Sunday, July 14, 2013

... Ramadhan day 5 : Dugaan ...

Di bulan puasa, kita selalu diuji dan diduga. Ya. Tuhan tak akan menguji benda yang diluar kotak kemampuan kita. tak akan.

Banyak dah dugaan aku tempuhi sepanjang 5 hari puasa ni. Sampai 1 tahap aku tak mampu nak berkata apa. aku hanya mampu menangis.

Tuhan dengarkan luahan kita?

Andai apa yang dirancang tak dapat, apa boleh buat. sebaik baik perancang adalah Allah Maha Esa kan?

Kita bagitahu Dia yang kita nak buat macam ni macam tu. dan Dia uji kita sebab Dia nak tengok kita sentiasa ingat Dia tak bila senang nanti.

Allah SWT tak pernah mungkir janji. bila Dia sudah menguji kita, pasti Dia akan memberi ganjaran pada kita. time tuh la ujian kelalaian.

Sebenarnya Allah SWT selalu uji kita sebab Dia sayangkan kita. bermakna Dia tak pernah lupakan kita. Mestilah Dia nak kita masuk Syurga Dia kan.

Aku redha. sudah rezeki tahun ini. mungkin akan datang ada. InsyaAllah ada. cume kita kena bersabar. sabar.

ganjaranNya cuma cepat atau lambat sahaja. maka kita kena banyak banyak bersabar.

TTFN!

Saturday, July 13, 2013

... Ramadhan day 4 : Love Love Love ...

today is Saturday!

dan Alhamdulillah i still alive!

well. like yesterday cuma hari ini cuti dan tak perlu kerja. ohyeay!

dan petang hujan tapi tengahari terik gila. dan zj otw balik kampung.

"hati hati drive awak! gonna miss you."

back to topic, ape menu korang hari ini? aku mungkin masak dan mungkin tak. err. aku bukan apa. tak reti masak lah. yela kan, budak suka kemas tapi tak suka masak. tak tau kenapa. bukan reti pong. ko suruh aku cuci toilet ke, sapu lantai ke. pandai lah aku. suruh aku masak? hahaha! tido ajelah keje aku.

okelah. sampai cni aje bebelan aku.

TTFN!

Friday, July 12, 2013

... Ramadhan day 3 : Rezeki manusia ...

Setiap manusia punya rezeki yang sudah tertulis oleh Allah.

Kau punya ada. Dia punya ada. Aku punya ada.

Lain kan. Tapi manusia memang sudah ditakdirkan mempunyai perasaan cemburu. atau itu hanya ditusuk oleh syaitan.

teringin juga menjadi lebih macam orang lain. tapi apa boleh buat. kesilapan sendiri kan. sedih lak hati ini. haihh~

ape boleh buat. InsyaAllah aku akan ubah putaran hidup aku kearah yang lebih baik. InsyaAllah.

cemburu tuh memang ada tapi tak lah sampai nak buat benda bukan bukan. pendek akai sungguh.

entah la. nak meluahkan rasa macam bukan dalam ni.

TTFN!

Thursday, July 11, 2013

... Ramadhan day 2 ...

Alhamdulillah. Aku masih mampu dan bernyawa utk berpuasa.
Hari ini sedikit lucky. Alhamdulillah. Duit yang hilang jumpa balik. Syukur syukur sangat. Hihi..

Harap esok aku melakukan benda yg membawa kebaikan . InsyaAllah. Jom tido!

Sent from Yahoo! Mail on Android9@

Wednesday, July 10, 2013

... Ramadhan day 1 ...

Assalamualaikum.

Pagi pagi bulan puasa sudah menahan diri daripada memaki hakum orang.

Bukan apa. Adat manusia yang pandai pandai sendiri ni susah lah. Buat keje tak tanya orang lepastuh salah. 1 kesalahan tak apa. Tapi ni lelebih sampai dimasa hadapan pun terjejas. ^$€÷€@&$^€÷!!!!!!!!!!!

Sabar ajelah.

Tak faham kenapa wujud lagi manusia macam ni.bile laa nak m.......s . Astagfirullah al azimm. Mengucap ajelah aku.

Aku tak nak la jadi macam puasa tahun lepas. Aku temper orang nya. kekadang Allah menguji kesabaran diri kita. Ye. Di bulan Ramadhan nak marah orang lain rasanya. Dia tak ada setan nak mencucuk cucuk. Kalau pasan dia macam tak banyak fikir bukan bukan. Alhamdulillah.

Well. Aku pun dah sound budak tuh. Jangan nak pandai sendiri. Kalau pandai bua xpe. Ni &€$€;/(☆□>★■□!!

Hahahahahhaha!

Tulisan mengarut tuh kekonon memaki ah. Padahal x pong. Sje je. Hahah..

Okeh lah. Nak g keje.

TTFN!!!

Sent from Yahoo! Mail on Android

Sunday, July 7, 2013

... a cat ...

suddenly aku bela kucing wooooi!

HAHAAHHA!

sudah lama tak bela kucin since my lovely cat name Domok dead when i was 14yo. hurrmm~ susah sudah nak manjakan kucin. need sometimes to feel the way. HAH!

mana pulak Silbe ni pogi.

dan I miss Lin dan Nabila.

semalam hantar lin g epot. ya. dia balik kuching utk settle kan somethings.

that sound like my car.

dan silbe tgh kencing. HAHAHHAHAHHA!

kalo Lin baca ni mesti marah.

aku letak tray kencing n yakyak silbe dalam kotak. yela. die tuh ganas. kang pasir berterabur. susah lak nak sapu. aku lak malas sikit nak sapu kan. so oke la. senang nak kemas nanti.

so cam jamban kotak laa die ada. HAHHAA!

malas nak snap pic. next time la ya.

TTFN!

Monday, July 1, 2013

... hello july and ramadhan is coming ...

Alhamdulillah. ALLAH masih memberi nyawa pada aku.
Really excited. Tak sabar nak jumpa ramadhan. InsyaAllah semuanya mesti baik baik aja kan.
Just i was hope that ramadhan and july be nice with me. Like hurmm. Well lets see. I think every month ada dugaan kan. Haha!
Walaupun hari ini monday blues tapi banyak gelak. Sebab pepagi dorg dah buat lawak gle. Hahaha. Sume org dibahan nya. Hahaha.
Dan aku kena balik jam 1ptg. Yela.. nk jaga anak buah ak yg notty gle tuh. Haaihh..
Siap ahh korg!!!
Published with Blogger-droid v2.0.10