Wednesday, August 19, 2015

... Lutfy 6months and solid food ...

hari ini  Lutfy cucuk vaksin 6month.

*if u antivaksin, please dont comment at my blog.*

and mula mula cucuk die nages. after that he smiling at his father and me.

hubby lak tak kerja sebab his cousin excident last night. 2 orang meninggal. and they still high shool. paling muda umur 13tahun.

dan solid food story. i know 1st expression baby makan solid food puree epel akan buat muka kelat. Lutfy does it too. HAHAH! kelakar muka dia.

and after suapan ke 4, he refuse. pandang aku pon tak mau. pandang sudu pon tak mau. ahhahah! so clever!

semalam tak sempat nak suap lagi puree epal, becoz he soo tired and sleep. sebab aku bajet nak suap die after balik kerja. aku sampai rumah pon dah jam 6.30petang. mandi and solat and pam kejap. bile turun tengok his grandmother dah tidokan die and he already asleep.

nevermind.

but today my sis buat bubur carrot nak bg kat anak die yg 1year oredi. so ak pon suruh lah kakak aku suap dia sekali nanti. and i request video to see my son face bile makan solid food. heheh!

die semakin membesar. rasa macam baru semalam melahirkan dia. and hug him tightly.

miss my baby. sekarang kat opis dan baru sampai terus taip belog. ahhah!

seposly bg anak 1 jenis solid food selama 3/4 days. but nurse cakap epal sedap sangat. bg bubur nasi dlu. sebab berat Lutfy naik 500g only this month. seposly sekilo kan. huhu~

but semoga dipermudahkan aku dan hubby membesarkan anak kami. aminn!

TTFN!



Wednesday, August 12, 2015

... french rose tea ...

hi!

saya ada jual French Rose Tea yang sangat yummy! dan ini serius tau rasa sekali nak lagi dan lagi dan lagi! HAHHAHA!

meh saya payung sikit pix Rose Tea ye.




Frenach Rose Tea ni kena guna air panas panas untuk bagi die nampak cam warne teh "O" ye. kalo kat rumah ada teko tuh. teko yang bole letak atas dapur. bole saja letak bunga ini beberapa buds ikut saiz ye. kalo kecil bole etak 3-4 buds. kalo sederhana 5-6 buds. kalo beso 7-8 buds. gittuee.

meh saya share Cara cara penyediaan nye.

Cara bancuh french rose tea sama mcm teh biasa.. 

guna air panas btul2 lg pekat warna dan aromanya.. 

guna air xpanas sgt rasa mild2 gitu.. 

pape pn + la apa2 pn ttp akan sedap.. mcm + lemon, grapefruit, strawberry, gula, madu.. semuanya lebih sedap dr teh biasa, sbb tu ramai repeat order lg dan lg sbb sedap.. lg 1 ad customer ckp saya beli lt seller lain harga sama tp rosebud warna merah pekat, utk info rose merah ni rose biasa n agak murah, rasa rose pn xkuat.. xcaya boleh google french rose tea / premium rose bud tea vs red rose tea.. banyak beza.. saya jual premium, sbb tu ramai suka n nmpk btul khasiatnye.. 1 jar rm23, 3 jar free pos😊#rosebudtea #frenchrosetea


khasiat nya pula.

KHASIAT DAN KELEBIHAN
🌹 Mengandungi vitamin A, B3, C, D dan E
🌹 Mencantikkan tekstur kulit
🌹 Mengurangkan tanda gelap
🌹 Mengatasi senggugut
🌹 Mengurangkan stress
🌹 Melegakan sakit kepala
🌹 Meredakan sakit tekak
🌹 Melancarkan kitaran haid
🌹 Mengimbang hormon
🌹 Sebagai agen detoks
🌹 Melegakan sembelit
🌹 Melancarkan penghadaman


 1 jar boleh tahan sampai 60hari. apa tunggu lagi wehh! jom dapatkan segera. btw sape2 org shah alam bole ergi TULIPS CABI STORE kt seksyen 2 jeeekkk!

can also whatsapp me a 0172102213...
wc: usagikechik



Likes our F pages: LeaOn7 Online Shop
Follow our IG at @leaon7oline.shop

Friday, August 7, 2015

... Lutfy already 5month half ...

5month sudah berlalu menjadi seorang ibu dan hari ini hari ke-5 (waktu bekerja) aku telah meninggalkan tempat kerja lama.

I miss all of them. I miss ALL.

even kat sana ada banyak kerja but we happy cause berkawan. semua staff kat sana sangat baik.
when im alone at new place, i feel like lonely and miss them so much.

here i am. alone again.

sudah lama tak menaip belog nih. berhabukkk nyaaaa.

dah lama tak share ilmu. kot kot belog aku ni popular ke kan. well. only orang kerja opis saja hadap computer.

well tempat keje baru ini lagi jauh dari tempat tinggal. perjalanan mengambil masa pergi saja (waktu pagi) dalam 45 - 50 minit. tapi belah petang mengambil masa 1jam lebeh 5minit or less.

sakit buntot dan kaki bak hang.

dulu kerja dekat dengan rumah kan hari2 balik makan tengahari tau. bole tgk anak.
5minit aje kot. xpayah nak tahan kencing. tapi kerja sni kne tahan kencing wehh kalo lupe nak g toilet sebelum kuar opis.

seksa nyaa pundi kencing wehh.

seperti biasa. lari cerita dari tajuk. hahaha! bila lah lagi nak hapdate kan. mggu depan rabu masuk office puchong. well dekat dengan SPA. yeayyy! spa utk wanita. HAHHAHHAHA!

tata for now!



Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...