... Biskut raya sendiri buat sendiri ngap! LOL! ...

Assalamualaikum dan very very good moonink!!

baru sahaja setel buat biskut raya. dengan bahan yg tak seberapa so mampu buat 2 jenis aje. tuh pon hentam sajalah labu.

iaitu: Semprit dan Cookie Chip.

mula2 buat Cookie Chips. abah balik2 dari terawih makan biskut tuh, ak tanye lah. "sedap tak bah?" abah cakap "sedap." dan die amik lagi dan lagi sambil baca paper.

=___________=" orang nak buat rye. die g taram lak. sabo jelah. haha!

pastuh ada terhangus. aku jerit tengah2 malam tuh.
"abah!! hangus biskut nana!!"
abah jawap "api ko beso ke ko masak lama?"

beselah. oven kecik aje. so kena jge api ajelah. cpt heat nt. hangus lak. nk jge kaler susah kot. haihh~ kejap puteh. kejap itam. kejap coklat. haha! bedal. nasib bukan utk jualan. yelah. kalo untuk jual tah berapa sen laa aku dapat. dah la corak huduss tapi sedap. HAHAHA!

kes semprit lak.

abah sudah mau tido n cakap "ko ni tengah2 malam laa nk buat biskut. aku nak tido. g jge sendiri."
aku pun hanya mampu memuncungkan mulut. haha! anak manja memang cenggini.

pastuh buatlah biskut tuh sorg2. nasib lah ank buah ak belum tido. die tengok citer pasal Planet APE. perhh! aku dah pikir bkn2 tapi aku teringat cikgu sape tah ada cakap,

 "hanya akal dapat membezakan antara haiwan dan manusia."

damn true! love u cikgu. 4eva!

pastuh bese lah. lame2 aku pikir benda tuh tak logik dah. haha!

pastuh kul 2.20pg atok terjaga. die nk g toilet. pas g toilet die tgk atas meja aku ada biskut2. die pon makan laa..banyak atok makan. so aku tanya "sedap tak tok?"
atok jawap "sedap." hikss~

so kul 2.37pg baru masuk bilik. yela. mengemas lg. ko tak kire. lapar ni. haha!

aku terfikir. sempat kah biskut2 raya aku sampai ke raya? haha! ponat nk buat lg deh. pencen cenggini. hhaha!

okeh laa...nite!



 

Comments

Popular posts from this blog

..Cara-cara naik KTM..

... french rose tea ...

... 25 ciri-ciri seorang perempuan itu menjadi murahan ...