Monday, December 23, 2013

... preparation wedding: headband flower girls ...

memandangkan ank buah aku perempuan ada 5..dan belah lelaki ada 2. so rajin lah ckit nk buat headband pearl. haha!

cincai ni pong. meh ak share pix.

3 sudah siap. esok ak ukur kepala ank buah ak lagi 2. so 5 siap. ni utk ank buah tunang ak lak sorg ikut kepala ak sebab tingkatan 1. 1 lg tuh kena ukur ank buah jantan ak darjah 5. maybe kot drjah 5. hukhuk~ haraplah dorg suke. bakal makcik die ni buatkan kan.

harapan laa ada chance jd mkck fav.. aku ni ske men dgn budak2. hahahaha! tp kekdg tuh cpt penat. budak2 aje x cepat penat. waa!

ok lah. incik tunang dah tido. aku aje belum. waaa!


... topic: mature and immature...

Cerita tentang kematangan. Bukan saja dari segi situasi tapi tentang sesuatu bahan dan kemarahan.

Bila orang cuit saja. Mulalah melenting. Pelik.

Bila orang mula mengatakan sesuatu tentang facts. Mulalah katakan ia tidak matang.

Sebenarnya matang that how we handle situation and accept the situation right?

Come on! Everybody have a brain and facts.

Kalau salah tego. Jangan marah. Simple?

Melenting macam.mak nenek? Haha. Then ckp org lain sebab tak matang?

Come on lah!

Semua orang ada akal. Otak. Mate. Idung sendiri. Yess. Memang agak terasa bile.org tak teme pendpt kita. Its okay. Atleast wha we saying means we use our brain. Betul tak?

Rimas org yg suruh kte mature tapi sendiri tak.

??????

Sabo ajelah. Ragam manusia. Seperti naik tren.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Wednesday, December 4, 2013

... Pra-Perkahwinan: Saringan HIV ...

Assalamualaikum. Oh shud be hari ni wordless wedneaday kan. Tapi tak apa kan kalo ak skip today. Haha.

Okeh. Back to basic. Aku baru sahaja balik dr phuket jam 3.30pg. Dan shud be 9am aku g intervw tapi sudah terlajak tido maka nya tak g ler. Sabo jelah k.

Dan MF (Mr Fiancee) kol cakap nk ajak g bank sbb loan rmh. So kami pon g ler pkns shah alam kan. Tp malang nya org nye tiada di opis. Mgkin jmpe customer.

Jam 1 lak dr pkns balik telok. Sbb nk wat saringan hiv kan. But klinik kerajaan tutup dr jam 1 sampai 2. So kami sampai jam 1.30ptg tp g makan dlu di kedai berdekatan.

*err. Kenapa aku rasa cm aku buat karangan??*

Dan sekarang agak nebes. Oh ye. 30min mengisi borang. Alhamdulillah hr ni ada wat hiv test. Sbb smlm dorg ckp xde. Fuhh...jimat cuti aku. Jimat. Hikksss.

My MF sudah byr kan rm1 utk wat hiv test ni. Tq awak!! *cm laa die bc. =___="*

Okay. Sudah jam 3 ptg. Lama lg kah???no pon tak bergerak lg. Maka nya berkemah laa kami. Hikkss. Ptg ni nk jmpe mk andam dan juga tukang jahit.

Oh..walaupun dlm klinik ni ramai org tp kan. Kelihatan yang buat hiv test ni cm aku dgn MF aje. Errr. Apakah??mana yg lain?? Dlm fb kemain pung pang pung pang nk kwen.

Mgkin mereka dah kwen. Huhyhu...

MF kt sblh ni curi2 lak tgk henpong kite. Ishh..cbuk ahh.

Hahahhaah.

K lah.

Ttfn!!

Love,
UsagiKechik

Sent from Yahoo! Mail on Android

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...