Thursday, December 27, 2012

... tired ...

Assalamualaikum...
 
agak bizi di opis ini dan keseorangan. aku seorang aje dalam department Sales ni. maksudnye. aku sahaja kerani yang lain executive dan manager dan manager.
 
bayangkan dalam department sales ini hanya kami ber4 sahaja. lepastuh kerja lain-lain. tiada kaitan langsung. kira andai salah seorang kami cuti. kena tunggu sehingga orang itu pulang dari cuti, baru boleh jumpa dia jika ada masalah. itu lah masalahnya. kerja kami tiada kaitan.
 
cuma aku kerani boleh cover semua kerja. kecuali berkaitan kira2. cam technical review casting kan. gile ke ape nak aku yang buat kiiraan. jika pakai sistem tak mengapalah juga kan. haha! ni nak pakai kepala otak aku memang tidak ler jawapnya. bukan terer pong.
 
sakit kepala aku. exec aku cuti. bos aku cuti. dan manager ak mc. dan aku keseorangan. banyak lak tuh kerja yang aku kena cover. haihh~ bizi tahu. esok lagi lah bizi. esok aku kena jadi cikgu lak. haih~ teruknya. =_________="
 
sampai bila lah aku boleh tahan dengan tekanan ini? sesungguhnya hati aku tekanan tahu. pressure tahu. pernah aku menghadap kom ni separuh hari hinggakan mata aku kabur. samar2 macam nak pengsan pon ada. teruk nye.
 
antara tekanan darah rendah atau tinggi, kerna terlalu stress dan sakit tengkuk. 
 
okelah. ada banyak kerja.
 
Tata For Now!

…: Sindarela Story :…
 

Wednesday, December 26, 2012

... you hate me but ...

ada orang benci aku? OPKOSS! haha! siapalah manusia yang tak pernah benci aku kan. perempuan penuh dengan annoying dan bajet terbaguslah sangat!

for some reason sometimes ada orang benci kita tapi dok stalking kita. kenapa? aku sendiri pon tak tahu. aku lak jenis yang kalo aku rasa aku tak suke orang tuh. aku remove dari fb die. hahah! PERLU KE NK ADA DLM FB AKU? MENYEMAK TAHU!

opss! ter-caps lock pulak kittew.

tak bukan apa. sebab malas nak buat dosa membenci orang. bukak2 home ada lak muke orang tuh. eeeuuuwww! sakit mate ittew tahu!! ahhaha!  so for a better, bek tak payah berkawan dalam fb. bek remove terussss!

err. sebenarnya aku ni bercakap pasal siapa? ahaha! siapa2 ajelah yang membenci aku dan ak membenci mereka seperti mana mereka membenci aku. hahhaha!

oke! nk out g keje! dadidu!


... bosan ...

Assalamualaikum...
 
beberapa minggu ni aku agak bizi tapi hari ini aku tak bizi pon dan buhsan pulak tak bizi woooi. haihhh~
 
oh lupe lak. aku kena mengemas fail. haha! malas betul. dah laa gaji masuk 31hb. tak syooook btl. ape laa salahnye clear 29hb. dah la ada stock take. pastuh kan 30hb aku nak bercuti dengan ZJ and famili aku. huiisshhh! payah nau. payah2.
 
oke laa. nak buat keje.  choww!
 
…: Sindarela Story :…

Thursday, December 20, 2012

... nagging guys ...

Who say that guy never nagging? well you were totally WRONG!
 
sepanjang aku berkenalan dengan lelaki. hanya beberapa orang sahaja tak nagging dengan aku. others? nagging.
even dorang nagging benda yang betul, but it is still nagging and nak blame aku.
nampak kot cara depa tuh camne. lagi-lagi dah nagging pastuh memaksa.
 
he is guy or a lady?
 
example is my life.
aku jenis tak nagging except bila aku sudah lama simpan dalam hati. for siyesly, benda itu dah lama aku simpan dan pendam. tiba-tiba nak meletup. sume benda aku kaitkan. pasti yang mendengar nye lagi teruk stress. tahu.
 
tak salah nagging. tapi entah la. for some reasons kadang-kadang bile nagging tak kena mood, sangat-sangat spoil pada satu situasi itu.
 
aku ni, mule2 kenal aje byk ckp psl life aku, tapi bila dah kenal ak, aku banyak diamkan diri. bila tak ada story, i choose be quiet. well, some reason ZJ akan tanya, kenapa quiet? wanna share?
dia tahu bila aku mendiamkan diri bermakna aku tengah berfikir. perempuan always thinking. guys? i dont know. kalo ZJ, aku selalu memaksa dia berfikir.
dan Nini? haha! aku tak suruh die fikir, dia sendiri akan berfikir. he is nice guy. but sometimes mulut cam perempuan. i like him. not much as i love ZJ. maybe like him for being my friend. i guess.
 
Nini suka memaksa. bila aku cam desak die, die terus marah aku. thats him. dan dia layan aku cam budak U dia. WHAT!
 
ok. xnk bubbling psl dia. not worth it.
 
just believe me. guys nagging sometimes make sense. but sometimes for some good reasons we late 15minit and he nagging. pls ladies, angkat kaki jalan. haha!
 
TTFN!
 
…: Sindarela Story :…

Saturday, December 15, 2012

... kahwinkan saja dengan sapa-sapa. aku terima saja - Abah, 2012 ...

WOOHHUUUU!
 
simpan ni kena simpan sebagai bukti. haha!
 
hari itu dua malam deret aku keluar pergi bank. yela setelkan beberapa perkara kan then abah bising sebab aku asyik keluar malam saja. haihh~ balik kerja pon jam 7.30 malam. so balik dan mandi-mandi makan dan baru kuar g bank.
 
abah bising kat mama suh aku kahwin cepat. susah nak jaga. cian mama kena mara. huhu~ sori mak.
abah cakap, "ko suruh laa sape2 yang nk kawen dgn anak ko tuh dtg meminang. aku terima aje. sape2 ajelah."
 
dan aku dgr citer ni pon dari akak aku. EXCITED!! YESS! haha!
 
tapi ingat bapak aku tuh simply-simply ke nk cakap YESS kat sape-sape yang masuk meminang? memang tak lah derr. confirm kena interview punyalah! confirm beb!confirm.!
jangan ada yang terkencing dalam seluar dahlah. haha! kecian gile. haha! dengan aku pon kena interview la kot. harooooslah. haha!
 
oh! ayat tajuk atas ni cam skema lak kan. hihi~ saje je tukar ayat aku. bagi sedap cikit mata nak baca. tak adalah dok berbulu aje. hahha!
 
chow! buat kerja!

…: Sindarela Story :…

Tuesday, December 11, 2012

... Monday Reading (for wife to-be) ...

♥ Pesanan buat Para Calon Isteri ♥

Asma' binti Kharijah Al Fazary berpesan kepada puterinya ketika menikah (sebelum melepaskan kepergiannya menuju suaminya):

"Wahai puteriku sayang, tak lama lagi kau akan keluar meninggalkan ayunan tempat kau ditimang dulu, dan berpindah ke atas ranjang yang belum pernah kau lihat sebelumnya. Kau akan hidup bersama seorang kawan yang belum pernah kau kenal sebelumnya.

Oleh karena itu, jadilah bumi tempat ia berpijak, maka ia akan menjadi langit yang menaungimu. Jadikanlah dirimu tempat sandaran baginya, maka ia akan menjadi tiang yang meneguhkanmu. Jadilah pelayan baginya, ia akan menjadi abdi bagimu. Jangan kau menyusahkannya sehingga ia merasa kesal.

Dan jangan terlalu jauh darinya sehingga ia lupa akan dirimu. Jika ia mendekatimu, maka dekatilah. Jika ia berpaling, maka menjauhlah. Peliharalah pandangannya, pendengarannya dan penciumannya. Jangan sampai ia memandang sesuatu yang buruk darimu.

Dan jangan sampai ia mendengar kata-kata kasar darimu. Dan jangan sampai ia mencium bau yang tak sedap darimu. Jadikanlah setiap apa yang ia lihat adalah wajahmu yang cantik berseri-seri. Jadikanlah setiap apa yang ia dengar adalah ucapanmu yang santun dan lembut. Jadikanlah setiap apa yang ia cium adalah aroma wangi tubuh dan pakaianmu."

"Ayahmu dulu berpesan kepada ibumu: Maafkanlah segala kesalahan dan kehilafanku, niscaya cinta kita akan bersemi. Ketika aku marah, janganlah kau memancing lagi amarahku. Karena benci dan cinta takkan pernah bersatu. Saat benci datang, cinta pun kan berlalu."

Demikian isi pesan tersebut. Semoga bermanfaat dan dapat dijadikan bahan renungan untuk para calon isteri yang akan memasuki sebuah kehidupan baru. Kehidupan yang mengakhiri kehidupan bujang yang penuh penantian yang mendebarkan.
Berbahagialah dalam menyemai cinta yang diredhai..

…: Sindarela Story :…

Monday, December 10, 2012

... mangsa atau pemangsa? ...

hah! kan dah kuar belog. bukanlah nak mengumpat cuma mahu meluahkan isi hati aku ni yang dah lama simpan n makan hati.
 
kat twitter aku ni cam pemangsa. orang jahat. kat opis ni lagilah. ada mulut orang tuh dok canang-canang pasal aku. siap api-apikan lagi. eee! geram wehh! ko tak geram ko orang dok buat citer pasal ko semata meraih simpati aje. tak ke geram?
 
kat opis ni teruk tau. aku punya kerja bukan satu jenis. tapi macam-macam jenis dan banyak. kekadang bile fokus 1 benda ni, nanti mesti lupa yang satu lagi. dah orang komplen kite tak buat kerja lah, tak siap kerja lah itu lah ini lah. ko tak sakit hati?
 
lagi-lagi orang yang bawak mulut tuh kite memang kenal die dari sekolah cmtuh, memang cm tuh la dari sekolah. memang tak ngam lah. kite memang tahu mulut die tuh camne tapi kite buat pekak n ignore aje. tup tup dia buat citer pasal kite wehh. pehh! panas ahh!
 
bila die cerita, die menunjukkan yang die tuh mangsa keadaan dan aku ni pemangsa. weh! kalo aku dah tak usik ko, ko yang dok usik aku pastuh buat citer pasal ak, tak ke aku yang patut jadi mangsa?
 
ish. aku tak tahu la sampai bila ak leh bersabar. dugaan kot. maybe. sabo ajelah.
 
bio lah dia nk buat citer pasal aku ke ape ke..lantak ahh. aku mlas nak dulik. aku punya kerja ni janji bos aku tahu aku buat ape. bos ak je paham sebab aku buat kerja dpn bos ak..bkn dpn pompua sengal tuh.
 
HANGIN WEHHH!!

…: Sindarela Story :…

... CONGRATULATION! ...

halo halo!
 
congratulation to who? to me la!! haha!
sebab 8 dec to 9 dec 2012, aku telah mengikuti kursus kahwin kat putrajaya dengan ZJ. Alhamdulillah. minta-minta semuanya diberkati. aminn.
 
aku dengan ZJ pergi sana dan rabu ini (13 dec 2012), InsyaAllah sijil kursus kahwin kami akan keluar.
bila nak kahwin? haha! persoalan pada diri aku sendiri jugak. sebab duit masih belum capai target so maybe berlangsung tahun 2013 dan maybe tidak. tengoklah rezeki memasingkan. InsyaAllah.
 
agak seronok dapat belajar benda baru tentang perkahwinan, masa dalam kursus itu aku terfikir, mampu kah aku menjadi seorang isteri yang solehah? mampukah aku bahagiakan suami aku? mampukah aku mentaati suami aku?
 
benda ni berlegar2 dalam otak aku. macam tak mampu aje. dari segi pemikiran aku macam tak matang, aku takut aku tak mampu melakukan apa yang aku dapat bayang kan. maybe boleh, maybe tak boleh.
 
entah lah.
 
sambung buat kerja. nanti aku cerita lagi.


…: Sindarela Story :…

Thursday, December 6, 2012

... 31 Dec 2012 ...

I will remember this date! i will!
 
aku apply cuti pada 31hb ni.
 
TAPI!!!
 
my boss unallowed. he said stock take u might be replace me. haihh. not fair kan? sabar ajelah.
actually nama aku mana pernah masuk dalam list stock take pun. memang tak pernah sebab aku ni sorang aje kerani kat dept ni. LUCKY ME!
 
ingat kan nak cuti pastuh ambil member aku yang balik dari Sarawak. boleh laa aku amik dia. and date with her again. yeay! nak culik fatin tapi lupe lak time itu dia kerja. haihh~ 1 Jan 2013 pon maybe aku kerja jugak. haihh~ susahnya lah!! sedih camni.
 
sabar ajelah. kerja sajalah. ini lah pencarian rezeki yang halal. nak buat camne. kalo tahu memasak dan menjahit tak apa jugak. tahun depan beli mesin jahit lah. haha! how nice. belajar menjahit dengan mak aku sudah. wat baju kurung aje. hehehe~ best best.
 
oklah tata! boss tengah meeting dan aku kebuhsanan. wahhh!

…: Sindarela Story :…

Tuesday, December 4, 2012

...ditempat kerja ...

Assalamualaikum!
 
Hai ape kabar semua?
 
dalam office yang macam biasa ada banyak kerja. dan seperti biasa yang aku pasti mengambil kesempatan ini untuk hapdate belog comel saya. haha! comel ke??
 
kat tempat kerja ni aku macam tak ada kawan sangat lah. tapi macam biasalah orang akan mengambil kesempatan pada kebaikan seseorang itu. tapi taklah minta dibalas tapi entah lah mungkin terasa hati. mungkin. tapi kalau difikirkan semula, aku malas nak ambil port. malas!
 
kalau orang lain mahu pulak di ajak. kalau time aku, diam-diam saja. mahunya aku tak sentap kan. sangat sentap kot. tapi aku try to think positif yang mungkin.
 
time-time camni aku teringat Sadeline, Nabila, Ana, Nisa dan Wawa. my BFF from 89's group dengan high school. kalau aku kerja dengan dorangkan best. rehat sama. balik kalau tak banyak kerja pasti balik sama. tapi aku tak pernah rehat dengan dorang pon. sedih.
 
for siyes macam tak ada kawan. lone ranger mungkin.
 
tapi tak mengapalah. kita diam-diam sudahlah. buat selambe sahaja. hope otak aku ni sepositif mungkin. harap harap! amin!!

…: Sindarela Story :…

Monday, December 3, 2012

... MALAS ...

beri laluan! beri laluan!
puteri raja nak lalu!!
 
ini kes pasal kerja la ni. kalo tak, memang tak hapdate laa belog aku ni. berhabuk ajelah.
 
well sudah sampai December. bye-bye November, TQ for coming.
 
oh! 8hb dan 9hb ini aku ada kursus kahwin. dan yep. pergi dengan ZJ lah. ape lg. di putrajaya lak tuh. semalam aku dari kenduri kahwin kat klang pastuh turun Puchong kinrara pastuh turun presint 9 putrajaya. camtuh lah gamaknya.
 
sakit kepala wehh!
 
ini kerja semua nak urgent. aku tak paham kenapalah suka bagi aku kerja last minit pastuh cakap "CEPAT WEH! URGENT NI!!."
 
macam aku ni menghadap 1 kerja aje kot. ish ish! sakit kepala tahu tak. gile aku jadinya.
 
kalo ayat sopan tak apalah. ini ayat cam eeee! mintak kaki. nasib baiklah mengandung. kalo tak memang kena lempang kot dengan aku. alah! mulut die tuh pon memang macam tuh. dari zaman sekolah lagi. MEMANG!!!!
 
aku tak tahu kenapa aku masih bertahan kerja dengan orang mulut cam cilaka. ish ish ish! *mengucap nana mengucap*
 
bukan ape. ayat tak pernah nak hormat orang. tak pernah nak sopan. kalo ayat sopan tak apa gak. INI!!! please pon tak ada. tolong pon tak ada. kalo salah sendiri lagi lah. dah dok blame kite pastuh salahkan kite then sedar salah sendiri taknak cakap sori. cume cakap, "oh dah tukar. k."
 
cam tuh? camtuh ke manusia????!!!!
 
geram ni. k lah. ada banyak keje. saje je nak membebel. tata!


…: Sindarela Story :…
Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...