Monday, March 25, 2013

... how i miss my mama ...

haihhh~ kekadang aku sendiri risau dengan diri aku ni. sungguh manja dengan mama. ape2 hal mama. oke. nak nages!

semalam jam 7pg abah mama gerak ke kelantan. tanah merah. kawan abah kawin hari isnin ini. cuti sekolah kan. dan kawan abah itu cikgu. so here i am. kena tinggal. padan muke kat saya sape suh tak simpan cuti. HAHAHA! Y_________Y

tadi kol abah mama. dan abah cakp die balik esok jam 10 pagi dari tanah merah. hailahai~ rindu dah abah mama. confirm pas aku balik kerja baru jumpa depa. tak kisah lah. janjikan malam dapat cium2 dorang sebelum tido.

waaaa~~ salah abah la ni. ajar sebelum tido cium pipi. kan dah beso manje. hailahai~~

agak2 nanti aku ada anak camne ye??hailaaa~~

sakitnye kepala...

after dengar aje suara mama, aku sudah tahan sebak. how i miss my mama. mak~~ ank mak ni nak kain~ hohoho~ pastuh mama cakap die belikan baju aje. pong boleh lahh~ janji abah mama selamat sampai.

oh ya! my grandpa also ikut. weweet! atok g jejalan. hiphip hooray!! haha! ske la atuk tuh jejalan.hahah!

semoga abah mama selamat sampai rumah. aminn~ Ya Allah, lindungi lah kedua ibu bapa ku. selamatkan perjalanan mereka. aminn~



Friday, March 22, 2013

... seperti dulu ...

*lagu Exist -Seperti Dulu memecahkan suasana.*
 
cinta memang indah.
untuk kekalkan amat susah. perlukan masa untuk tabahkan diri.
 
cinta tanpa ikatan yang kukuh memang menyiksakan.
 
aku?
pernah sahaja menjejaknya.
hinggakan aku sendiri penat dengan cinta seperti ini.
 
kenapa?
kerna ia hanya janji kosong.
kebahagiaan yang kononnya boleh dicapai, hanyalah mimpi.
 
mimpi malam atau siang?
mimpi siang yang hanya gangguan syaitan.
 
cinta boleh kian pudar.
tak kisahlah cinta sebelum nikah atau selepas nikah.
kerna jika kita tidak siram atau baja, makin lama ia semakin layu.
 
aku sendiri sudah banyak kali menyerah kalah.
just sometimes i silent myself.
 
oh! i wish you and me like we used to be.
 
i wish.
…: Sindarela Story :…

Monday, March 18, 2013

... the old us ...

We use to talk.
We use to fall in love.
Suddenly, the time running without looked back.
You walking without holding my hands as usual.
You just walk.
I shout call your name, you dont turn back to look at me. So i have to run. I dont want to be alone.

Last time, you promise me that you never leave me alone. You said that you never let my hand go.

Time by time.
Years by years.
We all grow up.
The promises just a promise.
I hope someday you will realize how important me to you. But when the time come, i not surw wheather i love you love as usual or not anymore.

I just hope, mg heart strong like always.

... Sindarela story ...

Sunday, March 17, 2013

... today is my dad's birthday! ...

HEPI BESDAY ABAH!!!

i love u!!

thanks for being with me. as my boifrend 4 ever!!!

u r the loyal boifren i ever had. u always keep me smile even we ague.

u always be there for me when i need u.

u always stay by my side even im dont one too.

u always said, everything gonna be okay if we can think it out.

u never doubt me.

i love u abah! 4 ever!! more than everything.

thanks for everything.

dan semoga abah panjang umur dan murah rezeki.

nobody can replace u dad!

Thursday, March 14, 2013

... totally in EMO!!! ...

1st thing, i dont realize it my fault until i think about it properly.
 
thats mean im the stupid one.
 
another thing, ada kalanya kita betul dan ada kalanya salah. when happen to wrong, we should accept it. not becoming HULK. *u know what i mean*
 
human. life never get better if we always that that ourself is always right and never wrong.
 
1st, after woke up this morning, i felt "Alhamdulillah! i still alive." with a big big smile.
 
2nd suddenly, arguement with my dad.
 
his birthday this sunday. i want to make something valuable but when this kind argue happen. i fell like "DAMN!!"
 
*for me, damn =  siot tol*
 
and im talking with my boss also not in good mood. he always want me to follow his way. but not today!! im not in mood at all! so he has to follow my way.
 
well. whos the boss now?
 
*im really mean*
 
okay. i have to do my work. so many. and my desk so messy. i love it and hate it at the same time.
 
:-(
 
…: Sindarela Story :…

Sunday, March 10, 2013

... dalam otak ...

aku ada banyak benda nak tulis kat belog ni. but sometimes it only in my brain. and i wonder how. how can i just write my story in my brain?

sometimes when i write it in my brain and i forgot it. so i didnt write it in my belog.

What The!

my journal book? sudah lama tak menulis. semalam menangis sakan sampai lupa nak menulis dan 1st time aku meluahkan masalah aku kt Sadeline. sudah lama tak meluahkan kt some1.

selalu sahaja journal hearts aku di isi dengan sakit hati. sapa-sapa sajalah. drpada bercerita dengan orangkan menjadi umpatan. so better aku simpan dalam buku. so it be my secret kan.

so many things happen this month. and i never though that im strong enough. how can it be.

maybe Allah kuatkan aku but sometimes i cry bout it. totally.

nothing to say.


TTFN!

jom layan #KurtHugoSchneider


Saturday, March 9, 2013

... petunjuk ...

Pernah tak terjadi dimana kita ingin kan sesuatu tapi ada halangan? Aku pernah kena. Tau tak aku buat apa dengan halangan itu? Aku ignorekan ia. Sebab aku terlalu ikut nafsu. Bodohkan aku? Memang bodoh lah. Allah dahh bagi kite petunjuk. Tapi kita degil. Sangat degil. Dan itu aku. 

Sumpah!!! Aku benci dia!!!!

Aku sedih. dia buat life aku sucks. Dah la memang sucks gile. Dia buat aku makian teruk. Sangat teruk. Aku benci dia. Aku dah xtau cmne nak setelkan lg pergaduhan ni.

Aku sakit hati sangat2. Die sktkan hati aku. Aku xnk kwen dgn die.

Friday, March 8, 2013

... work work work ...

Aku terfikir sama ada nk terus makan gaji atau menjadi suri rumah.

Aku ingat pass kawen nak sambung belajar. Sebab zj memg galakkan aku sambung belajar. Ilmu itu kan penting. Kata zj pada aku.

=____=" cm ayat skema aje.

Senarnye aku tengah tggu masa berlalu ni. Hahahhah!!

Malas betul nak keje wehhh. Sungguh malas. Hurmmmm...

K. Dah balik chowww!

... i hate here ...

Aku dah tak ada hati untuk teruss berada disini.

Siyeslah kan.

Hmmmm... jadi housewife pon bgs. Duduk dgn lin pon oke gak ni. Mohon aku dapat kerja di subang. Boleh laa merantau. Hahahhah!!

Okeh. Tak lawak. Bye!

Tuesday, March 5, 2013

... just a word ...

Rasa macam tak sabar nak berhenti kerja kan. Tires and tired. Super duper tired.

…: UsagiKechik :…

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...