Tuesday, September 25, 2012

... i like Nini but his friend like me too ...

Assalamualaikum...

andai jodoh tak kemana kan?

aku tak tahu kenapa Nini tuh kalo dengan aku dingin aje. ish!! ikutkan hati nak aje aku sepak-sepak kepala die ni.

Nini ada kawan. dan kawan die terlebih dahulu cakap kt Nini yg kawan die ni suke aku.

terus dan terus Nini menjauhkan diri. Dan taknak kawan dengan aku dah.

aku tak tahu pun kawan die suka aku. sebab aku tak suka pun kawan die tuh.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

inilah yg dinamakan cinta 3 segi? eh! aku masih tak tahu perasaan Nini terhadap aku.

abaikanlah.

jom tgk bola!!!


Monday, September 24, 2012

... can i hate Nini ...

he just dont know that i like him. but i hate him also.

i just hate him.

tarik balik semua perasaan aku terhadap dia. and done! if my feeling is simple like that, sudah pastinya aku tak perlu meronta atau meroyankan tentang kes ini.

just hate him so much.

love can be hate if he so mean. sometimes he treat me well but sometimes he dont.

just hate him.

can i just hate him without no reason. because i like him because of his eyes. just his eyes. one reason. so now i dont have any reason to hate him.

just hate him.

i want to hate him until im tired to hate him! i just want to hate him!

... untitled 2 ...

Assalamualaikum!

lunch break.
not so much time for me to bumbling but enough for me to say something.

actually, i just want to say, I LOVE LUNCH BREAK AT MY MAMA HOUSE! eat my mama food much healthier than outside food even it is malay restoren.

today im ate sambal ikan bilis terung dan sayur sawi aje! wahh! sedap wehh! tp aku makan sikit ajelah sbb nanti kt opis aku ngantok pulak. hihihi.

okeh! have to go now!

TTFN!

Friday, September 21, 2012

... untitled...

hanya berfikir.

 masa tak mungkin kita mampu putarkan bukan?

jika kita inginkan juga sesuatu benda itu, kita harus pusingkan masa depan kita kan?
sampai bila kita mahu jalan ikut masa tanpa mengubah keliling kita?

 jikalah aku sebegitu kuat untuk tempuh semua ini dengan sendiri. kan bagus. tanpa perlu sakitkan hati siapa-siapa.


 

Thursday, September 20, 2012

... just for me keep! ...

Pagi-pagi dapat mesej dari kawan suh aku tengok paper.
And i asked paper ape?
Then he said Sinar Harian.

Guess what I'm found!

SHAHEIZY SAM‼! Encem‼


..: Usagi Kechik :..

Wednesday, September 12, 2012

... Nini (Fake name) ...

Assalamualaikum!

Hi, seperti biasa aku di opis meng-update blog memalui email. Harap org IT tidak dapat mengesan kerja halal aku ni. (-..-)

Nini. He is a handsome guy. Last time he knows how to make joke. But now, dia agak kasar dengan aku kekadang aku terpaksa makan dalam dengan kata-kata dia. I mean ignore every word that he text me.

Kenapa aku panggil dia Nini? Sebab kawan aku, Nabila panggil aku Nana and call him Nini. So nak buat yang aku dengan Nini ni cam ada jodoh lah kan.

Aku tak paham kenapa dengan Nini. Dia ignore aje aku de-active fb sekarang. Dulu dialah yg tego deaktiv fb aku. Pas die tego laaa ak on9 balik. Dulu ak de-active pon sbb die. Sebab aku tak mahu jatuh hati dengan lelaki seperti dia. True. Very true.

Nini tak laa cakap dia benci aku. Tapi layanan dia yang agak kasar aku dapat agak yg die membenci aku. Amat benci aku.

I miss him as my friend actually.

Dear Nini,

If you read this. *actually u dont like to read anything about me. I know but pls read.*
I just want you to know that I miss u as my friend actually. 1st time we met, I know that we can be best friend. Then suddenly u seems like hate me so deeply in our heart.
I still remember that u always seat in front of me and u asked me to seat beside u but I refused because I’m so scared to fall in love with u and I dont want you to fall in love with me too. I hope u understand and please accept me as your friend. I really do want to be your best friend. Just a friend. But if kita ada JODOH *minta-minta ada*, aku amat-amat berbesar hati menerimanya. Dan harap kau pun mampu menerima aku seadanya. *gatal cikit*.

I miss u damn much Nini! Pls text me if u do. If not I will say that we dont have any connection. *ayat Once Upon A Time*.

A friend of yours,
Nana.

Hahahah! Harap letter ni sampai ke Nini. Ahahhahha!
Tak adalah. Siapa ajelah yang kenal nini tuh. Mendeee laa mamat tuh ada. Hahah! Tapi aku suka dia. Lalalallalala~

TTFN! Sambung buat kerja!

..: Usagi Kechik :..

Tuesday, September 11, 2012

... Menjauhkan diri ...

Assalamualaikum...

Oh! Semalamkan aku shopping kat carefour bukit kemuning, selangor. Shopping with ZJ lah. Then die sponser buku masakan. Konon nk suh aku pandai masak laaaaaaa kan.
Hurmmm. =_______=” *akan difikirkan,sbb nk msk kena beli brg. Err..*

Okeh back to topik. Aku menjauhkan diri dari seseorang. Pehhh! Encem boy kot...takkan taknak kan. Pehhhhhh! *aaaaaaaa! Tetibe macam nak kol die pulak.*

Aku tak tahu ape yg dah terjadi tapi aku rasa ini mungkin mainan setan.

=________=” *mende laa setan2 ni kan?*

Hahha! Aku sure ramai yg bangkang pasal kes ni. Aku tak buleh citer banyak laa kan sebab aku ada banyak stalker kot. Pehhhhh!

Aku ni kes yang susah giler babas nak jatuh cinta. Tapi kalo kes cam suke main2 tak adalah sampai aku angau sampai nk kat orang tuh kot. Tuh dah tahap lain kot. Siyesly aku memg susah nak suka org. besenya berkawan dgn orang tuh 2 tahun kemudian baru aku tahu yang aku suka dia. Punyalah orang tuh sudah lama cintakan aku. Aku dengan selamba aje wat selambe aje. Jual mahal? HAROOOOOOOOOSLAHHH!

Tapi ini kes lain, 1st time aku jumpa dia, tanpa mengetahui latar belakang or pekerjaan. Aku sudah jatuh cinta bila pandang dia buat pertama kali. Perrhhh! Penahan petir kot. HAHHAHAH! *MENDEEEE LAHH!*

Dahulu aku cuba menjauhkan diri dari dia. Siyesly. Tapi dia mencari aku jugak. Then aku suka dia semula. Sekarang bila aku mendekati die, dia pulak kasar dengan aku. Sangat-sangat kasar. Membuat ak tersentap seketika. Tapi bila aku merindui dia. Semua kesentapan hilang begitu saja. Mudah bukan?

Runsing! Runsing sungguh hati ini! Tak keruan langsung! Sungguh!

Tapi aku akan cuba sedaya upaya aku untuk menjauhkan diri dari dia. Seharusnya!

Kau yang aku rindui. Jaga diri baik-baik.

Ego aku cakap: “ mende laa kau ni! Selama ni die idop aje tanpa kau pong!”

Hati berkata: “ingat zaman ke-mesra-an kalian. Sungguh dia sebenarnya mencintai kau juga mungkin.”

Akal: “secara logiknya, dia biarkan sahajalah. Just follow the flow.”

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Banyak suara. BENCIKKK!

Okeh! Nk buat kerja. TTFN!


..: Usagi Kechik :..

Monday, September 10, 2012

... Menyesal tiada gunanya ...

Assalamualaikum!

Tengah kerja dan dalam dilema.

Aaaaaaaaaaaaaa!

Menyesal mengundang di hati tatkala aku tengah banyak kerja. *teruknya*

Dahulu tahun 2009, aku kerja di sebuah companyEngineering Civil, dan company tuh minta aku sambung blaja amik civil. Aku ni dah la hampeh dgn result aku. Tapi sebenarnya masih boleh sambung belajar okeh. Tapi kalo aku nak amik subjek civil, aku perlu start dari sijil maa. So ini makan masa kot.

Tapi cer bygkan, tahun 2009 sambung sijil civil 3 tahun so hbs thn 2011, then sambung lak diploma 2 tahun so hbs thn 2013.
So bermakna sekarang tahun 2012 dan aku masih belajar? Hahahha! Diploma lak tuh. Sem 2 kot. Err. Entah maybe lah.

Then after diploma confirm lah aku nak sambung belajar sampai degree yg 4 tahun tuh. Err. Pehh! Gila kentang. 2013 tambah 4 tahun so total 2017. So umur aku adalah 28 baru habis degree. Orang lain dah habis master or phd dah. Aku baru terkial-kial nak bekerja.

Dah confirm-confirm aku agreement dgn company yg sponser belajar aku kan, pehh! Maunye 20tahun aku kerja kt company tuh. Pehh! Umo aku 48 baru boleh pencen. Err. *ini cume pengiraan lah kn.*

Tapi previous company tuh bagus, ex-bos aku tuh sudah ada project sampai luar negara. Wahh! So boleh laa travel sey! Haibat-haibat. Mahu tak masyuk gaji aku dan bonus lagi. Hihi~

Ahhh! Ini semua angan-angan. Umur 28 pun belum tentu aku dah kawin. Tapi maybe aku sudah kawin masa belajar, umur aku 25 tahun ke. Kn kn kn? Mana laa tahu kan. Jodoh dan rezeki di tangan Allah SWT.
Tapi kan parents aku confirm tak bagi buat 2 benda dalam 1 masa. Entah la. Pelik aku dengan parents aku.

Dulu aku nak sambung belajar kan, kire belajar part time, they would not let me to do that. They said, if u want to work,pls work.

Aaaaaaaa! Dizzy! Tension! Stress!

WHATEVER-LAH!

Okeh. Nk sambung buat kerja. Pai-pai!


..: Usagi Kechik :..

Sunday, September 9, 2012

... just my feeling (V.1)...

Assalamualaikum... today is sunday and Alhamdulillah i still alive. thanks to Allah. dan today aku patut jumpa Evoy untuk amik some muvie. hahahha! kalo korg follow twitter aku pasti kelakar weh.. ahhaha! then suddenly i just thinking about his guy that i think i want to be his friend. but i think he dont want me to be his friend anymore. hurmm..ada banyak benda aku nak cerita kt belog aku ni. tapi kemalasan menaip sangat-sangat buat aku tekanan. aaaaaaa! pasal guy yang aku nak berkawan tuh. hurmm. malas nak cerita pasal die. aku pelik dengan siap dia yang dingin tetbe. aaaa! benci pulak. siyesly aku macam na hentak kepala die dgn kaki aku. siyes sgt2. ahhahah! dh laa suke ugut aku. BENCI!! ehh! nt laa aku cerita pasal ape yg aku nak cerita tp tergendala. bkn psl guy sombong ni. tp pasal lain. hihihi~ daa~ TTFN!
Assalamualaikum... today is sunday and Alhamdulillah i still alive. thanks to Allah. dan today aku patut jumpa Evoy untuk amik some muvie. hahahha! kalo korg follow twitter aku pasti kelakar weh.. ahhaha! then suddenly i just thinking about his guy that i think i want to be his friend. but i think he dont want me to be his friend anymore. hurmm..ada banyak benda aku nak cerita kt belog aku ni. tapi kemalasan menaip sangat-sangat buat aku tekanan. aaaaaaa! pasal guy yang aku nak berkawan tuh. hurmm. malas nak cerita pasal die. aku pelik dengan siap dia yang dingin tetbe. aaaa! benci pulak. siyesly aku macam na hentak kepala die dgn kaki aku. siyes sgt2. ahhahah! dh laa suke ugut aku. BENCI!! ehh! nt laa aku cerita pasal ape yg aku nak cerita tp tergendala. bkn psl guy sombong ni. tp pasal lain. hihihi~ daa~ TTFN!

Tuesday, September 4, 2012

... #TRUESROTY : I MISS MY SCHOOL LIFE ...

Assalamualaikum…

Sudah lama aku tak hapdate dari opis ni. Tetbe rasa macam nak membebel pulak. Tekanan pon ada gak.

Orang kata tak payah nak rahsia pun tak apalah. Tapi better tak payah rahsia kan? Sebab bukannya orang tuh tak tahu pun. Dorang akan tahu jugak.

Kerja. Pernah kerja kat company yang ada 700lebih staff? Orang opis aku rasa ada dalam 100lebih.

Dengki manusia di tempat kerja dengan di sekolah lain tau.

Di sekolah andai ada saja mulut puaka. Pasti kita ada kawan yang akan back up kan? Betul tak?
Since that we all become best friend kan?

Bila kerja semua berubah okay. Tiada kawan baik. Tiada semua itu. Yang ada hanya perbezaan pangkat dan gaji.

Ya, aku didengki oleh mereka. Dan aku sangat terasa asing. Sangat!

Aku kan baru sahaja setahun lebih kerja dan aku sudah dinaikkan pangkat. Lepastuh adalah mulut-mulut yang sudah 4tahun lebih kerja baru naik pangkat.
Dan kebetulan saja bila aku dah naik pangkat. Aku beli kereta. Kebetulan okeh.

Bulan 8 ini bizi pasal kenaikan gaji. Ada yang dapat banyak, ada yang dapat cikit dan ada yang tak dapat langsung. So ketidakpuasan hati berleluasa.

Oleh sebab bulan April aku sudah naik pangkat dan gaji so aku tiada kenaikan lagi di bulan 8.

Pendek cerita, masa mereka tengah bizi pasal kenaikan dan ketidakpuasan, aku tiada risau pun sebab aku sudah naik semua kan. Then kebetulan pada hari yang sama aku dapat Monitor computer kerja yang baru. Daripada 19” dinaikkan ke 24” yang full HD, HDMI, LED, MEGA DCR dan jenama DELL.

Time dorang sakit hati, aku pula sedang berjimba pasal monitor baru. So aku lak tak alert pasal kes ni. Dan aku dipandang serong.

Open house mereka mana ada ajak aku pun. Kecuali staff lelaki. Dorang aje yang rajin nak jemput aku. Perempuan? Mana ada sorang pun yang ajak aku. Semua buat selamba aje.

Bukan aku mintak monitor 24” ni pun. Mula-mula aku pakai 17”, Director suh aku ditukar ke yang besar sedikit. 19” then tetibe lak manager aku  minta Director bagi 24”.

Terkejut aku tahu.

Bila monitor ini sampai sahaja, Director masuk bilik dept aku dan cakap,

“ Tengak ni Leana, kau untung dapat monitor baru. Ini semua sebab Exec kau tak nak bg kau berhenti. Kang pening kepala die kalo kau berhenti.”

Dan aku hanya mampu gelak.

Aku tahu dalam hati dia, dia yang taknak bagi aku berentikan? Sebab sudah taka da orang boleh buat tool life report dia nanti. Aku aja yang mampu buat sampai jam 9.30malam.

Mula-mula memang aku kisah. Tapi sudah lama-lama, aku sudah lali. Aku mahu menjadi aku yang tahun lepas. Buat kerja sendiri. Bahagiakan bos-bos aku dengan menyiapkan kerja mereka dengan cepat dan tangkas dan 100% terbaik. Itu lagi bagus. Dan tegur mereka bila ada kerja dengan mereka aje. kalo tak ada, aku selamba aja dan hanya mampu senyum.

Ada akak kilang yang paham tentang kerja aku. Tapi dorg kt opis belakang. Kilang ada banyak opis. So paham-paham ajelah.

Oleh sebab dept aku sebelah bilik Director, mugkin oleh sebab itu aku cepat naik pangkat. Tapi rezeki memasing maaa. Ishh!

Dan kerja memang jauh gile hidup dengan sekolah. Jauh sangat-sangat.

So korang yang masin belajar, hargailah zaman g kelas dan others. Bila sudah kerja. Semua tak sama. Sangat-sangat tak sama.

TTFN!


..: Usagi Kechik :..
Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...