Saturday, June 30, 2012

... adatlah couple putus ...

Assalamualaikum!

wah wah wah! aku harap entry aku kali ini tidaklah meng-gempar-kan sangat.
sebenarnya aku tengah tunggu Nabila ni. tapi beliau dalam perjalanan ke sini dari seremban. so aku bajet kul 3 kot die baru sampai. haha!

pasal couple ni. sudah pasti kita semua tahu ia HARAM kan? sebab boleh mendatangkan maksiat. tapi aku tak sure lah kalau couple dengan niat nak nikah lepas itu apa hukum nye. tapi itu bukan tujuan untuk aku menaip disini.

ini kisah benar dimana berlaku pada zaman sekarang. faham-fahamlah kalau zaman sudah moden kan.

korang ada ex? berapa kali couple dan berapa kali putus dengan orang yang sama?

aku ada ex. and he is my puppy love. masa itu aku form 4 umur 16tahun lah kan?

ala. kalau kita couple putus lepastuh couple semula. adatlah kan. sebab dorang bukannya inform pada orang ramai pasal hubungan cinta mereka. ada yang merahsiakan then time tengah date tuh terkantoi lak. HAH! kan dah kantoi. bak kata bapak aku, "ko kalau nak g dating, g jauh-jauh." =___=" kalau parents orang lain, depa leh suh dating depan mata aje. haha!

story about my-ex. yeay! he kinda handsome for me and very nice. last time i love him so much! but now, i love ZJ.

putus kali pertama kerna dia bizi dan dia abaikan aku dan dia cakap "jangan kacau saya lagi." then i was like =___=" WHY. i asked but he dont have any answer.

putus kali ke-2 pun sebab yang sama. tapi aku lama-lama get use too. dan putus kali ke-3 adalah sebab aku tersalah mesej. aku nak mesej adik angkat aku, tapi terbagi dia then he cannot accept it and kami putus lagi.

tak sampai 3 jam he had another girl. i was like kinda mad at him but lama-lama i get used to because ZJ always by my side. time aku mengeletar nak drive malam kan, dia follow aku dari belakang. sweet kan dia? love him!

couple putus dan couple putus ni bukanlah dipanggil GILA TALAK macam orang yang sudah nikah dan cerai. like now-days yang artis kita kahwin kemain grand nak mampuih tapi lepas tuh depan cerai. err?

cerai itu sudah normalkan bagi kita? tapi kalau curang pada pasangan yang sudah berkahwin itu sangat-sangat tak okeh!

selagi hang belum kawin dan hang nak cari pasangan keliling pinggang itu lantak hang. kalau kantoi dengan pasangan sendiri, siap-siapkanlah pipi hang tuh eh. bagi tebal-tebal biar nanti kena lempang tak kebas. haha!

bila sudah kawin please setia. awak bukan boleh berjoli lagi dah. sudah ada tanggungjawab kan? so lets be matured.

aku setelah putus kali ke-3 dengan ex, aku sudah tiada perasaan dengan dia. aku sudah mula menyintai ZJ dan ZJ also love me too. i think so. ahha! aku dengan ZJ pon tak couple macam couple lain-lain. sweet gitu-gitu. tak lah. everyday aku dan ZJ gaduh. true. aku tak tipu pasal kes kami. benda kecil sentiasa menjadi besar but we still together. kalau aku dengan dia couple kan confirm suda putus lebih dari 10 kali kot.

even kami bergaduh lepas tuh tak contact 3-days, but after that we text each other and hang out. dinner together. hang out just like sebelum ini kami tak ada bergaduh. weirdo right?

but niat kami cuma 1, kami tetap mahu nikah walauapepun. so sekarang ZJ tengah kumpul duit and so am i. aku terpaksa bantut kan wishlist aku. demi perkahwinan kami. yela. kan sudah keluar berdua. so better aku end up kan hubungan kami dengan perkahwinan. cukup-cukuplah buat dosa yang melampau ni.

aku rasa kes aku dengan ex aku yang couple putus tuh kan, ramai yang mengata. alaaa. mulut orang mana boleh kita tutup. sampai bila kita nak makan dalam dengan kata-kata mereka. jodoh kita bukan pada tangan, mulut dan kaki mereka hinggakan kita perlu sembah. ye dak?

aku ni lak jenis manusia yang tak kisah korang nak couple dengan sapa-sapa pon, i dont mind as long as dorang bahagia. ye dak?

cuma if dia couple dengan orang baru kan, aku macam "WAHH!! korang bersama." then aku biarkan korang bersama. cuma mula-mula tak caya bila nampak mereka bersama. tapi aku tak maulah amik tau kenapa kau putus dengan ex kau. MALAS! dan aku bukan jenis nak mengata orang. okeh?

cuma bila kau kata she is your couple. please be faithful. jangan pulak cakap dia couple awak tapi awak ada berpegang tangan dengan orang lain. APAKES? tapi tak kisahlah sebab korang belum kawin. nak kata curang pon sebenarnya mana wujud couple-couple ni. *harap paham ape yang aku cuba terangkan.*

tapi better kita cakap she / he is my friend. senang. tak timbul fitnah tapi if kawan kita cakap, eleh tipu lah kawan, mesra kemain. dan kita cakaplah, up to u want to believe or not. andai jodoh milik kami, kami kawin. if tak, tak adalah.

itu jugaklah jawapan aku selalu cakap kt mereka. cam retiiss tak?haha! OH! I'M SO RETISS! haha!

oke lah. itu sahaja bebelan aku. malas nak cakap banyak lagi. sori tak ada gambar eh. haha! agak boring cerita ini.

p/s: kalau sudah ada kerja dan duit sila la cepat-cepat kahwin. elak maksiat. aku ni pon seboleh mungkin nak kawin. haha! #gatal.

TTFN!

Saturday, June 23, 2012

... auto dan manual ...

Assalamualaikum.

haihh! aku mahu menceritakan pengalaman aku yang menakutkan ini! hahahha!

jahanam kot kete bapak aku nanti kan. haihh!

meh aku mulakan ceritanya eh!

pagi tadi aku drive kete aku kan, kete aku auto but cheep one punyalah. pastuh sisa manusia punyalah. aku bukan kaya pon nak beli baru kan. huhu~

then petang tadi aku drive kereta abah. kereta abah manual dan big big big! avanza lah katakan. huhu~

before drivekan, aku masukkan kunci. then aku tekan clutch. dan tangan masukkan gear. bile aku nak masukkan gear tak boleh masuk. aku pelik dan tanya kakak aku kenapa gear tak boleh masuk.

sekali aku tengok kaki aku, kaki kanan tekan break. =___=" memang lah tak boleh masuk gear kan? sebab aku bukan tekan clutch. memalukan!

then set my mind yang aku bawak kereta MANUAL. set set set. bila kuar saja perkarangan rumah kampung itu, aku drive cam biasa lah konon-konon sudah tererkan.

then suddenly kakak aku cakap, "weh! tukar gear lah!."
dan aku "oh! lupa!" dan aku pun masukkan gear.hihi!

after beli kuih dan pisang goreng. on-the-way balik aku kena u-turn kan. then aku main u-turn aje. suddenly kete terhenjut semput. aku pelik then aku ingat dah!
LUPA TUKAR GEAR! kakak aku tepuk dahi. haihh! dua kali u-turn dan aku lupa wat kali ke-dua tuh jugak. haihh! hampeh! jahanam kete abah wehh!

oh! next week aku dan akak-akak opis nak pegi TAR kt KL. sape mau jumpe aku???ahhahhaha!! *bajet cm retiss aku ni ehh!*

k laa..ini sahaja cerita aku. aku belum lagi gtau abah pasal kes ni. mahu nya aku kena sembelih nanti.haha!+____+'

malam ni praktis okeh! HAHAAHHA! kena gelak nt dengan kekasih gua. cehh!

TTFN!

Tuesday, June 19, 2012

... almost melanggar orang!! ...

Assalamualaikum!

hye peeps! malam ini aku mahu bercerita pasai aku almost nk langgar bangla naik basikal okeh!

ciss!

hampagas punya bangla. orang tengah drive-drive dia boleh pulak kelam kelibut melintas. budus laaa lu! nasib baik gua tak langgar lu. kalau tak kaki gua terketaq-ketaq and lu pun mati katak!

dahlah main melintas aje..dia simpang seberang, rasanya kete yang simpang die tuh pon terkejut tengok bangla ni melintas aje. budus tol laa org ni.

fuhh! fuhh! habis belog aku ni sudah tidak suci kerna da cacian dan makian yang tidak memberangsangkan langsung. cehh! hampagas!

jumpa ko lagi esok siap r! aku berdoa laa moga ko pandai bawak basikal.

aku rasakan kerajaan patut buat lesen untuk penunggang basikal la. ingat kete aje kena ada lesen? habis basikal yang main melintas time orang tengah drive tuh kenapa pulak?

chooooi!

agak-agak PM kite baca dak belog aku? kot-kot tertekan ke.

HAHHAHHAHA!

TTFN!


Friday, June 15, 2012

... my little book ...

Assalamualaikum.
almost terlupa pula aku mahu beri salam. teruk nau aku ni menjadi manusia. haiisshh!

back to the entry.

*my lil book 
 
last Friday nite, aku go to shopping kat giant area rumah aku, sebab aku mahu beli barang untuk orang kawin kot. mencari barang untuk mereka dan aku tak jumpa barang yang aku cari. iaitu kad. kad for wish congratulations la kan. so aku pegi mencari la benda lain.

pen basah dan small book.

small book tuh utk ape?

bukan aku nak buat diary pun
aku mahu buat ia sebagai jurnal. jurnal? yeke? maybe-lah.
buku aku tuh cantik. dan sudah ada pembaca setia. haha! siapa lagi kalau bukan Zack Jinggo.

nasib belum sampai cerita yang penuh dengan emosi. haihh! susah nau jadi aku ni. banyak nau aku fikirkan sampai kan Z ni runsing dengan sikap aku yang suka berfikir dan mendiam dan lepastuh nages secara tiba-tiba.

HAHAHAHAHAHA!

teruk perangai aku. pastuh bila sudah nanges, mulalah cerita merepek dan merapu.

aku rasakan, maybe it is time for me to married. tapi parents aku macam tak bagi aje. aku tak tahu ape yang parents aku tunggu.

braces? ya, braces aku belum buka. so maybe kot  itu salah satu alasan kenapa aku tak boleh kawin lagi.

memandangkan Asst Manager aku cuti. sebab mak die datang semenanjung, aku harap aku boleh hooray-hooray. dan aku harap director ini tidak ganggu aku sudah. menyampah ai dengan die ni. ishh!

ok lah. mahu mencari keja lain pulak. aku tengah mengantok ni.haih! runsing dah aku ni. dahlah jerawat bagaikan cendawan tumbuh. benci pulak!

TTFN!

... New Boss AGAIN? ...

Assalamualaikum!

sudah lama kot ak tak hapdate entry baru ni. kebizian keje menjadi-jadi kot. haih! coming June and new car and naik pangkat, sesuatu yang mengejutkan tapi bersyukur kerna Allah bagi kite rezeki kan? aminn.

dalam masa tak sampai 6 bulan pas boss pertama aku berenti kan. aku sudah ditukarkan bos sebanyak DUA kali. tajuk entry cam banyak kali kan?haha! tapi masalahnya tak sampai 6 bulan okeh. awal March bos pertama aku resign. sekarang kan June so TIGA bulan aje??

gila ahh! company aku ni. chooi! memang buat mood aku langsung tak meriah okeh! hate it! sepatutnta aku resign aje kot. environment baru laa besh kan? hahaha! orang lain ditukarkan bos dalam masa 6 bulan selepas. aku? hampeh punya atasan. ceh!

aku agak sedikit trauma bila dapat bos lelaki melayu. haha! sebab aku sememangnya tak selesa okeh. aku ada satu kisah di mana ia berlaku di kilang previous aku keje. ada exec ni. department aku laa kan. dia dah kawin dan ada 3 or 4 orang anak kan, then aku hormat dia as seorang abang yang dah kawin la kan.

tapi ku sangka kan tengahari hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Exec tuh GATAL!!! die boleh pulak nak rapat-rapat dengan aku pastuh nak sentuh-sentuh aku! oh please! geli okeh! pastuh kan dia sentuh telinga aku!! aku dah la pakai tudung kan. memang la nampak bentuk telinga kan sebab aku pakai anak tudung half. aku tak selesa if telinga tak kuar kan. *orang pekak sedikit memang cam ni kan* die sentuh telinga aku tuh kan, aku menjerit, lintang pukang dia lari. teruk kan?

then ni bila aku ada bos lelaki melayu, dan dia tuh memang sedikit gatal kan, but i still kena hormat dia la kan as boss aku kan, so aku pun okeh la. tak die tak gatal kot. hope so. maybe dia cume mesra aje kot.haha! *think positif ni*

dulu bos aku cina aje pon. ada la sorang bos melayu aku ni. ex-bos la.die masuk department aku kan, aku sorang aje kerani. suma nak bagi aku kerja gile melambak. then bos aku yang hired aku mule-mule tuh akn, dia pon cakap ape tah kat bos melayu aku tuh, terus bos melayu aku tak banyak minta tolong kat aku.

majoriti bos aku cina. yang sekarang ni perempuan cina. dan minggu depan bos melayu lelaki. hurmm.. aku ni masa kecik-kecik dengan perempuan aje until my age 9month, baru abah balik dari jepun. siapa iqomat pon atok yang buat. abah tengah keje kot masa tuh. habis mama pantang, abah terbang g jepun. lepas tuh after 7 month (aku 9month) baru abah balik. cer pikiaq, tak ke mase tuh aku dah kenal mama dan kakak-kakak aku aje! perempuan okeh!

until dah besar kedabaq ni aku kurang mesra dengan abah. still dengan mama. but kalo nak beli barang kan, haha! abah laa jadi mangsa. haha! thats is my life yang penuh dengan kepelikan. pelik ke? tak kan? ada lagi human lain lagi pelik dari aku.

so means, aku kureng selesa berkawan dengan lelaki sangat. kawan lelaki aku satu aje. bercinta pon ni baru ke-2 sepanjang umur aku 23 tahun. *belum genap*

well itulah kisah aku dan bos baru. eleh! bos baru ke? bos lama kot. dia kena transfer aje kot.heh!

k laa. sudah magrib.

TTFN!

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...