Wednesday, August 2, 2017

... Jodoh ...

Assalamualaikum!
MR GOOGLE

aku nak cerita sikit pasal jodoh ni. senarnya aky kagum dengan kawan aku ni hah. berkahwin dengan lelaki yang dia tak cintakan pun.
dan sekarang dia sudah ada anak 1. Alhamdulillah.

back to the story. she actually have a boyfriend but her boyfriend treat her like nothing. macam kejap perlu mencari. kejap tak perlu dia biarkan. then kawan ni adik dah kawin kan. so people keeps wonder bila die nak kawin.

so one day, pendek cerita, pak cik die jadi telangkai. means kenan kan dia dengan someone.
then maybe dorang tak sampai setahun tunang dan kawin.

well journey tunang memang susah even untuk mereka yang baru kenal jumpa dan nak kawin.
alhamdulillah urusan dia dipermudahkan dan selamat kawen dan ada anak satu. syukur.

aku tengok dia pun dapat suami yang baik, jaga dia dalam pantang. tolong jaga anak. baguskan. bermakna jodoh dia itu yang terbaik lah kan.

kire berani lah terus terima orang itu.

kagum senarnye orang macam ni. kalau aku belum tentu aku berani kan. korang rase korang berani ke? hahah!

even aku dengan suami ni pun dulu aku bukan minat pun but aku still nak dengan dia. ahha! suka tapi taknak ngaku kot. sebab nya die tua aku 8tahun kot. haha!

alhamdulillah aku dapat suami yang rajin. ramai orang puji suami aku. aku bersyukur. btw jangan lak ajak suami sis pergi karoke okay! kang sis mara. tapi sis tahu suami sis tak suka karoke hehe.


2 comments:

Ann Ishak said...

hahaha trending sangat statement akhir tu :D

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahhahah kan...berani dlm belog aje la..gambar tak berani hahahah!