Tuesday, May 8, 2012

... kekusutan ...

Assalamualaikum…

this is about my life yang bizi! siyesly aku rasa macam gile damn laa kan tp apa pon aku kena tabah hadapi dugaan ini kan.huhuhu~

meh ak start story aku dari mula.

bermula alkisah aku nak benti pada 15 April 2012. mula-mula aku punye resign letter tuh boleh diterimakan. pastuh bile almost manager sume dh tau ak berenti, terus dorg sume cm pujuk aku jangan berenti. siyesly. sume manager tak bagi ak benti. manager: Chief manager acc, HR manager, Deputy manager, director, manager acc, consultant n ofcozz laa bos aku kan.

start ak htr surt tuh kan..almost everyday dorg pujuk ak jgn benti..jgn..jgn..jgn..hahha! aku memang nak benti sebab skop kerja aku luar department ak.aku sendiri pelik..aku ni kerani department ni..tp dh rupe cm department serba guna lak.kahkahkah!

then after orang ats bincang2 so dorg wat keputusan utk up kan gji aku kan. so then aku pon pikir2 oleh sbb dkt dgn rmh n byk save maka nya aku pon tak jad berenti..

ikut kiraan pada hr aku htr surt resign kan, last aku 11hb may ni..so minggu ni laa kan..dan semlm ak dah kol company sne yang aku tak jadi berenti kan.huuu~ cian pulak akk yg interview ak. sgt-sgt baik tau..baik sgt-sgt. cian pulak die kena interview org lagi..

dan TODAY!!!!!!!!

tetbekan director aku pggl ak join meeting yg semua pangkat manager n asst manager kan, tetibe ada pulak kerani cabok cm aku kan..kerani yg BI cm hape2 tah..dorg sume cm BI..ak lak orang BLUR memanjg wooo..siyesly…wa tarak tipu..dgn kaki yg mengigil..hahahha!teruk..teruk..

then after bla…bla..bla..bla…br tau laa..ak kena wat report..huhuu…xleh blah btl..menyesal kot ak tolak sne..ptt nye ak resign aje kot..sekurg-kurgnye ada laa keje aku kan?huhuhuh~

kusut otak aku wehh!!Kilg ni gile ahh!kilg tekanan kot..huhuuhuh… #aptb la… siyesly..sume org keje sini sume mke tekanan..kalo xde mke tekanan tuh bmkne gile ahh..siyesly..rambut aku ni lebat…gugur rambut makin teruk kot..teruk sgt-sgt..siyesly..sume org kt sni pon rse cmtuh..

hnye tea break ajelah mse yg kami ada utk relax…

siyesly aku rse cm nk cr keje lain pulak..choooi!

*tabah nana tabah..jgn kalah dgn depa..hang haroooos maju!!!

tp pape pon.aku try utk enjoy mylife and I lovin it..kahkahkah!

*jgn percaya dgn mke aku yg senyum2 ni..

*insert clip art hebak!

okeh..ak nk blek awl..hrp semuanye berjln dgn lancar, aku mau jmpe director..mau mntak gji exec..kahkahkah!

nota kaki: aku harp ada rezeki lebeh..dan rezeki aku diberkati..ahhhhh!kusut dgn kerja aku!


..: Usagi Kechik :..

No comments: