Thursday, December 17, 2015

... Loser mother ...

Aku tak tau lah aku ni paranoid tah tahap ke berapa tah. Tapi kan. Aku tak dapat susukam ank aku lagi dah. He already 10month. Juz 10month and aku fail gila.

I cant forgive myself. Ever! I hate myself. So much.

So jelez bila org lain dapat susukan anak nya sepenuhnya and the baby healthy.

Aku rasa bersalah dekat lutfy. So much.
I dont want to make the same mistake anymore. Aku kena rajin rajin dan rajin. Do something!

Pening dah kepala aku. Haha!

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

Thursday, October 29, 2015

... Something simple for your day ...

Juz share pengalaman and story ape yang patut or not. Juz nasihat saja. But someone else shit 💩💩💩💩💩 me down.

Hate them much.

Well.
My husben kazen wedding kat felda n9 kot. And the bride sangat simple! For me she okay.

Sebab aku masa bertandang pon pakai baju nikah aje kan. Bukan nya ape ape sgt pon. But aku bertandang kat jengka pong. Cnfm2 aku yg paling lawa. Hahahaha. But ada aje kazen laki aku dari sg buloh lg lawa dari aku. But i dont care. Sbb aku pakai bj kaler purple white.

Back to the simple bride. Die pakai baju kaler hijau PAS and tuding white pearl. Juz nice. She also pakai cermin mata. Yess! Rare kan?? Berani gila.pakai spek at ur big day.
Nak dijadikan cerita. Biras aku a.k.a akak ipaq laki aku cakap kat aku yg pengapit lagi vogue dr pengantin. So aku tgk lah. Ada laa skit. But who care?

Dan aku juz gtau aje lah kan. Tapi kenapa shut me off?

Dan aku tak suruh pon dtg tmpt aku for ur booking. But kalau harga berbaloi tak.mengapakan. I mean ko dtg beberapa tmpt but ko jimat smpai 1k. Mana tahu. Or pling kurang pon 500. Ko xnk ke???? Butik mana ko x kisah. But rege berbaloi n semua okay ko rasa ok x???

Andai kata ko kt KL kalo semua butik mahai.. Tp.ko sampai banting rege jimat sampai 500-1k..ko xnk??? Berbaloi dan puas hati. Xnk???

Hahahahahaha. Fikir lah derr. Plus semalam aku tak suruh dtg tmpt aku pon.. Aku suruh survey. Xkn 10.tmpt semua mahal. Cnfm x kan. Ape daaa.

Xkn alter aje mk andam nk.cas lebeh. Dh byr sewa dah laaa kan. Ape daaa.

Ak gtau aje. Nk kwen kena survey. Lain lah ko nye sedare ade butik pengantin.  Senabg dh idop.ko goyang kaki. Org lain kena survey. So ko bg aje lah nasihat. Ble aku share pengalaman jgn lak bodo kan pengalaman aku.

Benci kwn dgn org gitu. Tah pape. Idop dengki dgn aku lerr tuhhh.

Zzzzzzz

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

Wednesday, August 19, 2015

... Lutfy 6months and solid food ...

hari ini  Lutfy cucuk vaksin 6month.

*if u antivaksin, please dont comment at my blog.*

and mula mula cucuk die nages. after that he smiling at his father and me.

hubby lak tak kerja sebab his cousin excident last night. 2 orang meninggal. and they still high shool. paling muda umur 13tahun.

dan solid food story. i know 1st expression baby makan solid food puree epel akan buat muka kelat. Lutfy does it too. HAHAH! kelakar muka dia.

and after suapan ke 4, he refuse. pandang aku pon tak mau. pandang sudu pon tak mau. ahhahah! so clever!

semalam tak sempat nak suap lagi puree epal, becoz he soo tired and sleep. sebab aku bajet nak suap die after balik kerja. aku sampai rumah pon dah jam 6.30petang. mandi and solat and pam kejap. bile turun tengok his grandmother dah tidokan die and he already asleep.

nevermind.

but today my sis buat bubur carrot nak bg kat anak die yg 1year oredi. so ak pon suruh lah kakak aku suap dia sekali nanti. and i request video to see my son face bile makan solid food. heheh!

die semakin membesar. rasa macam baru semalam melahirkan dia. and hug him tightly.

miss my baby. sekarang kat opis dan baru sampai terus taip belog. ahhah!

seposly bg anak 1 jenis solid food selama 3/4 days. but nurse cakap epal sedap sangat. bg bubur nasi dlu. sebab berat Lutfy naik 500g only this month. seposly sekilo kan. huhu~

but semoga dipermudahkan aku dan hubby membesarkan anak kami. aminn!

TTFN!



Wednesday, August 12, 2015

... french rose tea ...

hi!

saya ada jual French Rose Tea yang sangat yummy! dan ini serius tau rasa sekali nak lagi dan lagi dan lagi! HAHHAHA!

meh saya payung sikit pix Rose Tea ye.




Frenach Rose Tea ni kena guna air panas panas untuk bagi die nampak cam warne teh "O" ye. kalo kat rumah ada teko tuh. teko yang bole letak atas dapur. bole saja letak bunga ini beberapa buds ikut saiz ye. kalo kecil bole etak 3-4 buds. kalo sederhana 5-6 buds. kalo beso 7-8 buds. gittuee.

meh saya share Cara cara penyediaan nye.

Cara bancuh french rose tea sama mcm teh biasa.. 

guna air panas btul2 lg pekat warna dan aromanya.. 

guna air xpanas sgt rasa mild2 gitu.. 

pape pn + la apa2 pn ttp akan sedap.. mcm + lemon, grapefruit, strawberry, gula, madu.. semuanya lebih sedap dr teh biasa, sbb tu ramai repeat order lg dan lg sbb sedap.. lg 1 ad customer ckp saya beli lt seller lain harga sama tp rosebud warna merah pekat, utk info rose merah ni rose biasa n agak murah, rasa rose pn xkuat.. xcaya boleh google french rose tea / premium rose bud tea vs red rose tea.. banyak beza.. saya jual premium, sbb tu ramai suka n nmpk btul khasiatnye.. 1 jar rm23, 3 jar free pos😊#rosebudtea #frenchrosetea


khasiat nya pula.

KHASIAT DAN KELEBIHAN
🌹 Mengandungi vitamin A, B3, C, D dan E
🌹 Mencantikkan tekstur kulit
🌹 Mengurangkan tanda gelap
🌹 Mengatasi senggugut
🌹 Mengurangkan stress
🌹 Melegakan sakit kepala
🌹 Meredakan sakit tekak
🌹 Melancarkan kitaran haid
🌹 Mengimbang hormon
🌹 Sebagai agen detoks
🌹 Melegakan sembelit
🌹 Melancarkan penghadaman


 1 jar boleh tahan sampai 60hari. apa tunggu lagi wehh! jom dapatkan segera. btw sape2 org shah alam bole ergi TULIPS CABI STORE kt seksyen 2 jeeekkk!

can also whatsapp me a 0172102213...
wc: usagikechik



Likes our F pages: LeaOn7 Online Shop
Follow our IG at @leaon7oline.shop

Friday, August 7, 2015

... Lutfy already 5month half ...

5month sudah berlalu menjadi seorang ibu dan hari ini hari ke-5 (waktu bekerja) aku telah meninggalkan tempat kerja lama.

I miss all of them. I miss ALL.

even kat sana ada banyak kerja but we happy cause berkawan. semua staff kat sana sangat baik.
when im alone at new place, i feel like lonely and miss them so much.

here i am. alone again.

sudah lama tak menaip belog nih. berhabukkk nyaaaa.

dah lama tak share ilmu. kot kot belog aku ni popular ke kan. well. only orang kerja opis saja hadap computer.

well tempat keje baru ini lagi jauh dari tempat tinggal. perjalanan mengambil masa pergi saja (waktu pagi) dalam 45 - 50 minit. tapi belah petang mengambil masa 1jam lebeh 5minit or less.

sakit buntot dan kaki bak hang.

dulu kerja dekat dengan rumah kan hari2 balik makan tengahari tau. bole tgk anak.
5minit aje kot. xpayah nak tahan kencing. tapi kerja sni kne tahan kencing wehh kalo lupe nak g toilet sebelum kuar opis.

seksa nyaa pundi kencing wehh.

seperti biasa. lari cerita dari tajuk. hahaha! bila lah lagi nak hapdate kan. mggu depan rabu masuk office puchong. well dekat dengan SPA. yeayyy! spa utk wanita. HAHHAHHAHA!

tata for now!



Tuesday, May 19, 2015

... risau seorang ibu ...

Aku ada nak berusia 3bulan. And die ada kahak tapi bukan kt dada..tp kt tekak. Kesian sgt die. Still a baby.
Dan ada hingus or kahak di batang idung. Susah nak buang sebab aku nye penyedut ada kat kakak ak. And now my baby lak susah nk bernafas.
Ibu mana tak risau. Lg2 bila die susah nk bernafas.
Mak mana tak menangis bila kita rasa macam useless tak bole nak tlg anak.
Lutfy hadi dedor sikit.
Doakan lutfy hadi.

Monday, April 20, 2015

... paranoid ...

Menjadi seorang ibu and paranoid.

Like anak kena sikit dah fikir bukan bukan.

Ohmy! Sampai satu tahap aku rasa diri aku loser gile jadi seorang mak.

Lutfy Hadi. Yes. That is my son' name.
He is sooo adorable.

Masa preggy 9bulan mabuk. 9 bula tau. Langsung x memasak. Langsung. Mkn kt kdai pon leh kire jari. Kebanyakan tapau. Seriuesss.

And bila die kuar aje. I was like i want to be a perfect mother. Tak akan biarkan sapa sapa sakiti dia.

But kehendak Allah. Semua kuasa Allah.

LutfyHadi sekarang tengah batuk kering. Dan hidung asyik tersumbat. Bila semua itu ganggu die tido. I fell likw loser gile aku as a mom sebab cm tak bole buat apa apa pun.

Anak kecil aku tak ada dosa. Dia baru 2month. Entah lah. Aku kena berdoa tanpa jemu. Still.mengharapkan Tuhan sihatkan dia. At same time, aku berusaha segala mungkin.

Aku harap benda ni tak terus berpanjangan. Akan ada rezeki LutfyHadi punya kesihatan. Ya rezeki kesihatan badan. InsyaAllah. Mungkin ini dugaan mengajar aku bersabar dan betapa hebat nya kuasa Allah.

Ya.
Aku pasti itu. LutfyHadi akan sihat seperti bayi lain. Sihat dan ceria. InsyaAllah.

... mama Lutfy Hadi ...

Sent from Yahoo Mail on Android

Friday, April 3, 2015

... human minded ...

Tak salah pun fikir apa yang terlintas. Cuma persepsi itu mungkin makan diri.

Andai orang kata seronok kahwin or ajak berkahwin. Ke arah positifnya mungkin husband dia buat sesuatu menggembirakan dia.

Tapi if orang fikir sebab seks. Bermakna berkahwin sebab nafsu. Tahu kan perkahwinan atas dasar nafsu tak mungkin kekal lama.

Cuba berfikir berdasarkan pengalaman hidup dia.
Contoh: selama ini dia taat ikut cakap parents. Tak boleh kuar lewat malam. Tak bole g jauh dr famili tak bole itu tak bole ini.

But bila dia kahwin, dia bole buat semua itu dengan husband dia.

And yes for early wedding memang manis. Tapi tak mungkin 1 sebab saja kan? Banyak sebab. Depends pada mereka yang mengeluarkan fakta.

Nak tahu? Tanya sendiri. If cakap banyak negatif, jadi tak baik pula sebab mengata kan.

Maaf. Masih cuti bersalin yang ke 48hari. So lebih banyak positif sebab elak meroyan. Mana tahu kan. Banyak fikir boleh jadikan tekanan.

Tak jadi big issue if kita fikir benda kecik aje pong.

And human can change. Depends hati die. Even aku sendiri ada pengalaman depan mata. Tapi teroulang pada cara kita ambil benda tuh as pengajaran atau mimpi ngeri.

Kita boleh saja elak xnk senasib seperti orang itu. Berdoalah. Percaya pada Allah.

Tipu laa aku sepanjng jaga ank tak fikir bukan bukan. Ank aku 48hr dah ada kahak.orang kaya kahak lme2 kt paru2 bole jd jangkitan kuman.

Gile ko tak takut? Aku tiap2 malam nages kot.

Semua terletak pada mindset and hati. Cuma jangan terlalu takut dengann life sendiri hingga nightmare. And takut nk teruskan hidup. Mana tahu

Sent from Yahoo Mail on Android

Wednesday, March 11, 2015

... day 25 ...

Anak still ada kunin skit kt mata. Tp semakin pudar.

Kunin sudah habis. Tapi sekarang risaukan idung die tersumbat tapi xde hingus. Plus die ada kahak.

Nak bawak g klinik pakar kanak2. Xpela berhabis duit utk ank ni. Asal kn die sht.

Mlm2 xde kaa resah tgk die cm nk bernafas pun susah. Nk minum susu pon susah ble hidung tersumbt. Dgn kahak lg.

Risau pasal kahak. Lama2 kahak kt dada die nt bole kena jangkitan kuman paru2.

Ya Allah. Risau sgt. Semoga semuanya baik baik aja. Semoga semua nye dipermudahkan. Aminn.

Semoga anak ak sihat dan kuat. Itu penting.

Sent from Yahoo Mail on Android

Monday, March 9, 2015

... day 24 ...

Anak dah semakin membesar. Air mata dah kuar bile menangis. I tot fakta mengatakan baby kusr air mata masa usia 5minggu.

Tp anak aku br 24hr.

Plus sudah pndai mengiring sendiri.

Dalam sejarah. Dia terjatuh dari tilam dia. Siyes.

Mle2 ak mengiringkan die ke kanan. Tp die nk telentang. Then tetbe die ngiring ke kiri n jatuh dari tilam.

Jantung ibu mana tak gugur kan?

I never tot he grows up so early.

Bijak kan? Tulang kuat. Sangat kuat.

I love my baby. I will do the vesr for him.
Just like my parents do the best for me.

Sent from Yahoo Mail on Android

Friday, February 27, 2015

... 1st timer mom ...

Memang betul la. Sleepless when u have a new born. Hehehe.
After kuar dari hospital. Malam tuh balik si kecil menangis aja. Rupanya berak. Dan berak. Mlm ke 2 di rumah my mom.
Perhh. Memg sleepless. Sbb baby masih berak itam. Dalam 5 pampers jugk tukar. Perh. Hubby terpaksa laa jadi kilang pampers. Hehehe.
Sekrang hari ke 14. Even sleepless but im okay. I have to be okay. Juz baby ada jaundice. Bacaan 214 from 233. Next week kena g hospital untk jumpa pakar.
Ibu mana tak risau kan. Harap semua okay. Macam anak buah last year lepas jumpa pakar kuning nya tak ada lg dah.
Alhamdulillah.
Aku takut sangat ape2 terjadi kt baby ni. Dah la sepanjang preggy macam2 dugaan. Bile dh dapt mesti lah jaga betul betul kan.
Sudah 14hr. Tapi berat langsung tak naik even 100g. So worry.
Tapi terasa semakin berat. Tp entah lah. Why the baby weight langsung tak naik.
Well. Now im a mom. Kena cari ilmu lg.
I tot from jaga ank buah sudah ckup ilmu. But ekceli nott. U have to be a mom and u know how.

Wednesday, February 18, 2015

... 14 feb 2015

Aku tak nak cakap pasal hari kekasih. Sebab aku dah kwen dan hari2 hr kekasih. Hahahaha.

New little caliph juz came to this world. 

Alhamdulillah sbb Allah ease everything. Thank you Allah.

Sebelum tuh. Hari kamis ak jalan2 kt mall. Ioi city mall..bapak beso mall tuh ye. Dah laa x mesra pelanggan. Yes. Tak macam aeon jusco bukit tinggi. Hujung2 ada toilet and tmpt nursing. Plus almost tiap dpn kedai ada kerusi.

Ni dh laa beso kedabak pastuh xde kerusi. Well. Ak msa tuh tengah tggu hari pulak. Tak ke penat? Nasib baik aku hanya jalan di west wing. Dah la sakit nye dtg dan pergi. Kalo berjalan 1 mall..mahu nye bersalin kt sne juga. Huhu.

Hari jumaat pulak mlm tuh g putrajaya. Turun naik tangga pulak. Hahaha. Pastuh tengah tengah naik tangga tetbe macam sakit kuat. Ok. Buat keputusan balik. Balik dan tido.

Jam 4.51pg terjaga dan contraction. Oh masa ni contraction  lain macam. Memang lain. So monitor sakit guna apps kat hp. Kejap 15 kejap 10 minit die dlm masa tak tentu. So buat keputusan nk g spital after subuh.

Pas solat subuh saja, husben pecut g spital. Smpai spital tggu turn lak. Sakit 3min 3min. So g serah diri cepat. Sbb sakit sgt dah. Kul 845 pg doctor check bukaan dah 4cm. Jam 11 pulak dah 6cm sampai jam 2ptg.

Jam 230 ptg tuh sakit meneran x kurang. Berterusan. So doctor pecahkan air ketuban terus. Sampai labour room bidan check dh 9cm. Suruh aku kencing atas katil dan check 10 cm. Then berlaku la push2.
Nsb baik husben ada kt sebelah. Huhu. Die bg semangat. Bidan bg semangay. 4 kali cubaan meneran.

 Alhamdulillah dapt bersalin normal.

Almost putus asa. 30min bertarung nyawa. Nadi baby dah tak cantik. Sebab air ketuban dah dipecahkan.

Dan Alhamdulillah bersyukur sangat sangat die sihat.

7jam dok dlm lb. Dgn husben sblm ditolakkn ke wad.

Ini lah pengalaman ank pertama. Memg sangat best. Sakit masa teran tak skt tp sakit lepas jahit dan sakit masa contraction. Huhu. Itu lah pengalaman nye

Monday, February 2, 2015

... always happen ...

Dejavu.

Kalau sape sape pernah tengok matrix 1 mesti tahu ape mksd nye. Hahahaha.

Problem selalu dtg tanp dijemput kan.
Kalo masalah baru ak mengapa. Ni masalah berulang dan terus berulang.

Kenapa?

Kerna sikap manusia yang taknak berubah dan bongkak diri sendiri.

Realiti?

Yes.

Manusia kan. Huh!

Sent from Yahoo Mail on Android

Saturday, January 31, 2015

... Miracle Collegen Dust ...

Assalamualaikum.

Produk baru. Halal dan tiada mercury . Dan dijamin selamat.

Mai datang dekat datang dekat tengok produk ni.
.
Nama Miracle Collegen.
.
Banyak kegunaan n kelebihan. Siyes. Dan murah murah murah. Mampu milik.
.
Keistimewaan
★ Menjadikan kulit lebih cantik berseri-seri ★Membaiki tona kulit tidak sekata
★Menganjalkan kulit
★Memperbaiki kesihatan rambut dan kuku
★Menganjalkan payudara dan punggung
★Melembabkan dan melembutkan kulit kering
★Garisan kedutan menjadi lebih halus
★Mengecilkan pori-pori
★Mencerahkan pigmentasi
★Melegakan arthritis
★Badan lebih bertenaga ★Tidur lebih lena .

Harga pengenalan
Price RM25/ botol
2 botol rm50 and free spray botol.
Promosi ni hingga 31.3.15.

Harga asal rm35/ botol.

2 botol tahan sebulan. Lai lai.

Utk putih 1 badan. Tp dengan syarat perlu minum banyak air. 2 3 liter tau.

Cepat order sebelum terlambatttt!!
.
For order whatsapp 0172102213
.
#miracle #purecollagendust #collagen #collagendust #sayajualmurah #sayajual #igshop #instashop #trustedseller #leaon7onlineshop

Sent from Yahoo Mail on Android

Friday, January 30, 2015

... contraction ke? ...

Jam 4.34pg. Waaaaa.. sakit pinggang perut n pangkal peha. Cm sengugut sikit. Xleh tido.

Skrg dh jam 4.45pg. Bnda tuh dah tak sakit sgt. Xskt perut tp sakit2 pinggang2. Hmmm.

Blur kejap.

Mana 1 betul ni. Mana contraction?

Mintak mintak lah semua nya okay okay. Sempat ke spital yang diingin kan. Amin amin.

Nk tido ni. Ngantok sangat.

Sent from Yahoo Mail on Android

Wednesday, January 28, 2015

... menanti ...

Pagi tadi g check up. And nurse agak risah tentang berat badan naik mendadak dalam 2 minggu and it is not nice. Sebb tkt kena sawan. 

Kencing manis mungkin tak ada. Tp hb rendah sedikit.

Nurse takut berlaku sawan semasa hamil.maka nya kena lah kawal pemakanan.

Aaaaaaaaa.

Tau x ak nk makan cken chop. Haihhhh..terpaksa laa mkn pas habis pantang nanti. Nk request kt hubby. Hehehe.


Sent from Samsung Mobile

Friday, January 16, 2015

... lumrah manusia ...

Bila kau dibenci. Semua kebaikan yang kau lakukan adalah sesuatu yang hina.

Bila kau disukai. Semua kebaikan yang kau lakukan adalah malaikat.

Biasalah.
Normal.
Semua manusia macam itu kan?

Tak salah judge orang dlu sblm kenal. Tapi tak kan laa xdiberi peluang langsung?

Pengalaman? Pengalaman mengajar menjadi matang. Bkn kebudak budakan.

Adegan peluk dikata annoying.
Orang dibenci di caci.
Orang disuka di puji.

Kahkahkah!

Apa beza?
Yang tiada adegan peluk tapi hanya meluahkan pujian pun di herdik.
Jika ada adegan pegang tangan entah entah dihina seperti anjing kurap.

Mungkin belum kena.
Bukan mendoakan. Tapi kau belum kena.
Pasti akan sekali ko war warkan kebahagiaan kau.
Saat itu orang lain mengata kau.

Saat itu mana nak sorok muka?

Like is karma. Maybe Allah bayar cash sekarang. Mana tahu. Hukuman dari Dia. Bila bila masa saja.

Tak gitu?

Sent from Yahoo Mail on Android

Sunday, January 11, 2015

... lupakan ...

Lupakan mereka yang membenci kita.
Kita buat apa saja. Mesti mereka tetap tidak suka kita.

Sepatutnya kita abaikan. tapi tidak.
Kita semakin runsing.
Betul?

Iya.

Kenapa? Kerna kita banyak berfikir kan?

Dalam waktu yang sama. Kita tertanya tanya apa dosa kita pada dia.

Jika kerna zaman hingusan, sepatutnya sudah saling bermaafan bukan?

Maybe dia bukan jenis "let-go".

Jadi. Siapa yang kurang matang sebenarnya?

Lupakan sajalah manusia sebegitu.
Buat rugi saja ingat.

Abaikan.
Abaikan.

Teruskan hidup anda jika ia membahagiakan.

Sent from Yahoo Mail on Android

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...