Wednesday, August 19, 2015

... Lutfy 6months and solid food ...

hari ini  Lutfy cucuk vaksin 6month.

*if u antivaksin, please dont comment at my blog.*

and mula mula cucuk die nages. after that he smiling at his father and me.

hubby lak tak kerja sebab his cousin excident last night. 2 orang meninggal. and they still high shool. paling muda umur 13tahun.

dan solid food story. i know 1st expression baby makan solid food puree epel akan buat muka kelat. Lutfy does it too. HAHAH! kelakar muka dia.

and after suapan ke 4, he refuse. pandang aku pon tak mau. pandang sudu pon tak mau. ahhahah! so clever!

semalam tak sempat nak suap lagi puree epal, becoz he soo tired and sleep. sebab aku bajet nak suap die after balik kerja. aku sampai rumah pon dah jam 6.30petang. mandi and solat and pam kejap. bile turun tengok his grandmother dah tidokan die and he already asleep.

nevermind.

but today my sis buat bubur carrot nak bg kat anak die yg 1year oredi. so ak pon suruh lah kakak aku suap dia sekali nanti. and i request video to see my son face bile makan solid food. heheh!

die semakin membesar. rasa macam baru semalam melahirkan dia. and hug him tightly.

miss my baby. sekarang kat opis dan baru sampai terus taip belog. ahhah!

seposly bg anak 1 jenis solid food selama 3/4 days. but nurse cakap epal sedap sangat. bg bubur nasi dlu. sebab berat Lutfy naik 500g only this month. seposly sekilo kan. huhu~

but semoga dipermudahkan aku dan hubby membesarkan anak kami. aminn!

TTFN!



No comments:

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...