Wednesday, February 18, 2015

... 14 feb 2015 ...

Aku tak nak cakap pasal hari kekasih. Sebab aku dah kwen dan hari2 hr kekasih. Hahahaha.

New little caliph juz came to this world. 

Alhamdulillah sbb Allah ease everything. Thank you Allah.

Sebelum tuh. Hari kamis ak jalan2 kt mall. Ioi city mall..bapak beso mall tuh ye. Dah laa x mesra pelanggan. Yes. Tak macam aeon jusco bukit tinggi. Hujung2 ada toilet and tmpt nursing. Plus almost tiap dpn kedai ada kerusi.

Ni dh laa beso kedabak pastuh xde kerusi. Well. Ak msa tuh tengah tggu hari pulak. Tak ke penat? Nasib baik aku hanya jalan di west wing. Dah la sakit nye dtg dan pergi. Kalo berjalan 1 mall..mahu nye bersalin kt sne juga. Huhu.

Hari jumaat pulak mlm tuh g putrajaya. Turun naik tangga pulak. Hahaha. Pastuh tengah tengah naik tangga tetbe macam sakit kuat. Ok. Buat keputusan balik. Balik dan tido.

Jam 4.51pg terjaga dan contraction. Oh masa ni contraction  lain macam. Memang lain. So monitor sakit guna apps kat hp. Kejap 15 kejap 10 minit die dlm masa tak tentu. So buat keputusan nk g spital after subuh.

Pas solat subuh saja, husben pecut g spital. Smpai spital tggu turn lak. Sakit 3min 3min. So g serah diri cepat. Sbb sakit sgt dah. Kul 845 pg doctor check bukaan dah 4cm. Jam 11 pulak dah 6cm sampai jam 2ptg.

Jam 230 ptg tuh sakit meneran x kurang. Berterusan. So doctor pecahkan air ketuban terus. Sampai labour room bidan check dh 9cm. Suruh aku kencing atas katil dan check 10 cm. Then berlaku la push2.
Nsb baik husben ada kt sebelah. Huhu. Die bg semangat. Bidan bg semangay. 4 kali cubaan meneran.

 Alhamdulillah dapt bersalin normal.

Almost putus asa. 30min bertarung nyawa. Nadi baby dah tak cantik. Sebab air ketuban dah dipecahkan.

Dan Alhamdulillah bersyukur sangat sangat die sihat.

7jam dok dlm lb. Dgn husben sblm ditolakkn ke wad.

Ini lah pengalaman ank pertama. Memg sangat best. Sakit masa teran tak skt tp sakit lepas jahit dan sakit masa contraction. Huhu. Itu lah pengalaman nye

1 comment:

Ann Ishak said...

seronoknya dapat bersalin normal. tahniah