Monday, May 27, 2013

... preparation ...

Assalamualaikum... Bismillah...

i kinda thinking of something.

"PREPARATION"

about what? about my wedding i think. im scared that i could not prepare something on time. oh! why it so hard!

i dont have any list. and i dont know what kind of list that i should prepare.

bunga telor? hantaran? mak andam? kameraman?

oh dem! i dont know anything at all.

sebab aku punya time cam LIMITED gile!

yela. bulan 9 tunang. pastuh bulan 4 kawen. OHMAI!!!!!

is that enough time for prepare all things? im SCARE!!! *macam tgk cerita hantu lak*

*tarik nafas dalam dalam*

when i talk with zj about this, dia bizi dgn urusan dia. aku? hurmm. whatever la. kawen ye kawen. tak kawen ye dah. kawen dengan orang lain. ye dop?

AHAHAHHAHA!! simple like A B C!

TTFN!

Saturday, May 25, 2013

... kesian artemis ...

aku tahu artemis aku berwarne puteh. ye. warne puteh. dan aku tak tahu pulak yang artemis adalah white board or white paper!

DAMN!

take a good look at it.
tengok ni!! bukan sikit tau. panjang! sampai ke pintu belakang. start dari side mirror. aku tahu bukan anak buah aku kan. aku tahu anak buah ak pasal sensitip nya ak dengan kecalaran kerete!

teruk weh! lelaki cakap polish sudah. haihh~ so i told my bff.and he can fix it for me. zj lak tengah bz. malas lah nk kaco die. die tuh cakap pape pon die dgr pastuh kbai. camtuh laaa.

back to topik. dan harap esok artemis kacak balik. mohon kacak balik. kalo ak tahu anak siapa ni siaplah! memang aku geget habis habis lah! cisskek masam betul!

TTFN!


Friday, May 17, 2013

... jumaat ...

salam jumaat dan hari ini tudung pelangi petang. LOL.
 
haihhh~dah lama tak ber-belog. hahaha!
 
ouchh! paper cut again. kenapa lah dengan kulit aku. mungkinkah kerna banyak pakai losyen kulit menjadi nipis dan lembut. hah? o..O
 
nanti 2 hari ini aku bizi. yela..nak besar kan bilik. hahah! yela dah nak kwen. *mata ke atas, tangan ke bahu*
 
tengah pikir macam mana nak packing barang2. yela. rumah pon bukan lah besar sangat. tempat pon limited access.
haihh~
 
macam mana entah. kena cari rumah sewa or bilik sewa for couple month. insyaAllah sebelum raya bilik tuh mesti siap!
 
so boleh kawen. LOL.
 
err. ada ke orang nak kawen dengan aku?
 
TTFN!

 
…: UsagiKechik :…

Tuesday, May 14, 2013

... semua tak sama ...

selalu orang ingat kan aku. tak semua orang berfikiran macam kita. so jangan anggap semua orang sama.
 
sebab bila someone luahkan apa yang dia rasa, tuh bukan salah die. memang itu pendapat die kan. so kite tak boleh nak jangka yang semua orang berfikiran macam dia kan.
 
open minded lah kan.
 
kalau itu cara dia dan dia bahagia, biarkan. itu hak dia. jangan nak memperlekehkan orang lain walaupun kita sudah terlebeh pandai.
 
tak mengapalah. besenya orang yang open minded ni terima saja semua yang terjadi. yela. dah kena maki.
 
open minded pon salah. haihh~
 
just beringat lah. tak semua orang sama. tuh la mindset orang melayu, suka mengkondem orang lain. pantang nampak orang bahagia. mula lah cemburu sampai nak membomohkan orang lain.
 
kalau cemburu biasa saja tak mengapa. ini sampai membomoh memang lah salah.
 
haihh~ macam mana nak maju kalo kondemkan orang saja.
 
hak masing masing. jangan mempertikaikan.  hak masing masing jangan memperlekehkan.
hak masing masing jangan mempersendakan.
 
kita ada akal, sila pakai. jangan simpan dalam muntot.
 
k.
 
TTFN!
 
…: UsagiKechik :…

... terasa ke? ...

Assalamualaikum...
 
HAIHH~ banyak nau keje. bese hari selasa baru nak update kerja minggu ni. sebab bese senin update keje last week. hiihihi~
 
semalam kan aku letak gambo comel aku berbaju Arsenal. HAHHAH! comel ke? abaikan~
 
well. aku jenis manusia bukan fanatik api berlagak macam fanatik. ye ye. aku suka macam itu. sebab bahagia. konon nya lah.
 
pastuh ada pulak orang meroyan.
 
oke lah. taknak cakap lagi. ini cuma kenangan terindah.

 
…: UsagiKechik :…

Sunday, May 12, 2013

... 12 may 2013...

u know what day is today right?

its MOTHER'S DAY!

yes yes i know everyday is mother's day. everyday i said I LOVE U MUM. yess!

but u know that today we can buy some thing that she wished for.

my mum like to eat cheese cake. i feel like wanna buy some. and flower for her. i love her so much. and cook some food. haha!

okeh. aku sekarang ada kat rumah sadeline, dan mereka yang lain belum bangun lak. aku ingat nanti aku nak bersiap2 jamk 930 am nanti. yelahh kan. sebab nak g kenduri kwen dan mama hari ni ada lak tolong2 kat kenduri kawen rmh kawan die.

xpe xpe. nanti nk surprise kan die.

miss my mum. aku dah sakitkan hati die banyak dah bulan ni. so anak durhaka aku ni.
Astagfirullah.

aku tahu kita tak boleh sambut hari ibu sebab menyerupai orang kafir. hurmm~ bukan ape. cuma time ni lah nk beli hdiah best sikit. tak akan setahun sekali kot.

besday mak aku on December. so she will have 2 present in a year. right mum? *cam lah mak aku baca. haha!*

oh! tadi tido 4 org sekatil. hahah!

TTFN!

Wednesday, May 8, 2013

... when a dream just a dream ...

assalamualaikum...

kinda not in good mood. :-(

sejak dua menjak ni, kuat nau ak muncung. pastuh protes lagi tak terkira langsung. haihh~ nak nages pon ada ;.(

5 may sudah pergi undi dan undi now pasal politik tak habis habis.

yang pergi mengundi meroyan tak apa gak. sebab ada hak kalo pilihan dia kalah. ni yang tak pergi undi dah tahu layak tapi konon kata belum daftar umo dah ujung 20-an tuh, memang kena sepak kot.

yang belum layak undi lak meroyan lebeh kalahkan orang yang boleh undi tuh pon mintak penampar kot.

haihh~ dengar citer sume barang nak naik dah. minyak lah. letrik lah. makanan fast food lah.

who spare the rumors?

dan 1 lagi rumors yang aku pelik. pasal RACIST.

sape bawak cerita ni? betul ke BN cakap pasal racist. okeh dah kuar paper. tapi logik gak lah. but why they choose racist?

entah la. kalo pasal bab politik ni memang tak boleh pandang remeh tapi tuh la. percaya sajalah pada Allah. akan ada petunjuk-Nya nanti. InsyaAllah.

okeh la. dah lewat sgt ni. ak nak menulis kat buku ni pasal personal matter.

dalm ni tak boleh sangat  sebab too many person kenal aku. *bajet retiss memang camni*

TTFN!

Sunday, May 5, 2013

... wanna get marry or not? ...

something pulled be back from getting marry.

mas kahwin dan wang hantaran.

wang hantaran untuk ape? untuk perbelanjaan bagi tetamu makan kan?
mas kahwin untuk aku.

dok kt selangor ni bukan senang. semua benda mahal. cam mana nak survive?

ayam sekilo dah 7ringgit lebeh. nak salah kan sapa? orang yang kawal harga ayam?

nak jemput orang bukan sikit sikit. mau dalam 1k orang. yelah. zaman sekarang bukan cam zaman dulu. sekrang kan, yang kita kenal pastuh sedara mara yang jauh wajib jemput. kang kalo tak jemput lak merajuk. kawan2. lagi2 orang sekampung. tak jemput mau di bawak mulut sederet kampung.

tapi betul gak kata kak Fynn, kenapa nak ikut trend orang. ikut trend style kita. simple but nice and happy.

aku bukan taknak ikut style aku, tapi kedua orang tua aku masih hidup. dorang nak kan yang terbaik.. ye aku tahu. tapi dorang tak tahu yang itu membebankan aku.

as my friend said, ko ada mak bapak. bincang. tapi kalo dorang cakap A dan A tuh tak boleh nk bertukar. nak tak nak ko kena ikut. ingat. kahwin ni bukan keje senang. kena ikut parents gak.

ada mak bapak buat cara macam ada mak bapak. jangan ikut suka kepala aje.

*orang lain sibuk pasal politik. aku belog pasal kahwin (^____^)*

kalo dapat parents yang, "okeh.kita buat simple." atau "ko mampu nk yang macam mana."

okeh! thats okeh.

tapi kalo jenis yang sedara ramai tuh cam mana?

aku baca banyak kisah kt fb dan twitter. lelaki blame perempuan sebab nak hantaran banyak. dorang xtau yang semua itu duit hangus. bukan salah perempuan tapi salah barang sekarang dah tak murah. so? pikir lah.

nak jemput sikit orang pun bukan senang. ada part dorang akan mengata. kalo jenis tak amik hati tak mengapa. kalo jenis amik hati.

"eh! orang tuh tak jemput kite. kita x pyh sbuk2 nak jemput org tuh."

mentaliti manusia.

ikut aku, aku nak jemput limited orang aje. adik beradik mak bapak aku. kwn2 aku. adik beradik arwah nenek2 aku. adik beradik atok aku. jiran2 yang rapat.

assume 600 orang aje. tapi kan senarnye 1k orang jemputan. maksudnye. walaupun 1k makanan tapi yang datangnye more than that.

macam kita makan kat restoren. kita ada 4 orang tapi order lauk untuk 3 orang. sebab ape? sebab kenapa nak order lebeh kan?

ini bukan kat HOTEL 5 bintang kot.

any idea?

any suggestion?

kalo ada idea boleh lah aku buat tajuk belog baru. haha!

lapa lah. muke pon tengah pakai mask itam. mesti berkedut sbab banyak pikir. hahahha!

TTFN!

Saturday, May 4, 2013

... 6 May 2013 ...

Assalamualaikum...

well as we all knows that on next Monday 6 may 2013 Selangor cuti. Only in Selangor. kenapa? sebab terdesak nak kan pengundi. lol.

well. it is true. kalo BN menang pon Selangor tetap cuti. Kalo Pembangkang menang pon Selangor tetap coti. dan see. belum lg tahu siapa menang, selanor coti. HAHAHA!

selangor ni kaya dengan coti. sebab tuh ramai orang dari negeri lain lain datang bekerja.

aku ni anak jati selangor dan aku teringin kerja luar selangor *except KL,putrajaya n cyberjaya*

i mean luar selangor.
*sila tgk map selangor*

ke johor ke, negori ke, melako ko, terengganu ke. mana mana lah janji luar selangor.

sebab ape? sebab merantau itu best. err.

banyak cuti tuh best tapi tuh lah. selangor ni memang banyak cuti. tuh la org kata hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. tapi sebenarnya hujan emas di negeri sendiri dan hujan batu di negeri orang.
well, if u in selangor itu yang pepatah paling seswai. AHHAHA!

*abah cam panggil aku tapi sebenarnye bukan. =__________="

company aku dah la tak bagi coti, die kata sebab itu bukan coti yg kerajaan bagi.

wehh! tuh coti kerajaan bg lah. tak kire lah kerajaan ape pong! harap dapat replacement pada 23hb may ke or 3hb jun ke. uhyeayyy!

bos aku dah la malam tadi wasap dan msj aku. mula2 die mesej pastuh ak tak bls noted, terus die wasap. nk ak bls noted lah tuh. cehh!

yolah bos, keje keje lah. cehh! dengki betul. nk coti date pon tak boleh. ciss!

replacement ye bos. janji hah. kalo tak saya merajuk nanti. tengok lah. merajok dgn resgin letter. kalo x pujuk pon xpe. ai tak kisah. ai memang nak resign. HAHAHHAH!

oke lah. nk kuar dgn my sis n my sweet anak2 buah.

TTFN!



Thursday, May 2, 2013

... rasa macam sesuatu ...

assalamualaikum...
 
lunchtime tapi aku tak pergi lunch lagi. macam biasa balik jam 1tengahari dan layan budak2 dekat rumah.
kiss hard my niece and nephew. yeayy! i lovin it!
 
terasa macam kita tak akan dapat benda yang kita harapkan sangat membuat hati kite resah gelisah. hurmm. entah lah. lagi lagi bab pasal duit. i wonder.
hurmm..msj zj pasal keresahan hati dan die ckp istighfar byk2.
 
mintak2 lah semua nye oke..aminnn!

 
…: UsagiKechik :…

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...