Tuesday, May 24, 2016

… rumah 2nd atau baru …

Untung lah dapat g Australia.
Kelmarin tengok rumah 2nd. Well as we know ada anai anai dalam rumah walaupun batu. Rumah 2nd kan. Dulu kan sebelum kawen almost dapat rumah tapi loan x lepas 100%. So downpayment soooo high. Dan kami cancel.
So bile tengok rumah 2nd tuh agak kecik lah. Nak renovate memg tak boleh. Memang tak boleeh sebab tanah pun taka da. Tapi kalo pandai deco rumah tuh jadi cam mewah tak ada masalah.
Hmm tengah berfikir juga nih. Tak tau nak buat macam mana dah. Harap ada rezeki rumah baru yang low cost. Ape boleh buat zaman skrg rumah sangat mahal. So terpaksa lah beli rumah low cost. Jnji ada rumah. Mula2 low cost. insyaAllah lama lama mungkin beso sikit. insyaAllah ada rezeki nanti.
Well susah sekarang mungkin ada benda lebeh elok nanti. Kena bincang dengan husben but die tak fikir pape lagi.
Tapi aku suka jurujual tuh. Hahha! Dorg bagi lak mintak baiki rumah cantik2. Boleh pulak begitu kan.
Berbalik pada cerita lain lak. Aku nak niaga makanan lak nanti. Ahhha..bsebab nak puasa kan. Kita jual jual utk cari duit raya dan duit rumah nanti. Heheh.

Aku ingt pas dapat rumah nak keje niaga kat rumah. Tlg husben. Kemas rumah. jaga anak. dan mcm2 laa.

tak kisah lah saiz rumah. janji ada rumah sendiri. anak cucu akan dtg nk balik nt ada laa kami insyaAllah.
yg penting dekat dgn rmh mak ak. hahahah!



Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...