Wednesday, February 27, 2013

Wordless Wednesday: Wanna new handphone or camera?

waaaaaaaaaaaaaaa! sudah seminggu aku dalam dilemma. antara nak new handphone or new mirrorless camera cam GF5 tuh.

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


dilemma dilemma dilemma

ttfn!

Monday, February 25, 2013

... kesakitan ...

aku tak tahu sama ada orang sedar yang dia sakitkan hati kita ataupun sengaja.
sudah lama aku bertahan. sudah lama aku bersabar.
tapi yang aku dapat hanyalah diperbodohkan.
 
aku tak tahu nak cakap apa lagi dah. sudah beritahu terang terang tapi masih tak faham.
aku tak suka diperlakukan camaku tak berhak tahu.
 
kalau aku tak berhak tahu kenapa nak bercinta dengan aku?
kenapa nak aku berdiri di sebalah dan dekat dengan kau kalau kau buat aku macam bodoh?
kenapa?
 
kau suka, kau bahagia. kau biarkan aku.
kau resah, kau tekanan, kau gelisah.
kau cari aku. memang betul seperti yang aku bayangkan.
 
kita putus di hujung february.
kau suka bukan?
 
aku lepaskan kau.
urusan hidup kau tiada kena mengena lagi dengan urusan hidup aku.
 
tiada ikatan antara kita.
tiada janji antara kita.
…: UsagiKechik :…

Thursday, February 14, 2013

... why bitches stupid, marry with unperfect guy? ...

well. aku ada baca buku "Why Men Marry Bitches" by Sherry Agrov. kind funny.
 
kita boleh laa tahu kenapa. sebab kita hanya lihat dengan mata kasar. dan ye. Jodoh di tangan Allah.
 
well. dan ini kisah seseorang yang aku kenal very well. dan some person akan cakap bitches ni perempuan murahan. ada sesetengah orang cakap tak. well depends pada individu itu.
 
back to the story.
 
well. my friend told me her story. her love life and friend life with a guy. i mean 2 guys. one of them is a friend. just a best friend. and another one is her love one. and she about wanna get marry!! happy for her! totally.
 
dan pada aku lelaki yang sempurna untuk dia adalah best friend die. kenapa? sebab siyeslah. lelaki tuh ank bongsu kot. parents die boleh la loaded gak lah. pastuh lelaki tuh tak sengkek kot. kire nye lelaki tuh kalo pape hal duit kuar untuk diri sendiri dan parents die. akak2 dan abang2 die? confirm laa die yang dapat duit. err. oke. ini bukan pasal duit. tp pasal lelaki tuh sanggup tlg member aku ni. siyeslah. kwn aku nak A ni, dia akan cuba sedaya upaya die utk dptkan A. kalo tak dapat dia akan cakap dengan nicely. kire ada solution la kan. perfect weh! mak die gile sporting kot. xpyh kisah pasal adik beradik benci o x. sbb akak2 dan abg2 die sporting gak cm mak die. perfect tak? sangat perfect weh! sangat! dan kawan die ni baik sangat tau. baik sangat!
 
dan kenapa kawan aku tetap tak boleh terima lelaki itu sebagai kawan? evem sudah kenal since umur 16 tahun. lama kan? now kawan aku dah 20++. kira nya dah 8 tahun kenal. cume lelaki ini tak seberapa tinggi dan kacak. hurmm. is this count?
 
about her love. well, this guy is nice. and carier guy. and big big famili. keluarga biasa2. handsome sikit. sikit lah. kurus dan tinggi. taklah perfect sangat sebab lelaki ini kurang memahami cam her best friend. lelaki ini jenis jujur. her love pernah cakap, kalo nak pape kena terus terang. lebeh kurang cm tuh la. tapi lelaki ini baik. baik. baik. cuma kurang women sense. haha!
 
bila kawan aku dengan her best friend. dorg jarang gile gado. jarang sangat. dorg sangat bahagia.
 
but when her with her lover. sometimes big fight. she always cry a lot. but she still love him and he love her too. well i can see thru his eyes. *i have a 6th sense.haha!*
 
so the perfect is her friend. and she know it. but she still choose unperfect guy to be her soulmate. are this sound stupid or what?
 
jodoh benda yang complicated kan. macam2 jenis jodoh kita nampak depan mata. sama ada sedar atau tidak. itu sahaja yang menjadi masalah.
 
perempuan suke benda yg perfect. but when choose a guy. she choose the unperfect one. because, she knew that she not so perfect to be with perfect guy.
 
tapi bila nampak lelaki sempurna, sibuk pulak ingin dikejarnya. =____=" manusia tamak haloba cm tuh. tak gitu?
 
well. some guys a so lucky but some dont. but dont worry guy! ms perfect always waiting for you! dont forget to pray!
 
TTFN!
 
…: UsagiKechik :…

Wednesday, February 13, 2013

... ragam kawan ...

aku ada banyak kawan. well. majoriti semua perempuan. more than lelaki. lelaki tak sampai 10. yang aku rapat pun 4 orang sahaja.
kalau tak silap.
 
kawan perempuan dan lelaki banyak beza. lelaki senang. kita cakap dan dorang kalau mampu buat. dorang buat. without any komplen.
 
kawan perempuan? biasalah. perempuan. confirmlah banyak komplen kan.
 
aku lak jenis manusia try to be fleksible yang boleh. positif yang mampu. aku cuba. ada some of kawan perempuan harapkan aku dapat bantu die 100%.
 
beb, i try my best to help you. but sometimes i out of reach. *u know what i mean*.
 
aku jenis banyak bersabar dengan kawan. even kena bahan pon. pada aku, gurau. asalkan jangan citer buruk atau membusuk kan aku sudah. dan jangan pulak sentap dengan aku. dan all my life not only one friend. i mean. aku ada banyak kawan. so aku boleh assume sape2 aku nak. tapi kebanyakan pasal kawan ni aku tak nak banyak komplen.
 
aku meluahkan dalam ni sebab as aku nak share citer. jujur lah aku cakap, aku pon pernah sentap dengan sikap kawan-kawan aku. each of them. then aku diamkan diri aku then aku bersuara semula seperti biasa.
 
ye. memang sentap. tapi kawan kot. sampai bile nak mara. dan kawan memng sentiasa wat kita sedih dan pastuh ketawa. asalkan tak tikam belakang sudah.
 
nak berkawan ni bukan pasal "mereka kena ikut CAKAP kita." NO!! thats wrong. dan kawan tak payah laa nak berkira sangat. *tapi kalo utang kawan more than rm10. sila pulangkan.* maksudnye macam tlg2 kawan ke o kawan jenis jemput dtg kenduri suruh kawan lain jemputkan ke.
 
sometimeskan. kawan kite tuh die bukan sengaja nak lupe jemput kite. die cuma tak sempat.
 
aku pernah lah terasa. dan sampai sekarang terasa. tunang tak jemput. ikutkan malas aku, memang malas nak datang. jemput cm nak taknak aje. siyeslah. tak payah kad pon xpe. tp dtg lah rumah aku jemput. cmni, "WOOOOI! aku nak kwen!!."
 
aku datang kot!!! confirm. bahagia untuk kawan kan.
 
bagi aku sekarang kawan come and go. ada beberapa aje aku leh anggap sahabat. kebanyakan budak 89 group. betul ada pepatah,"kita tak dikenalkan sejak kena. dewasanya kita jadi sahabat."
 
sebab sahabat sejak kecil tak kekal lama. masing-masing akan lupakan diri. aku? aku cuba ingat kawan. aku ada bestie form 3 dan aku sanggup tak ikut abah mama g Cameron semate nak tgk die kwen. TAHNIAH!
 
pape pon. kawan tetap kawan walaupun tak hari2 tego. well. faham2 lah.
…: UsagiKechik :...

... HALOHA HOOI! ...

err. agak kuang ajaq sikit tajuk entry aku ni. maap maap.
 
Assalamualaikum!
 
hai hai! alhamdulillah sudah setelkan beberapa perkara tinggal nak setelkan hal kereta aku pulak. overall semuanya okay! ALHAMDULILLAH!
dengan harapan kat rumah nanti ada tenet lah ek. almost seminggu ni aku meroyan sebab tak ada tenet. AHAHHA!
 
bukan wifi rosak. tp kabel tepon kena curik!!! orang TM lak lambat nak setel kan. akk aku dah tepon banyak kali sampai kredit habis woooi!
 
WOOOI! orang TM!!! cepat ahhhhh! lambat tol buat kerja hahhhh! customer ni. dah nak seminggu aku tak ada tenet ni. ptt bg tenet free 1 month!!!! PATUT TAHU PATUT!!!
 
hurmm..agak tekanan sikit sebab tak ada kawan kt opis. bese laa..gua boleh meroyan gila. hahahha!
 
oh! hari ni aku tgk gmbo baby org. mksdnye ank org lah. sendiri blm kwen mne leh ada ank. ahhaha! berdosa tahu!!
 
oke lah! gua mau buat keje gua yang menggunung everest ni.
 
TTFN!
…: UsagiKechik :…

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...