Monday, September 5, 2016

... TEAMI FLOWER TEA : BLUE MALLOW TEA ...


BLUE MALLOW TEA
.
In the previous centuries, Blue Mallow Flower Tea promotes spiritual healing and peace. Blue Mallow Flower Tea is cooling and soothing and has traditionally been used as poultice on the belly to ease internal aches or against the stings of Martial insects. Boiled Blue Mallow Flower with a bit of honey to make a gargle for sore throat. According to the herbs history, it was once a remedy for epilepsy long time ago.
.
KELEBIHAN BLUE MALLOW
● Melegakan selesema, sakit kepala dan demam
● Melindungi sistem pernafasan
● Melegakan sakit tekak
● Mengatasi sembelit
.
MY PERSONAL REVIEW
Yes, kalau susah nak membuang amalkan blue mallow paling elok, kesan tiada cirit birit tau tapi lancar aje 😁. Jika tambah french rose nak bagi rasa lebih 'umph' dan bau lebih sedap. Kalau nak buang angin elok tambah dengan lemon grass 👍. Blue mallow bila dibancuh bunga akan terapung dan nampak macam sayap pepatung 😍🐝 LOVELY!
.
postage rm6sm rm10ss
.
wa 0172102213
#tealovers #bluemallowtea #tehbungamalaysia#teami

Tuesday, August 30, 2016

... GLOBE AMARATH TEA by TEAMI ...


GLOBE AMARANTH TEA
is known to prevent aging thus it is good for the skin.
.
● Menjaga kebersihan kulit
● Melegakan senggugut
● Menghapuskan kahak dan melegakan batuk
● Baik untuk penglihatan
● Mengurangkan tekanan
● Sesuai untuk pesakit diabetis
● Mengurangkan kolesterol
.
wa 0172102213
.
#globeamarathtea #flowertea #globeamarath#tealovers #tehbunga #flowerteamalaysia

... APPLE FLOWER TEA by TEAMI ...

apple flower tea

APPLE FLOWER TEA
.
apple flower has a fresh and sweet aftertaste. have a cup of apple flower tea everyday can help diminish pimples,dark spot, blackheads etc skin problem. apple flower goes very well with Rose, both can help to improve female organs, if you have pre-mentrual cycle problem, you should start to drink Apple Flower tea today!
.
🌹improves digestive
🌹remove excess fat
🌹clear acne
🌹lighten pigmentation
🌹ease nerves
🌹improve digestive system
🌹can help slimming & beauty.
.
jar 40g
paket 45g
same price just different packaging.


Friday, August 26, 2016

... TEAMI FLOWER TEA : Pengenalan ...

flower tea atau teh bunga bukan lagi benda baru lagi dalam dunia fb dan ig.
bunga ini adalah 100% natural.
no insecticides.

nak tahu macam mana dia tidak ada racun serangga, senang aje. letak la bunga tu kt tempat bukan kering. dan tak tutup rapat. ada aje serangga di bunga itu.

teh bunga ni banyak khasiat nye.
mana datang nya teh bunga ni?
TRASIT FROM RUSSIA.
yes dari luar negara.
dalam Malaysia mana ada bunga yang banyak ini. hehe.

under TEAMI flower tea.
teami dah lama dah. sebelum ni nama dia MIRACLE.HQ.
then ada masalah dengan copyright orang dok tiru. maka bertukar lah ke TEAMI.
bunga yg berkualiti tinggi tau.


kalau tengok ada 16 jenis bunga yang natural.

ada 10 series

dan 5 jenis fruit tea.

nak tahu lebih lanjut?
bole la WHATSUPP ke 0172102213

i will guide u.

each flower tea ni ada kelebihan dia tau.
especially hormon perempuan.
ini seriues!

lots of love,
LEANA

Tuesday, August 16, 2016

Monday, August 8, 2016

... august 2016 ...

august 2016.
still hoping a miracle until aku pun bosan dah hahahha! melampau betul aku ni. cepat betul putus asa kan.

rindu anak lak. 2 hari berkepit aje kan. tgk die berseronok im so happy mummy tau. kalo tgk anak aku main. seronok betl die tuh tau. hahaha girang sangat.

main kt dataran merdeka ni pon die berjalan tanpa penat. org berlari die kejar lak hahaha
 funny laa die. berakal. budak bijak. then die mengamuk tak mo balik lak. nsb la basuh muka dan tgn kaki masuk kete and die tido.

ok. nk niaga. jom usa my pages
pages: the halea shop
ig: thehalea.shop

feel free to survey yaa!


with love,
usagi nana

Friday, July 1, 2016

... gaji belum masuk! ...

eh geram lak aku rasa. tak kan ler tak reti kiteorg ni nak raya nak pakai duit. esok masuk okay lagi. maunye senin or selasa masuk meroyan wooi. orang pakai duit koottt... bukan kerja jadi kuli batak kot. memang aku nekad. tahun depan cari kerja lain.

dulik laa. malas dah nak keje sni. tak ada hati dah. anak bos pong kerek nak mampos. eleh. bajet aku nak sangat ke hadap die tuh. ko buat ape pun aku tak heran laa. ko anak bos. sehari dok tgk hp pon xde hal. gji ko bos byr. jnji gji aku bos bayar. 

the end!
…: Leana :…

Thursday, June 23, 2016

... mencari rezeki lain ...

lama lama cam boring lak kat cni.
rimas kata yang seswai.

hrp ada rezeki kt area dkt dgn rumah.
dan ada kemudahan yang aku nak.

wish me luck!




Tuesday, May 24, 2016

… rumah 2nd atau baru …

Untung lah dapat g Australia.
Kelmarin tengok rumah 2nd. Well as we know ada anai anai dalam rumah walaupun batu. Rumah 2nd kan. Dulu kan sebelum kawen almost dapat rumah tapi loan x lepas 100%. So downpayment soooo high. Dan kami cancel.
So bile tengok rumah 2nd tuh agak kecik lah. Nak renovate memg tak boleh. Memang tak boleeh sebab tanah pun taka da. Tapi kalo pandai deco rumah tuh jadi cam mewah tak ada masalah.
Hmm tengah berfikir juga nih. Tak tau nak buat macam mana dah. Harap ada rezeki rumah baru yang low cost. Ape boleh buat zaman skrg rumah sangat mahal. So terpaksa lah beli rumah low cost. Jnji ada rumah. Mula2 low cost. insyaAllah lama lama mungkin beso sikit. insyaAllah ada rezeki nanti.
Well susah sekarang mungkin ada benda lebeh elok nanti. Kena bincang dengan husben but die tak fikir pape lagi.
Tapi aku suka jurujual tuh. Hahha! Dorg bagi lak mintak baiki rumah cantik2. Boleh pulak begitu kan.
Berbalik pada cerita lain lak. Aku nak niaga makanan lak nanti. Ahhha..bsebab nak puasa kan. Kita jual jual utk cari duit raya dan duit rumah nanti. Heheh.

Aku ingt pas dapat rumah nak keje niaga kat rumah. Tlg husben. Kemas rumah. jaga anak. dan mcm2 laa.

tak kisah lah saiz rumah. janji ada rumah sendiri. anak cucu akan dtg nk balik nt ada laa kami insyaAllah.
yg penting dekat dgn rmh mak ak. hahahah!



Monday, March 28, 2016

... Andaian ...

kekadang geram pulak dengan orang macam tuh. Die punya fitnah bole pulak.terang2 ada cerita. Bila aku lak buat andaian kemain "sekolah" kan aku.

Sabo jela. Aku igt nak aje tego direct. Perangai cam harammmmm. Bajet good2. Tengok laa nanti aku bidas. Sekarang memang nak bergadoh aje kot aku rasa. Sebab bila aku betul ditidakkan.

Tah pape perangai. Ajet good2 yg malas ni.

Puihhhh.

Friday, March 4, 2016

… almost putus asa … 23.02.16

Aku rasa macam nak putus asa berniaga saja. Like seriously. Malas rasanya nak berusaha lebih kejar benda yang tak pasti ni. Hmmm.
Aku lebih gemar main dengan Lutfy. He is my adorable son. Look at his face while sleeping. Tenang sangat diri ini. Barulah bole tido dengan budak kecik tuh.
Teringat masa dulu pas bersalin sampai rumah mama. Dia xmau tido sbelh ayah dia. Bile aku peluk, die lebeh lena. Hehehe. My son.
Ada anak ni semua terbatas. Sebelum buat apa apa keputusan kena fikir die yang masih kecik kan. Dulu masa dengan husben ber2 kan. Mana nak fikir si kecil tuh.
Apa apa keputusan. Suami mesti cakap. Fikir kan sikecil itu. Ya. Si kecil itu sangat penting. Apa apa kena fikir keadaan die kan. Kesian dia nanti.
Jika seblum kahwin kita malas. Sebab manja dengan parents. Tapi jika pas kwen btul betul berubah. Semua dipermudahkan. Aku mengaku dulu aku tak suka masaak..selalu minta mama masak. Pas kwen. Masak itu perlu tp selalu bergilir dengan suami.
Credit pada mereka yang rajin. Anda bagus.
Tapi jika anda masa bujang memang malas. TOLONG BERUBAH! Jika anda berubah insyaAllah rumah tangga bahagia. Saya tahu kite memang degil kan. Pakaian pun on off tutup aurat. Tang tangan dan kaki. Tapi kalo kita tak hipokrit sekali sekala. Adakah kita rasa semua itu?
Hipokrit menutup aurat adakah berdosa?

Pada aku hipokrit sikap o pakaian itu tak salahkan. Kena pada tempat. Walaupun kite tahu orang itu hipokrit dan annoying. But itu masalah hati kita. PHD kn?

Monday, February 22, 2016

… ANDAI REZEKI …

Susah juga begini kalo terlalu mengharap kan. Pastuh dah la mengharap pastuh angan angan sudah. Orang kata jangan berangan, nanti tak jadi ape ape. Tapi hati aku sangat cuak sekarang ni. Takut jadi Cuma duit tiada. insyaAllah duit mencukupi. Pasni kena lah berjimat cermat kan.
Jauh sedikit tapi macam so so la sebab aku fikir baik ada tanah dulu kan.
Tapi tak mengapalah. Yang ini kita mencuba. Ada rezeki ye ada kan. insyaAllah ada. Andai tiada yang ini. Pasti yang tanah ada. Tapi di Negara ini susah lah nak buat pinjaman. Lagi lagi semua atasan sbegitu.
U know what I means.
Macam mana nak hidop di Negara sendiri. Bukan nak mengeluh.

Tabahlah hati. Akan ada rezeki. Jika bukan di dunia. insyaAllah di akhirat. insyaAllah!



… Isnin, 22 February 2016 …

Rindu anak kecil aku. Muhammad Lutfy Hadi nama diberi bila dia dalam perut waktu usia 8 bulan.
Tiba tiba terfikir nama itu, dan aku terus sms suami mengatakan aku teringin nama itu. Dan pernah sekali tuh aku dan suami pegang handphone dan mencari maksud nama itu, bila aku sudah jumpa maksudnya dan segera tnjuk kat suami dan dia pun tunjuk hp die yang dia sedang mencari makna nama itu.
Kebetulan sungguh.
Bila dia selamat dikeluarkan. Aku setuju dengan suami nama itu.
Dan LUTFY nama diberi.
Alhamdulillah rezeki.
Sepanjang dia membesar rezeki dia tak putus putus masuk. Allah SWT mempermudahkan aku membesarkan dia juga. insyaAllah dipermudahkan sehingga dia besar menjadi anak yang soleh. Tak kering mulut aku berbisik pada dia menjadi anak yang solah dan hamba Allah yang taat. insyaAllah. Dia bijak. Memang bijak.
I love my son!





… sabtu : berlakon …

Hadoi. Kalo sabtu cutikan best. Boleh la habiskan masa dengan Lutfy.,mesti die seronok dapat dok bawah ketiak wangi mak nye ni hah. Hadooi.
Well. Belum period, kalo ada rezeki “org baru”. Alhamdulillah. Aku menerima seadanya. Opkos my husben happy. And Lutfy pon mestilah happy sangat sangat kan. uhuhuhU~

Mungkin aku perlu makan asid folic. But aku baru saja minum kopi. OMG!



… sabtu, 20 feb 2016 …

Kerja. Aku harap aku bertahan lagi 2, 3 tahun untuk mengumpulkan pengalaman ini. Hadooi! Sebab nak cari kerja dekat dengan rumah dan dengan jawatan yang ada ini. Hopefully dapat.
Pastuh ada rezeki lebih harap dapat rumah. Amin!

Bertahanlah kite ye. Demi masa depan. Yang pasti dunia nak akhir zaman.


… nice working here …

Dah nak 4bulan keje sini. Overall sini okay juz pelik sikit.. sikit ada 3 tingkat..aku tingkat yang ke2 sme floor dgn bos.

Pendek cerita bile dating bonus or increment. Bos akan bg byk utk manager and org floor 2 and 3. But floor lain dan production mcm kesian sikit sbb dorg dpt bonus n increment sikit sgt.


Yela..siapala aku kan. So aku fkr2 keje 2,3 thn pastuh cr kt dgn rumah dgn pengalaman br ni…hrp dapat. Aminnn!


… jumaat ...

Actually ni ada lah note untuk kerja but aku menaip diary harian maybe utk time lunch nanti aku copy paste la kan kt belog..kekekkeke

Back to the story. Pagi tadi aku bangun tido dan aku dengar Lutfy my baby dengkur. So setelah aku google dengkur pada baby and it shock me. Super shock okay!! Ibu mana tak risau kan. Kecuali ibu yang buang anak ye.kekkekeke…

Seram dan takut. Biasa la I'm a paranoid mom yang super duper psiko nye lah. Well, aku memg mengaku yang aku kuat psiko. Tak kena tempat lak tuh psiko..sebarangan aje psiko kan.

Well the true is my need to jumpe doctor. Aku takut dengkur tuh sebab saluran pernafasan die tersumbat.
Atau sebab jatuh katil ka mase die 8 bulan. Tapi sepanjang 8bulan ke 1tahun tida dengkur sangat kecuali masa die selesema.


Risau nyeeeee.

Friday, February 19, 2016

... for my baby ...

Lutfy still demam demam. but i think he will be okay.
tapi semalam malam die tido berdengkur pulak. aku takut sebab tulang belakang dia. becoz of jatuh katil and effect tulang belakang and he cannot walk.

betul ke? aku takut lah but my husben said tak ada kena mengena. 

rasa macam nak nages lagi. huhuhu!

harap tiada apa apa and he gonna be just fine. aminn!

…: Leana :…

Monday, January 25, 2016

... Just alone ...

Mungkin dugaan. Mungkin balasan.
Entahlah.
Nak biar pun air mata saja peneman.
Silap salah berpunca dari aku.
Mainan jadi betul betul.

Here am i.
Alone again.
Cam biasa. Menangis lagi.

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

Tuesday, January 12, 2016

... Provoke tak kesudah? ...

zaman sekarang memang orang suka provoke ye?
tak kisah la ko kenal die o tak ko suka die o tak kan. but u still wanna provoke people.
if suka maybe u tak provoke. but u dont like it u teruskan provoke.

apa nak tunjuk after u provoke?
u get pujian?
people like u or u looks like SHIT.

ego inside u make u wanna provoke people mindset and emosi.
what kind of people of that.

simple rules.
jaga aib sendiri dan org jaga aib kita.

so jgn buka aib orang. dan jangan kurang ajar.
aku rasa dari semalam o last week kot isu kurang ajar ni memg tak kesudah.

tensi jugak ni bill tepon xde jadi pape...br byr rm60 kan. ishhh!
pakai hongleong bank kan..sabo jelah!

with love,
usagi nana


Sunday, January 10, 2016

... Budak ni mengacau orang je ...

Hari ini ada kenduri. Kenduri menjemput orang datang rewang hujung bulan ni. Biasa la ajak org kelilingkan.

My son manja. Yes he is. But i dont care. Sebab anak aku sulung and baru satu anak. So aku tak kisah dia nak 'spoil' ke ape ke. But dia sometimes sangat behave.

But masa kenduri tuh die cam banyak merengek. Kejap nak husben kejap nak aku. Dh makan merengek. Dah susu pon merengek. Senarnye die cm panas pun ada. Tak ada kipas kt die. Bile g kt kipas. Dia okay.
And bila husben bawak kuar die ok. Aku dukung berdiri die ok. He wanna helping. Yes he is. Die sangat rajin. InsyaAllah seorang yang rajin dan sangat rajin. 😊

My point is masa org tgh mkn die memg tak senang duduk. Well hello people eating but not him! So tak keruan la. So g la side lelaki cari husben.

Suddenly ada pakcik ni tua tak tua pon maybe dlm 40-an camtuh.

Dia cakap "budak ni mengacau orang je."

Aku angguk aje.

My son still a baby. 11months. Next month baru nak setahun. Mula2 aku tak amik pusing but as a mother aku rasa itu sensitip. Yes.

Dalam kete skrg dan otw balik selangor. Then aku tanya husben, 'org tuh knp Lutfy budak mengacau.'
Then husben ckp "ala..budak biasa la. Die mencuba nak sesuaikan diri kt tmpt ramai org."
Ak bls ye sy tau budak tp die takkan nak cakap macam itu.

Budak kot. Akal pun belum matang. Lain lah aku yang mengacau org.

Aku seposly tak leh amik hati sgt. Tapi bile org mengata anak kite. Yes aku terasa. Becoz? Becoz die belum setahun lagi!

If die dah sekolah dan dh reti berak ckp kencing ckp. Berak kencing cebok sndiri. Mandi sendiri. Yes u can say my son pengacau. Dan yes ak setuju. Tak payah ko cakap. Aku sebat die dulu.

Aku tgh ajar anak aku to be a behave boi. When he with me.he is behave. Soooo behave. Polite lagi. Cume waktu itu die tidak selesa. Sebab panas. Air tak ada. Bile bg air. Sedut banyak sgt.

Salah mak bila anak merengek senarnye.

Itu saja luahan dari seorang mak.

If anak aku degil tegur. If nakal kt sekolah bole aje sebat. Sila2.

But sekarang anak aku blm setahun so die tak mengerti 100%.

Sekian dari saya.
Sindrom mak mak.

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...