Monday, September 10, 2012

... Menyesal tiada gunanya ...

Assalamualaikum!

Tengah kerja dan dalam dilema.

Aaaaaaaaaaaaaa!

Menyesal mengundang di hati tatkala aku tengah banyak kerja. *teruknya*

Dahulu tahun 2009, aku kerja di sebuah companyEngineering Civil, dan company tuh minta aku sambung blaja amik civil. Aku ni dah la hampeh dgn result aku. Tapi sebenarnya masih boleh sambung belajar okeh. Tapi kalo aku nak amik subjek civil, aku perlu start dari sijil maa. So ini makan masa kot.

Tapi cer bygkan, tahun 2009 sambung sijil civil 3 tahun so hbs thn 2011, then sambung lak diploma 2 tahun so hbs thn 2013.
So bermakna sekarang tahun 2012 dan aku masih belajar? Hahahha! Diploma lak tuh. Sem 2 kot. Err. Entah maybe lah.

Then after diploma confirm lah aku nak sambung belajar sampai degree yg 4 tahun tuh. Err. Pehh! Gila kentang. 2013 tambah 4 tahun so total 2017. So umur aku adalah 28 baru habis degree. Orang lain dah habis master or phd dah. Aku baru terkial-kial nak bekerja.

Dah confirm-confirm aku agreement dgn company yg sponser belajar aku kan, pehh! Maunye 20tahun aku kerja kt company tuh. Pehh! Umo aku 48 baru boleh pencen. Err. *ini cume pengiraan lah kn.*

Tapi previous company tuh bagus, ex-bos aku tuh sudah ada project sampai luar negara. Wahh! So boleh laa travel sey! Haibat-haibat. Mahu tak masyuk gaji aku dan bonus lagi. Hihi~

Ahhh! Ini semua angan-angan. Umur 28 pun belum tentu aku dah kawin. Tapi maybe aku sudah kawin masa belajar, umur aku 25 tahun ke. Kn kn kn? Mana laa tahu kan. Jodoh dan rezeki di tangan Allah SWT.
Tapi kan parents aku confirm tak bagi buat 2 benda dalam 1 masa. Entah la. Pelik aku dengan parents aku.

Dulu aku nak sambung belajar kan, kire belajar part time, they would not let me to do that. They said, if u want to work,pls work.

Aaaaaaaa! Dizzy! Tension! Stress!

WHATEVER-LAH!

Okeh. Nk sambung buat kerja. Pai-pai!


..: Usagi Kechik :..

2 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

klau dh ade diploma then smbung degree, normally akn cut 1 tahun..

Anonymous said...

These are impressive articles. Keep up the noble be successful.

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...