Monday, March 28, 2016

... Andaian ...

kekadang geram pulak dengan orang macam tuh. Die punya fitnah bole pulak.terang2 ada cerita. Bila aku lak buat andaian kemain "sekolah" kan aku.

Sabo jela. Aku igt nak aje tego direct. Perangai cam harammmmm. Bajet good2. Tengok laa nanti aku bidas. Sekarang memang nak bergadoh aje kot aku rasa. Sebab bila aku betul ditidakkan.

Tah pape perangai. Ajet good2 yg malas ni.

Puihhhh.

Friday, March 4, 2016

… almost putus asa … 23.02.16

Aku rasa macam nak putus asa berniaga saja. Like seriously. Malas rasanya nak berusaha lebih kejar benda yang tak pasti ni. Hmmm.
Aku lebih gemar main dengan Lutfy. He is my adorable son. Look at his face while sleeping. Tenang sangat diri ini. Barulah bole tido dengan budak kecik tuh.
Teringat masa dulu pas bersalin sampai rumah mama. Dia xmau tido sbelh ayah dia. Bile aku peluk, die lebeh lena. Hehehe. My son.
Ada anak ni semua terbatas. Sebelum buat apa apa keputusan kena fikir die yang masih kecik kan. Dulu masa dengan husben ber2 kan. Mana nak fikir si kecil tuh.
Apa apa keputusan. Suami mesti cakap. Fikir kan sikecil itu. Ya. Si kecil itu sangat penting. Apa apa kena fikir keadaan die kan. Kesian dia nanti.
Jika seblum kahwin kita malas. Sebab manja dengan parents. Tapi jika pas kwen btul betul berubah. Semua dipermudahkan. Aku mengaku dulu aku tak suka masaak..selalu minta mama masak. Pas kwen. Masak itu perlu tp selalu bergilir dengan suami.
Credit pada mereka yang rajin. Anda bagus.
Tapi jika anda masa bujang memang malas. TOLONG BERUBAH! Jika anda berubah insyaAllah rumah tangga bahagia. Saya tahu kite memang degil kan. Pakaian pun on off tutup aurat. Tang tangan dan kaki. Tapi kalo kita tak hipokrit sekali sekala. Adakah kita rasa semua itu?
Hipokrit menutup aurat adakah berdosa?

Pada aku hipokrit sikap o pakaian itu tak salahkan. Kena pada tempat. Walaupun kite tahu orang itu hipokrit dan annoying. But itu masalah hati kita. PHD kn?

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...