Sunday, August 11, 2013

... dalam diam ...

a friend of mine.

apakah ini mengumpat? hurmm. naye!

bukan apa. aku ni walaupun tak berkawan dengan seorang kawan yg dahulu nya seorang kawan baik aku, atleast dlm diam aku masih berkawan dengan die kecuali aku takut nak menjadi seperti dulu.

kenapa?

sebab serik.

bukan apa. oke. kita dah terima dia balik. tak terfikir lah dia nk buat perangai lg ke ape. but...
die perli kite depan orang.

WTH!!

awak minta maap. then awak buat taik. cam bangla.
*tp bangla tak slh pong*

ape motip ko mintak maap pastuh ko kutuk die. ko perli die? motip?

so jgn buat baik kalo hati taknak.

awak kata awk rindu. tapi cara awak tak menggambarkan awak rindu.

ello!

saya pon jaat gak. atleast sy tak kisah pasal life awak. kire kalo sy nmpk awak pong. sy tak  rasa menyemak.
i just live without u. i mean macam awak tak exist.

awak nak ape pong, cakap ape pong. saya tak heran. macam nyamuk aje kata kata awak.
pukul aje sudah. pastuh sakit hati sendiri. LOL!

manusia memang cenggini. haha!

TTFN!

Saturday, August 3, 2013

... pandai tapi jangan lah berlagak sangat, Bro! ...

Assalamualaikum!!

just nak story. xtau nk luahkan kt mana. kt buku aku? no no no. buku tuh hanya utk Zj okeh. Bukan mamat kerek nak mammposs.

orang lain pong ada gepren gak. tapi tak laa cm ko. mengeluarkan akta yang aku tak boleh komen cenggini cenggini. kat kilang aku tuh ada je husben org, tak ada lak die sound ak cengitu cenggitu.

WTH!!!!!!

bajet pandai. bile kenakan orang no 1. bile org tiaw balik buat2 tak paham. bile org malas nak layan perangai menjadi jadi.

WTH!!

bajet pandai. bajet aku kisah. aku ni cume jenis manusia suka berkawan dan caring, fyi aku tau ko pandai tapi jangan berlagak pandai. sbb pandai2 tupai melompat pon, jatuh ke tanah jugak. *bukan untk mksd simpan rahsia, tp lebeh kurang lah keadaanye*

for siyes lah.

aku ada aje berkawan dengan org yg kuat sarcasm. tapi tak pulak kuat sentap. ada pong gepren. bila ak berguro tak pulak mara.

HELLO!! baru gepren. belum kawen lagi. belum pape dah mengelabah lebeh. ker gepren ko jeles kt ak???

ahh!! kejap bini orang jeles kt aku. kejap gepren aku. apekah aku ni playgirl? AHHAHHA! nice one!'

geram tau.

kuat sentap. pastuh ajak berkawan tapi berlagak nk mamposs.

okay. our friendship is over. goodbye.

dan aku tau gepren ko kwn dgn ak. dan ak percaya. firasat aku betul.

mengelabah takut gepren marah!! hahahhaha! nampak sgt buaya!!

BYE!!!

... Biskut raya sendiri buat sendiri ngap! LOL! ...

Assalamualaikum dan very very good moonink!!

baru sahaja setel buat biskut raya. dengan bahan yg tak seberapa so mampu buat 2 jenis aje. tuh pon hentam sajalah labu.

iaitu: Semprit dan Cookie Chip.

mula2 buat Cookie Chips. abah balik2 dari terawih makan biskut tuh, ak tanye lah. "sedap tak bah?" abah cakap "sedap." dan die amik lagi dan lagi sambil baca paper.

=___________=" orang nak buat rye. die g taram lak. sabo jelah. haha!

pastuh ada terhangus. aku jerit tengah2 malam tuh.
"abah!! hangus biskut nana!!"
abah jawap "api ko beso ke ko masak lama?"

beselah. oven kecik aje. so kena jge api ajelah. cpt heat nt. hangus lak. nk jge kaler susah kot. haihh~ kejap puteh. kejap itam. kejap coklat. haha! bedal. nasib bukan utk jualan. yelah. kalo untuk jual tah berapa sen laa aku dapat. dah la corak huduss tapi sedap. HAHAHA!

kes semprit lak.

abah sudah mau tido n cakap "ko ni tengah2 malam laa nk buat biskut. aku nak tido. g jge sendiri."
aku pun hanya mampu memuncungkan mulut. haha! anak manja memang cenggini.

pastuh buatlah biskut tuh sorg2. nasib lah ank buah ak belum tido. die tengok citer pasal Planet APE. perhh! aku dah pikir bkn2 tapi aku teringat cikgu sape tah ada cakap,

 "hanya akal dapat membezakan antara haiwan dan manusia."

damn true! love u cikgu. 4eva!

pastuh bese lah. lame2 aku pikir benda tuh tak logik dah. haha!

pastuh kul 2.20pg atok terjaga. die nk g toilet. pas g toilet die tgk atas meja aku ada biskut2. die pon makan laa..banyak atok makan. so aku tanya "sedap tak tok?"
atok jawap "sedap." hikss~

so kul 2.37pg baru masuk bilik. yela. mengemas lg. ko tak kire. lapar ni. haha!

aku terfikir. sempat kah biskut2 raya aku sampai ke raya? haha! ponat nk buat lg deh. pencen cenggini. hhaha!

okeh laa...nite!



 

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...