

oh ya! about happiness not always mine. cam kita tengah sakit. pas makan ubat kita tidur kan. tengah tidu dalam kebahagiaan tetiba kan anda mimpi someone mati. then terjaga. menangis tanpa sebab. kerna orang yang mati itu anda kenal. dan paling sayang kan. menangis teresak-esak.

well. itu bukanlah berlaku kat aku. tapi contoh aje laa kan. aku macam nak citer pasal pakwe orang la. hihi. nanti aku citer ek.

TTFN!!


2 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

xnk pasan tp dh ko sebut name ak..
terpaksa la pasan gk.. =p

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahaha...sure u will!

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...