Tuesday, May 14, 2013

... semua tak sama ...

selalu orang ingat kan aku. tak semua orang berfikiran macam kita. so jangan anggap semua orang sama.
 
sebab bila someone luahkan apa yang dia rasa, tuh bukan salah die. memang itu pendapat die kan. so kite tak boleh nak jangka yang semua orang berfikiran macam dia kan.
 
open minded lah kan.
 
kalau itu cara dia dan dia bahagia, biarkan. itu hak dia. jangan nak memperlekehkan orang lain walaupun kita sudah terlebeh pandai.
 
tak mengapalah. besenya orang yang open minded ni terima saja semua yang terjadi. yela. dah kena maki.
 
open minded pon salah. haihh~
 
just beringat lah. tak semua orang sama. tuh la mindset orang melayu, suka mengkondem orang lain. pantang nampak orang bahagia. mula lah cemburu sampai nak membomohkan orang lain.
 
kalau cemburu biasa saja tak mengapa. ini sampai membomoh memang lah salah.
 
haihh~ macam mana nak maju kalo kondemkan orang saja.
 
hak masing masing. jangan mempertikaikan.  hak masing masing jangan memperlekehkan.
hak masing masing jangan mempersendakan.
 
kita ada akal, sila pakai. jangan simpan dalam muntot.
 
k.
 
TTFN!
 
…: UsagiKechik :…

No comments: