Thursday, June 22, 2017

... Femilac memang terbaik! ...

Assamualaikum.

today kita entry iklan ya. hehe. jom ikut iolls punya journey pulaks!

FEMILAC.
tau tak apa itu femilac? cuba uolls google pasal femilac ni. dia ada baju menyusu dan milkbooster. the best milkbooster okay!

my journey. iolls jenis takut nak amik milkbooster sebab dulu iolls pernah beli killer milkbooster. worst kan? memang teruk weh! sedih masa tu. terus iolls stop pumping and kebetulan my baby (1st born) dah taknak breast feed. he was 8months.

now, second baby. kali ni susu tak macam masa 1st born. susu cam cukup cukup makan saja. and the worst is makan banyak manapun still i iz gemoks! perh! benggang sangat okay!

then aku demam, 4 days! susu merundum gila. kebetulan adik demand tinggi tau. sebab dia dah 6bulan. stress. dah la sebelum ni susu kurang. ni demam lak. then aku search search. kebetulan tengah hot sale ni Femilac. then aku bincang dengan suami. harga femilac jauh lebih rasional berbanding jenama lain.
dah la nak bulan puasa kan. memang bertambah stress nak kejar deman anak.

nak jadikan cerita. lepas mintak izin suami. beli lah iolls femilac yang 60tablet nya. iolls nasihatkan beli 60tablet tau. jimat banyak daripada 30 tablet. serius.

so iolls pun beli. dan tunggu beberapa hari kemudian. tak lama pun. pos lajukan. hehe. laju la jugak.

bila dah dapat femilac. iolls pun terus makan sebijik, hehe. rasa sedap. vanilla. meh iolls share picture sikit.
dari mr google

lepas 3 hari makan, tek kiri iolls dah produce susu banyak. senarnya tek kiri iolls dah slow gila produce. tak tahu kenapa. tiap kali pam tak pernah dapat 2oz. ulang, TAK PERNAH. tak tahu kenapa. Humaira pun tak suka tek kiri sebab sikit produce.
tapi sejak makan femilac malam sebelum tidur. Ya Allah, Alhamdulillah. tak silap pilih. memang bagus. malam malam baju basah. padahal anak dah 6bulan tau. basah macam dalam pantang. bersyukur sangat.

tek kiri sama banyak dengan kanan. alhamdulillah sangat. anak cepat kenyang. dia masih 3oz walaupun sekarang sudh 7 bulan.

tak rugi tau korang amik femilac. serius tak rugi. harga murah. berbaloi. selalu ada contest. Founder femilac memang murah hati sangat. 

ibu ibu yang ada masalah menyusu tak salah korang amik femilac.
aku dah ikut pelbagai petua.
cheese
kurma cina
chia seed
air suam
horlicks
susu kambing
kurma
and so on.

still tek kiri tak produce banyak. lepas femilac, tek kiri hidup semula. alhamdulillah. u shud try mummies! u shud! iolls tak leh amal sangat jamu. takut panas kat baby. hehe.

ni khasiat femilac

mr google 

try lah baju dan milkbooster femilac ya. tak rugi. sedap. kalau nak order boleh order dengan saya, iolls dropship saja. hehe.
amik lah yang besar. rm70 free postage, daripada 30 tablet rm45. rugi rugi. hehe. jom la WA 0172102213 



Wednesday, June 21, 2017

… 20/06/2017 – Anak Sulungku …

Tetiba teringat pasal dia. Sebab dia belum pandai bercakap macam budak sebaya dia, aku rasa bersalah sangat.
He is my son. My only son. Guilty to the dead already.
Aku pernah almost kehilangan dia. Pergi mandi kolam kat shah alam. Aku dan husband sibukkan Humaira. Dan lupa pasal dia. Nasib baik aku perasan awal pasal ni. Kalau tak aku akan kehilangan anak aku tu. Sejak hari itu aku focus ke dia. Serius. Aku serik dengan semua ini. Demi anak. Aku tak mahu lalai lagi. Tak mahu. I need my kids. I love them.
Aku trauma sejak kejadian almost meragut nyawa anak aku. Serius!
Pengalaman mangajar semua kan.
Pengalaman. Thanks to my friend tak jemu bagi semangat. Dan husband yang tak salahkan aku 100%. Aku sayang anak anak aku. Merekalah nyawa aku.

My kids!

Tuesday, June 20, 2017

... tengok handphone saja ...

ehh geram wehh! dengan budak ni. dah la aku kerja key in invoice masalah nye sebelum invoice semua ke aku. dia check dulu DO dengan harga sama o tak hadooi budak ni. nengok hp sajo weh. memang keje tak buat langsung. aku pasan tapi malas nak tegur. MALAS!

tak asdalah. bukan aku tak bagi tengok hp tapi beragak lah. buat kerja siapkan. ni dia melambatkan kerja, habis dengan kerja aku sekali lambat. tak lama lagi nak yearly close acc. mati aku sorang tau. adoi! geram wehh!

gambar mr google

aku pun ada tengok hp gak. tapi sesekali angkat kepala tengok orang keliling lah. ni tak sekali dah hadap lupe semua. hadooi! nanti busuk nama acc dept tau tak. wehh! geram sangat tau!

nka buat twit tapi malas lak nk buka guna komputer ni. ni pun aku malas malas senarnya. hehe!

okay lah. dah melepaskan geram tata!


... jadi blogger semula ...

ingat after this nak jadi Blogger balik macam dulu. buat iklan sana sini. heheh hoping ada rezeki. aminn.

okay nak buat entri baru. so siapa nak iklan kat blog ak boleh saja pm ya. eh wasap

http://thehaleashop.wasap.my