Monday, April 20, 2015

... paranoid ...

Menjadi seorang ibu and paranoid.

Like anak kena sikit dah fikir bukan bukan.

Ohmy! Sampai satu tahap aku rasa diri aku loser gile jadi seorang mak.

Lutfy Hadi. Yes. That is my son' name.
He is sooo adorable.

Masa preggy 9bulan mabuk. 9 bula tau. Langsung x memasak. Langsung. Mkn kt kdai pon leh kire jari. Kebanyakan tapau. Seriuesss.

And bila die kuar aje. I was like i want to be a perfect mother. Tak akan biarkan sapa sapa sakiti dia.

But kehendak Allah. Semua kuasa Allah.

LutfyHadi sekarang tengah batuk kering. Dan hidung asyik tersumbat. Bila semua itu ganggu die tido. I fell likw loser gile aku as a mom sebab cm tak bole buat apa apa pun.

Anak kecil aku tak ada dosa. Dia baru 2month. Entah lah. Aku kena berdoa tanpa jemu. Still.mengharapkan Tuhan sihatkan dia. At same time, aku berusaha segala mungkin.

Aku harap benda ni tak terus berpanjangan. Akan ada rezeki LutfyHadi punya kesihatan. Ya rezeki kesihatan badan. InsyaAllah. Mungkin ini dugaan mengajar aku bersabar dan betapa hebat nya kuasa Allah.

Ya.
Aku pasti itu. LutfyHadi akan sihat seperti bayi lain. Sihat dan ceria. InsyaAllah.

... mama Lutfy Hadi ...

Sent from Yahoo Mail on Android

No comments: