Wednesday, August 29, 2012

... Fakta: Perempuan lebih suka lelaki yang pandai buat lawak ...

Assalamualaikum…

Hai all, sekarang ini aku ada kat opis. Agak besh untuk aku menaip menggunakan desktop dari lappy aku kat rumah itu. Ahhh! Paling tak suka menaip pada kedudukan tangan yang rapat. *paham-paham ajelah.*

Tengahari tadi aku balik rumah, then aku bukak FB aku. *macam biasalah bila sudah sampai rmh kn, lappy dulu yang di hadapnya.*
Dan aku ada Nampak satu pages ni ada buat status dan membuat aku terfikir.

Statusnya seperti ini:-

Sebenarnya perempuan lebih suka lelaki yang pandai buat lawak, yang mampu membuat mereka tertawa dan bahagia berbanding lelaki tampan yang tak mampu berbuat apa-apa...”

Lain perempuan, lain lah cita rasa mereka kan? Jangan pulak lelaki nak sama-kan semua wanita dengan “WOMEN LOGIC”. You all make the women like machine. Bro, we all HUMAN! Whose has feeling and brain.

Back to the topic,aku macam tak boleh terima fakta ini. Perempuan tak akan anggap seseorang lelaki itu sebagai kekasih tapi sebagai kawan baik sahaja.
Kalau as kawan baik, aku setuju! Sebab perempuan hanya suka pada lelaki yang dia caring sahaja.

Suka or pandai buat lawak ada juga yang caring kan? Tapi tengoklah lelaki itu macam mana kan.

Aku seorang gadis yang muka ketat. Siyesly aku memang muka ketat. Susah nak ketawa lagi-lagi bila aku tak ada mood and tengah mara. If you dare to make a joke in front of me, when I was not in good mood you will looks like CLOWN or STUPID. Ouch! Harsh right?

Tapi siyesly, lelaki yang pandai buat lawak hanya mampu dianggap sebagai kawan. Sebab mereka hanya penghibur dikala lara.

So guys! Kalo ada hati kat aku, jangan jadi seorang yang suka buat lawak tapi jadilah seorang yang pandai buat lawak. Kiranya buat lawak bertempatlah kan? >..<

p/s: ini hanyalah pendapat aku okeh. Lain orang lain pandangan bukan? Tak semestinya rambut sama itam kan? Jika mahu marah or bangkang. Dipersilakan. Itu pendapat kalian. TQ!

TTFN!

..: Usagi Kechik :..

Tuesday, August 28, 2012

... Top Secret of me ...

Assalamualaikum!

aku tahu hari ini hari selasa. tapi tetap jugak nk buat

WORDLESS TUESDAY!

hahahaha!

k. dipersilakan gelakkan saya!


Saturday, August 11, 2012

... 4hb Ogos 2012 ...

Assalamualaikum!

aku tahu hari ini adalah 11hb ogos. dan 4hb is last week kan. hihi~

sengaja aku nak simpan date ini sebab aku nak buat entry psl ini nanti. dengan harapan aku tak lupe. haha! rindu kat nabila. hahah!

k lah. bubbye!

Friday, August 3, 2012

... Ogos dan Puasa ...

Assalamualaikum! Salam Ramadhan.

Puasa punya post pon aku tak masukkan. cam biasalah. Niat Puasa. Doa berbuka dan selainnya.

Ogos. yep. ogos sudah sampai. dan ini bermakna raya bakal tiba kan.

persiapan? cam bese lah. be4 raya aku sudah siap baju. tudung dan kerongsang lak, aku makan masa nak mencari yang seswai dengan nya.

oh! esok 4th Ogos, ada iftar dgn budak 89. mesti bz aku sepanjang hari. dan tido kt rumah nadia. hihihi~ hope sumenye berjalan dengan baik. Aminn.

so how korg punya puasa? ladies? kalo korg dtg cuti cmne? hihihi~ aku kalo dtg cuti time keje, tengahari g kantin. laparlah katakan. hihi.

Bos melayu aku lak bising aje. ciss!

nampaknya aku kena ganti puasa laa tahun ni. haihh~

k la. itu sahaja kata hati saya. tata!

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...