Tuesday, July 3, 2018

... Sayu di Hari Raya 2018 ...

Awal tahun ritu aku kehilangan Mak Mentua yang terbaik. syukur dalam family aku, adik beradik aku semua dapat MIL yang baik baik. mungkin kerana mak aku pun baik orang nye. mak aku pun sayang menantu. tak pernah anggap macam orang luar pun. siyes.

bila raya pak mentua aku lak banyak habiskan masa pergi surau dan dalam bilik. tetamu hadir pun die kejap aje layan. pastu masuk bilik. syukur lah aku ni tetbe jadi macam banyak bercerita dan menanya. tak la jadi macam makcik bawang. yela. kebanyakan makcik pakcik yang aku sendiri tak kenal. suami aku lak tukang masak sempena raya tu. hehe.

adik ipar aku perempuan 2 orang saja, tahun ni memasing raya kat rumah mentua dulu. raya kedua malam baru memasing sampai kan.

aku tak kisah pun bergilir jaga pak mentua. even masa kteorg jaga tu ada 2 bilik kosong tapi aku dan suami taknak tido dalam bilik. kteorg tido kat ruang tamu bawah kipas. sejukk. anak2 aku pun suka tau. sejuk tau kat jengka tu.
(suami orang jengka 16)

memang berbeza la gambar tahun ni. walauapepun hidop kena teruskan kan?
memang terasa. biasa mak mentua aku seronok aje ada anak anak aku tu. rindu. Al-Fatihah

tak sempat mak nak tengok yang ke-3 ni kan. dan tak sempat mak nak jaga anak perempuan mak lagi sorang tu berpantang buat pertama kali kan.

sian die. MIL die xmo jaga sangat. moga die dalam pantang nanti dipermudahkan lah. amin. aku nak bantu pun aku tah tah masa tu dalam pantang.

aku tak berkira sangat dengan ipar aku. yela jarang jumpa. bukan hari hari pun. sebab aku ramai kakak dan kakak2 aku semua tak kisah nak tengok2 kan ank2 aku tu. so aku pun belajar lah untuk tak berkira.

senarnye sekarang waktu rehat. aku rasa macam mengantok tapi tak mengantok lak sekarang. HAHHAAH!

ok lah chow!

btw nak beli TEAMI NAtural atau Nurraysa meh la cari aku ya.

No comments: