Posts

... the lipcare edition ...

Image
hi ni leana. dah lama leana tak hapdate blog kan. rindu ke tu???
kalao rindu add la leana kat fb. cari aje nama Leana Nuradila, then korang jumpa lah. takpun korang tekan aje nama tu ye.










okay leana nak citer sikit pasal lipcare ni. apa yang best sangat pasal lipcare ni kan.
okay 1st of all, lipcare ni LIMITED edition tau. so kt hq memang dah habislah so korang kena dapatkan dengan agent agent obsess cosmetics berdekatan anda. tak ada agent dekat leana bole pos suh abam posmen hantar kan ke depan pintu rumah anda. cam biasa duit kopi abam posmen kena la bagi kan. hehhe.
meh leana citer sikit pasal lipcare ni,
Slice of Lipcare Edition 3in1 πŸ’•Best tau set lipcare ni sebab korang akan dapat 3 jenis lipcare iaitu
🍰 Lipmatte
🍰 Lipgloss
🍰 LiptintHa best kan? Dalam satu box tu dah complete dengan 3 jenis lipcare. Tak payah lagi nak beli asing2. Beli je set lipcare ni boleh dpt semua. Jimat pun jimat tau πŸ‘
harga dia RM59 sahaja.
korang yang lipcare lovers yang masalah bibir kering bila pakai lipstic…

... travel kit by Obsess Cosmetic ...

Image
korang pernah tak pegi mana mana kena usung barang mekup banyak pastu penuh la beg hampa.
then dah la penuh beg, pastu susah nak carik dalam beg. pastu beg rosak dibuat nye kalo berat sangat.

meh kita share sikit gambar travel kit itu. yang mampu milik tau.
comeyyy kan kotak ni. comeyy sangat. nak tahu tak dalam dia ada apa??

berdebar? sat sat.

tadaaaaaaa.
ada tcf, loose powder dan 2 lipmatte.
blusher? why u need blusher if lipmatte kan be ur bluhser and eyeshadowww gittuuu

korang boleh pilih nak Treatment Cushion Foundation code light atau medium sahaja.

TCF ni korang tengok la kulit korang seswai yang code mana, meh kte ajarin sikit sikit.
comeyyy aje bekas TCF ni. yang gambar atas ni TCF tu yg besar punya. die single punya. kalo travel kit ni die sekotak ada kwan kawan. gitu.
korang nak tahu tak bahan utama TCF ni?

BAHAN UTAMA

:heart: Olive Squalane Oil
- untuk melembutkan dan melicinkan kulit
- mengurangkan garis kedutan
- melindungi kulit dari sinaran Uv

:heart:Geranium Oil
- dapat mel…

... tragedi Ramadhan 2019 ...

Image
asslamualaikum

selamat menjalani Ibadah Puasa buat semua umat islam.

sebaik baik perancang adalah Allah SWT.

tanggalnya hari puasa yang ke 11 bersamaan 16 may 2019, jam 2.40pg ++ rumah sewa yang aku dan suami aku tinggal dipecah masuk perompak.

waktu itu hujan lebat gile gile.

suami perasan ada org tengh punggah. terus die jergah dan org tu g kt ak dan 2 anak aku tgh tido depan tv. paksa ak duduk dr tido dan angkat Mawar (9bulan) bagi ke aku dan ugut nak pukul.

serius beb. meraung aku dengan mawar, menjerit aku panggil laki aku. masa tu laki ak xleh nk dekat lah sbb nye org tu ugut nak pukul kt tgn die ada benda. aku nmpk cm kayu. tapi laki ak nmpk cm parang.
yela gelap. aku lak xpakai spek. dengar lak teriak dorg.

perompak suruh laki ak bukak pintu. laki ak kata ko nak keluar ko keluarlah sendiri.
pastu die g bukak tapi tak bole sbb ada selak. then die ugut nk pukul humaira yg tengah tido.
laki ak suruh die buka sendiri gak.

terus die lari keluar.

aku lak tengah meraung tu terkejut s…

... May 2019...

Image
salam sahur semua.

1st post setelah berbulan bulan hahahah lupe lak nk hapdate belog pas ada anak 3 nih kan.
well hari puasa ke 9 sudah, kejap aje masa berlalu kan.

bulan ni should be last payment for kereta. dan pasni boleh la proceed house loan. the moment we all waiting for.
hope this is the right path. nak tunggu apa lagi ye dak/??

well this month Mawar (my baby princess) 10 bulan. she tries to walk by her own.
4 steps already still.

minggu ni baru nak balik rmah MIL aku. dan suami aku tengah siapkan diri nak scold adik adik die yg malas bekerja itu. dah macam biawak idop lak. kang ak tanya dalam KRT kang baru tahu hahhahahahhahah.

dah macam jenna hamilton lak aku ni meluahkan apa yang ada dalam hati aku ni. hihi.

well kul 6 lebih dah. jap lagi nak gosok tudung dan prepare barang ank anak.

oh do u mommies know where to find bekas kaca ada penutup dan bole kukus. dalam coway ada ke eh? tu bulan lepas kan? bulan lepas die pnye promo aku beli masker itam. ahhahha

pasni nak g kedai si…

... Sayu di Hari Raya 2018 ...

Image
Awal tahun ritu aku kehilangan Mak Mentua yang terbaik. syukur dalam family aku, adik beradik aku semua dapat MIL yang baik baik. mungkin kerana mak aku pun baik orang nye. mak aku pun sayang menantu. tak pernah anggap macam orang luar pun. siyes.

bila raya pak mentua aku lak banyak habiskan masa pergi surau dan dalam bilik. tetamu hadir pun die kejap aje layan. pastu masuk bilik. syukur lah aku ni tetbe jadi macam banyak bercerita dan menanya. tak la jadi macam makcik bawang. yela. kebanyakan makcik pakcik yang aku sendiri tak kenal. suami aku lak tukang masak sempena raya tu. hehe.

adik ipar aku perempuan 2 orang saja, tahun ni memasing raya kat rumah mentua dulu. raya kedua malam baru memasing sampai kan.

aku tak kisah pun bergilir jaga pak mentua. even masa kteorg jaga tu ada 2 bilik kosong tapi aku dan suami taknak tido dalam bilik. kteorg tido kat ruang tamu bawah kipas. sejukk. anak2 aku pun suka tau. sejuk tau kat jengka tu.
(suami orang jengka 16)

memang berbeza la gambar tah…

... Yang pergi tak akan kembali. Al-Fatihah ...

Image
1st post on tahun 2018. fuhh! berhabuk betul huhu.

okay. selamat petang. i think tea break time now. aku tak tahu kenapa rini jiwang sangad. pelik benau. masa tengah drive dah nak sampai opis tengah kol suami boleh lak lagu Hijau Daun - suara tu bermain dalam minda aku. LOL.
kepelikan. maybe tired sebab semalam balik dari jengka gerak jam 8.30pm. sampai rumah lak 12.30AM.

penat wehh! penat. bangun lak jam 6 pagi. maless betul kekkeek.

okay. 14 april 2018 adalah kenduri tahlil for my arwah mother in law. 100days sudah arwah meninggalkan kami. sedeh tapi syukur Allah lebih sayangkan arwah. meninggal pun selepas menunaikan umrah. di Madinah. syukur sempat selesaikan Umrah arwah.

9 january 2018. the day i remember when my husband kejutkan aku tengah tidur jam 10 malam. dan die masih dengan phone.

terus aku tak boleh tido. esok nye lepas subuh, terus wasap bos mintak emergency leave. esok nye terus balik kampung. untuk kenduri arwah. walhal father in law belum balik lagi. masa meninggal se…

... gastrik so tak best ...

Image
gastrik dah nak 2minggu. susu badan pun drop sebab kurang makan.
sedih weh sedih!
susu adik makin susut. aku tak mahu putus asa. sebab aku dah habiskan 100 utk cara cara upkan susu ni.

nasib lah kat rumah ada lagi B-complex shaklee. aku ni bukan la pentegar sangat. ubat dari klinik aku dah makan. sekarang tinggal nak try supplement pulak. mana tahu cepat hilang. esok pagi ceria sikit.

ni tak asyik asyik rasa sedih sbb gastrik.

kalo di bagi pilihan gastrik atau mabuk. dua dua aku tak mau. hahahahahhahahahha!

gile ko. dua dua tu aku tak kuat. kekeke.

kalo mabuk lagi lah. ke laut anak2 dan laki aku. hehe.

pape pun doakan semoga aku cepat sembuh ya. sakit ni. selere pun tara. waaaaaaaaaa!☹☹☹☹☹☹