Wednesday, June 22, 2011

... I'm learning my english like baby learn to speak ...

hello...

aku sedang follow satu kelas ini..kelas bahasa...bahasa inggeris aku amik...selama 6 bulan..nanti ada kesempatan aku mahu amik bahasa cina pula..even aku tahu bahasa cina..faham ape yang dorang tanye..tapi aku still mahu besh kan chinese aku..hiikks~

tadi aku ikut kelas english..fun oke bile teacher nye baik sangat-sangat..dorang ajar cm kami ini beginner..not like kindergarden but more like form 1..something like that..

tidak buhsan pon..hahaha!!

tapi part yang besh aku minta tolong kawan kilang aku amik kan buku nota aku..hihihi..memang terbaiklahkan sebab dia amik kan..nasib baiklah opis aku tuh xpayah kunci..huhuhu..xde ape la sangat kan..cume amikkan barang aku sahaja..huhuhu~

i love plak speaking..juz like


nota kaki: ahad atau sabtu ini mau g kelas lagi!

Sunday, June 19, 2011

... selamat Hari ABAH! ...

suke-suke hati aku je kan letak hari abah..hahahaha!!haroos lah sebab aku hanya ada seorang abah yang dipanggil abah..tidak akan ku panggil lain..huhuhu..

abah aku seorang yang tegas...dia mahu semua anak-anak nya buat semua benda dengan sempurna..bapa mana yang tidak mahu anaknya buat dengan sempurnakan??

even aku selalu tarik muka dengan abah,selalu melawan cakap abah..semua ini bersebab..abah kalau aku tidak menjawap,dia akan ungkit benda itu..abah aku lain sikit caranya,..tah la..tapi siapapun dia..dia bapa aku kan??

meh aku kenalkan my beloved dad!

nama abah aku is SAZARI BIN HAJI MOHDER!kenal die??hihih...kalo kat kampung abah dikenali sebagai TIPOK..dan ACIK VAN..sebab abah amik budak-budak sekolah naik van..

abah memilih pasangan hidup aku...pernah aku bawa srang itu,abah memang kenan..tapi kami sudah putus so aku bawak yang lain..sukar gak la die nak teme..tapi bile die dh suke..pasti die akan asyik tanya saja..dan suh aku kawen cepat-cepat dengan budak itu..ahhahaha!!

abah..abah..kalau lah dia tahu yang kami sudah tiada apa-apa..aku sendiri sukar untuk jelaskan kenapa..pasti abah akan cakap aku suka mempermainkan hati die..aku tidak kisah dipersalahkan..hidup memang patut bersalah..haha..

abaikan..aku tiada apa nak diciterkan tentang abah aku..cume die adalah abah yang terbaik!!

SELAMAT HARI ABAH to my abah,dan hari bapa untuk semua bapa yang ada diseluruh dunia!abah ke,ayah ke,dad ke,daddy ke whatever la panggilan korg..

dan juga to my ATOK!selamat hari bapak atok!!(abh pggl atok bapak..hihi)

love u abah!!!

moga-moga Allah ampunkan dosa abah aku,lindungi abah aku dari semua benda x elok..aminn~


dari anakmu,
nana

Friday, June 17, 2011

... jatuh cinta atau mainan ...

aku adalah manusia yang sangat-sangat sukar untuk jatuh cinta...seriusly andao aku jatuh cinta ia makan masa satu tahun atau more..minimum pon 6 bulan saja....

tapi pelik...

sejak mula kenal..mula pandang...tetibe semuanya lain...

tertanya-tanya pada mulanya...buat tidak endah tidak endah sahaja...

andai benar dia jodoh aku...aku terima saja...
andai bukan..aku tidak kisah berkawan dengan nya..tapi jauhkan lah hati untuk terus mencintai dia..

sejak kebelangan ini, hati aku gusar,makan tiada selera,mandi nasib baik basah,makan cepat kenyang dan lapar..

kenapa ek???

apekah ini memang mainan hati aku..

ohh!aku binggung..
aku kelu..
walhal aku sebenarnya kehilanbgan sesuatu..
aku mencari tapi tiada jawapan..
maka aku jumpa yang baru..

dunia..oh..dunia..

benci pulak bila perasaan jatuh cinta ini timbul..
cuma aku takut aku hanya bertepuk sebelah tangan..
yang pasti, aku tidak akan memberitahu dia tentang hati aku..
biarlah ia membisu terus,,
biarlah persahabtan mendahului..


Wednesday, June 15, 2011

... DOMO datang menguasai diri ...

aku tengok wayang hari ini..citer KL GANGSTER!!!

besh gak ek citer tuh..huhuhu...even sekarang ada kontroversi pasal yang ayat AYAHANDA, ABANG LONG and other...tapi movie tuh dah mencecah berjuta-juta..huuhuu....

memang besh..siyes...Zizan memang ayat besh..yang Ajib tuh kan sape nama sebenar die ek???huuhuh...dan lagi, AdiPutra lak I LOVE HIS BODY!!!haaha..cam tuh la mau..bukan tough sangat dan bukan kering sangat..wahh!!terpikat aku tengok badan dia..Aaron Aziz lak..muka terbaik!!aku suka..huhuhu...

cuma aku kureng minat cara c Samsul Yusof cakap..huhuhu..kureng la..ahahha..

pape pon beshh!!!

dan lepas tengok wayang..aku jumpa ini!!!!


comel x???????????Comel kn??comel kn??huhuhuhu~~i love it..love sangat3..

mula-mula aku masuk kedai tuh semate patung tuh saja..jalan dengan kawan aku,tetibe aku belok untuk belet patung itu..mencari-cari kawan aku..hahahah!

semata cari patung ini..akan aku cari lagi..ini kecik..belum lagi pensel box kan??huhuh..lex2...slow2..

p/s: kalo korg ada DOMO KUN nih..tlg jgn gtau aku sebab nanti aku jeles..haha!

nota kaki: penat la tengok wayang..huhuh~

Monday, June 13, 2011

... different between love ...

Perbezaan cinta yg minta hadir sendiri dan cinta yang diusaha..



Banyak beza dengan dua cinta ini…

tapi yang sama adalah ikhlas nye cinta ini…



cinta yang hanya meminta hadir tanpa paksaan..

nak tahu pasal cinta ini??senang sahaja..pernah kah anda dicintai seseorg tnpa anda sedar..

tahukah anda org itu tidak pernah memaksa anda mencintai die..cume die risau anda tidak hiraukan kehadiran die satu hari nanti..die tidak pernah jemu menunggu cinta anda..dia harap anda perasan akan cinta die satu hari nanti..

pinta die tidak byk..cume satu yang sukar untuk kite sendri penuhi adalah..berikan cinta anda pada die..



cinta yg diusahakan…

org kata nak seribu daya…btl x?tp cinta ini kekadg hanye sementara…sbb bila kita sudah penat usaha..pasti kite sudah membelakangkn cinta ini bukan?aku tahu..aku pernah rasa cinta ini..dahulu beriya-iya dia menagih cinta..usaha hinggakan api dlm ht pon terpadam,cinta yg terluka pon terubat..maka kita beri cinta..tetapi..bila dtg masalah..dia tidak usaha memujuk..die tidak usaha untk membuat kite terus mencintai die..dia terus membisu dan membiarkan kite terpana dengan soalan..

minat kite memg berbeza..ini semua berdasarkan akal aku..aku buta mata hti tapi akal aku belum mati…

lebeh memeritkan bila cinta itu mati di tgh jalan…tanpa ikatan..


Sunday, June 12, 2011

... cinta 3 segi ...

pernah berlagu pada diri anda tentang cinta 3 segi ini???

pada aku??ia satu rahsia...

tapi aku selalu dengar orang kata cinta 3 segi ini sangat-sangat merumitkan..

seperti sebuah movie yang kita selalu tengok la..

TWILIGHT...

tengok kan citer nih???they complete each other tau!!!huhhuhu...

aiishh!!aku dulu pernah rasa cm ini..seksa wehh...lagi-lagi seksa orang-orang yang ikhlas mencintai kita tu...

pape pon kena wat keputusan yang betul..dah pilih jangan nyesal pulak kan...pilih lah ikut sayang..tengok betul-betul keikhlasan mureka..dengan mata hati kita boleh nampak..cume kite akn buta bila dorang tabur kan sesuatu..huhhu....

dan jangan lupa pertolongan tuhan kita...Dia sentiasa membantu kita..

sekian..itu saha sekian lama tidak menaip..

p/s: percaya pada cinta??

nota kaki: xde citer la...sebab..dah lama x hapdate

Thursday, June 9, 2011

... losing a friend ...

aku ada seorang teman....bukan sahaja teman..malah seorang sahabat...aku sayang kan dia...kami kenal sejak kami tingkatan 4...dia yang setiasa temankan aku dimana-mana pon sama ada aku sedih atau gembira..sama ada risau atau gundah gulana...dia sentiasa mahu di sisi aku walaupun aku tidak dapat terima dia lebih dari seorang teman...

teman...
kemana pun kau tinggalkan aku...
aku tahu kau sayangkan aku...
aku tahu kau sanggup buat apa saja asalkan aku senyum sentiasa...
kau tidak akan benarkan air mata aku kuar walaupun setitik bukan??

teman...
andai ada jodoh...
aku tidak kisah jika jodoh aku dengan mu..
aku terima dengan seikhlas hati aku...

teman...
jagalah diri mu baik-baik...
maafkan aku andai aku tiada masa untuk meneman mu..
mendengar masalah mu...
membantu mu...
maafkan aku andai aku terlupa kan mu..
andai aku ada marahkan mu...
dan andai aku tidak melayan mu..

teman..
capaikanlah impian mu sebelum kita mengecap bahagia...

jaga diri baik-baik...
jangan nakal-nakal...

aku tidak tahu camne nak luah kan masalah ini..
sebab aku tidak boleh nk luahkan..tidak tahu pada siapa patut aku ceritakan...
sebab kisah hubungan kami penuh dengan rumit...
rumit...
hanya aku dan dia saja mengerti...
hanya aku dan dia...

aku sayang kan kau duhai teman..
kau yang terbaik pernah aku kenali...
kau yang terbaik!


Thursday, June 2, 2011

... a night with niya ...

oke..niya tido kt rmh ak,..hihih...xleh upload pixture sbb senso..ahhahah!!bye!!

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...