Friday, April 3, 2015

... human minded ...

Tak salah pun fikir apa yang terlintas. Cuma persepsi itu mungkin makan diri.

Andai orang kata seronok kahwin or ajak berkahwin. Ke arah positifnya mungkin husband dia buat sesuatu menggembirakan dia.

Tapi if orang fikir sebab seks. Bermakna berkahwin sebab nafsu. Tahu kan perkahwinan atas dasar nafsu tak mungkin kekal lama.

Cuba berfikir berdasarkan pengalaman hidup dia.
Contoh: selama ini dia taat ikut cakap parents. Tak boleh kuar lewat malam. Tak bole g jauh dr famili tak bole itu tak bole ini.

But bila dia kahwin, dia bole buat semua itu dengan husband dia.

And yes for early wedding memang manis. Tapi tak mungkin 1 sebab saja kan? Banyak sebab. Depends pada mereka yang mengeluarkan fakta.

Nak tahu? Tanya sendiri. If cakap banyak negatif, jadi tak baik pula sebab mengata kan.

Maaf. Masih cuti bersalin yang ke 48hari. So lebih banyak positif sebab elak meroyan. Mana tahu kan. Banyak fikir boleh jadikan tekanan.

Tak jadi big issue if kita fikir benda kecik aje pong.

And human can change. Depends hati die. Even aku sendiri ada pengalaman depan mata. Tapi teroulang pada cara kita ambil benda tuh as pengajaran atau mimpi ngeri.

Kita boleh saja elak xnk senasib seperti orang itu. Berdoalah. Percaya pada Allah.

Tipu laa aku sepanjng jaga ank tak fikir bukan bukan. Ank aku 48hr dah ada kahak.orang kaya kahak lme2 kt paru2 bole jd jangkitan kuman.

Gile ko tak takut? Aku tiap2 malam nages kot.

Semua terletak pada mindset and hati. Cuma jangan terlalu takut dengann life sendiri hingga nightmare. And takut nk teruskan hidup. Mana tahu

Sent from Yahoo Mail on Android

1 comment:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

mungkin jugak sbb tu kalau baru 2 3 hari kawen not nice ckp mcm tu, sbb org mmg akn terpikir laen..common sense..

... TEAMI BEAUTY BLEND PROMOSI UNTIL 31/7/2017 ...

PROMO TEAMI BEAUTY BLEND ! . Teami Beauty Bleng ni antara teaxbox yang tersenarai untuk promo. Uolss beli 3 box, akan dapat RM 90 exclu...