Tuesday, May 31, 2011

... long journey-a night at the hospital ...

aku ada anak..yaa!anak...

tapi anak buah...anak kepada akak aku...sebab ape aku cakap die anak aku..sebab...die lahir hampir sama dengan besday aku cuma lambat sehari...

her name is NUR QISTINA HIJJAH...dan nama itu pon aku yang pilih.hihihi..she is sweet girl..everyone love her..hihihi...

she had a great smile n laugh even a cute voice..she only 7 month this month..

oneday, she felt sick..because her big sister get a high fever..so she get fever too..actually..dada adik ada keluarkan bunyi cam semput..maksud aku..dada dia ada bunyi cam "kroo..kroo"..u will know what i mean kalo budak itu kecil-kecil lagi sudah amik buat gas..kecian bukan??

yang paling aku rasa orang itu bodoh is seorang doktor tak dapat nak tahan adik di wad sebab die PEKAK!

bukan apa...kamis pagi itu akak aku bawak adik g klinik kerajaan sebab dia cam semput nye kuat tau dan batuk juga..dan doktor klinik tuh kata, "kenapa awak biarkan die sampai cam ini??saya akan hantar awak terus g hospital."

then akak aku balik sekejap sebab nak bungkus baju..mana tahu kena tahan..kakak (qalesya -kakak qistina) lak demam cam panas kulit..sangat-sangat panas..

then sampai hospaital tetibe doktor kt hospital cakap "SAYA TAK DENGAR BUNYI PAPE PON."..oke!!she is STUPID!sebab aku nk cium adik pon leh dengar..dia hanya bagi gas..padahal pagi itu adik dah 2 kali gas..masuk nih dah 3 kli gas..stupid kan??

then malam-malam nk tido adik dengan akak asyik nages je sebab panas sangat..kakak mengingau,..adik lak batuk2..so sedih..then my father buat keputusan hantar dorang masuk EMERGENCY kt hospital..pergi gak.xkira..

sampai saja hospital,doktor tahan adik beradik tuh..sebab memang dah teruk..hampir akak aku kena mara sebab lambat..ekceli bukan salah akak aku..doktor petang tuh buat taik!!

nasib adik aku yang poli nih cuti..so die temankan akak aku jaga anak die..kan dua orang masuk wad..

hari sabtu lak aku jaga..sedeh aku tengok adik n akak..

see for yourself...you will know what i mean..

adik kena amik oksigen...untuk bantu dia ada tenaga bernafas dan dapat bernafas dengan betul..dokotr cakap,ada part2 organ adik salah tempat bernafas..kecian bukan??aku rasa cam mahu nages...

kakak pulak...

nampak x kat tangan kakak tuh??tuh tempat amik darah..balut tuh tebal sedikit dari biasa..ekceli pembalutan pertama terbukak..then darah nasib x kuar banyak sebab ada darah beku halang..kenapa terbukak??akak nih seorang yang tak sihat..so dengan semua orang die takut dan xnak..ada sorang makcik nurse nih nak amik suhu badan dia...belio men rampas saja ank buah aku nih dari adik aku..ekceli, kakak takut dengan nurse nih..then die rampas n amik suhu kaka..nages2 kakak...sebak x??adek aku yang jaga die pin nages...then adek aku bawa kakak jmpe mak dia..then mak die pasan yang tgn kakak berdarah terus cepat2 panggil nurse..so tuh la balut tebal..

nak tahu lagi 1 kes..kekadang nih nurse memang kejam..aku bukan nak kutuk semua..tapi kalo dah stupid tuh memang stupid..baca dulu sebelum maki aku..(sori..mulut aku memang cam ini bila aku dah mara...)

kalo korang nak tahu akak n adik nih satu mak n bapak..umo dorang dekat aje..akak dah setahun 2minggu..then adik die pon kuar..dan bila dua-dua masuk wad..nurse kena la bantu ibu nya..sekurang-kurang nye sebelahkan lah katil adik dan kakak kan???sebab senangkan ibu menjaga nya..lagi pon budak x sihat..mesti lah mak nye kena tengok dua2..

then tetibe nurse nih asingkan dorang..si akak jauh kedepan..dan adik jauh ke belakang...then akak aku nih mintak la kt nurse baik2..mintak dekat kan anak2 nye sebab die nak jaga senang even ada adik aku tolong akk aku..si kakak nih kan tahu ummi die sape..so die nak ummi je..xnak org lain..even adik masih kecil 7 bulan..pastilah mahu jugak dengan ummi nye even xpandai cakap kan..tapi akak aku merayu pon tak dapat...nurse tak layan pon..

tetibe..time kebetulan doktor nak check budak-budak..tetbe die tanya,"nih adik nya.kakak nye mana??"..then akak aku ckp la,nurse asingkan dorang..doktor tuh macam xpuas hati dan panggil nurse,"kenapa asingkan kakak dengan adik nye??"..nurse pon jawap la,"sebab yang belakang nih kan untuk kritikal..yang depan untuk sakit biasa."..doktor pon mara la.."kan nih mak die..kenapa nk susahkan mak dia??"..ape lagi tergopoh gapah la nurse tuh alihkan kakak ke sebelah adik...

memang la kena asing kan kritikal..tapi kecian la kakak aku..dah la x cukup tido..penat..orang kena la senangkan si mak nye jaga anak nye..sebab dah tahu nurse tuh memang xleh nk tlg jge kan??siyes aku cakp..nih stupid!

long journey lak..ahhaha!!semalaman aku disana..wahh!!memang tak leh tido lena woo!!aku memang la tak expact tido lena..tapi..aku tak expact la langsung tak tido!!huhuhu...susah weh nak tido..dah la 2 minggu aku susah nak tido..nih kan pulak menambah..tapi tak ape la..berbaloi..demi adik..

well..setiap jam ada saja budak menangis...biasa la..budak-budak bukan??bukan mereka paham pon..huhuh...yang aku kecian pada adik...tersedar sedikit pasti batuk..then oksigen die pasti terlari-lari..si kakak lak mengigau saja..ummi2..kakak aku lak asyk tak cukup tido..kecian tau.dan ibu-ibu kat situ pon ramai yang kelihatan keletihan...dan tak lupa juga pada kaum bapa..hihihi..nice father..jangan salah sangka..kaum bapa pon ada sanggup jaga anak tau..even yang anak die bayi pon die jaga..

new story is!!!kakak dan adik dah kuar hari ini..mereka aktif!!ALHAMDULILLAH!!cuma adik masih batuk dan serak suara dia..keciankan??

p/s: maap la kalo terasa dengan kata-kata aku pasal nurse..aku tahu ada nurse baik..yang ini yang aku nampak sahaja...sekian..

nota kaki: love kakak dan adik!!

Monday, May 30, 2011

... the kind of my boy ...

aku just nk cakap...ini hanya untuk suka-suka..tapi ini yang jawapan secara jujur dari aku..bukan jawapan setakat nak gebang..hahaha..
jom try..u all leh wat juga..

Now, here's what you're supposed to do, and please do not spoil the fun. Copy and paste this into your notes, delete my answers, type in your answers and tag 15 of your friends here in facebook to answer this. Then see what happens.

if you a guy- post this as my kind of girl.
if your a girl- post it as my kind of boy.

1. Do you need him/her to be good looking??
- for me..asalkn sedp mate memandg..ala..tua nt kedut juga..tp mahu juga cm atok ak,tua2 pon encem..;-p

2. Smart?
- totally YES!

3. Preferred age?
- paling muda beza ak 2 thn, pling tua lak 8 thn kot..;-p

4. Preferred height?
- YES!!of coz..

5. How about sense of humor?
- perlula ada..

6. How about piercings?
- thats only for GAY!hell gay only!

7. Accepts you for who you are?
- TOTALLY YES! u will know me if u know me

8. Pink hair?
- original or colour it? if colour it, prefer amik ABANG BOTAK!

9. Mushy or no?
- HELL NO!!

10.Thin or fat?
- i like badan cm chubby2..so adorable!not to thin or fat.

11. Black, Brown or White (skin color)?
- not too white and not too black..middle..

12. Long hair or short hair?
- aku sendiri rimas rambut panjang..lagi nk suami aku??

13. Plastic or metal?
- for what??tahan karat x?kalis peluru x??hahahah!jgn polistrin suda!

14. Smells good?
- semua orang ada bau badan..maybe smell like baby~

15. Smoker?
- actually NO!but as long x rokok depan mate aku sudah

16. Drinker?
- u know which is HALAL n HARAM kn?

17. Girl/Boy-next-door type?
- kalo comel ape salah nye..JIMAT!

18. Musically inclined?
- if can, aku nak die tahu muzik itu ape..

19. Plays piano?
- i wish i had that guy!

20. Plays bass and/or acoustic guitar?
- both!as long it music!

21. Plays violin?
- can if he knows how to play it in good sound but not bunyi cm sumbang!

22. Sings very good?
- I hope he had a GREAT voice!

23. Vain?
- HELL NO!

24. With glasses?
- it depends with his eyes.

25. With braces?
- i wear braces, well he can wear it B4 we get marriage.

26. Shy type?
- hey!i like shy man..its cute when his faces be shy..i like it!

27. Rebel or good boy/girl?
- GOOD BOY! becoz i always be rebel..:D

28. Active or passive?
- active. becoz i'm passive maybe?

29. Tight or bomb?
- he is not GAY!

30. Singer or dancer?
- BOTH!very sweet huh?

31.Stunner?
- NOPE!!only me can me stunner!;p

32. Hiphop?
- seriously..NO!!i hate it!

33. Earrings?
- 1 word, "DO NOT BE STUPID GUY!"

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?
- whats is this meaning???

35. Dimples?
- SWEET!nanti anak aku pon ada dimples!

36. Bookworm?
- he should be..but maybe not coz aku nih suke baca

37. Mr/Ms. love letter?
- boleh la...

38. Playful?
- in relationship, HELL NO!tp kalo bergurau, totally YES..tp tgk my mood!

39. Flirt
- with me YES! but with other girl, "KAU TEMPAH MAUT DENGAN AKU!"

40. Poem writer?
- i wish he is..but jujur pon xpe..straight to the point is BETTER!

41. Serious?
- YES!!in big cases!

42. Campus crush?
- school crush ada la..hihi~

43. Painter
- YES!!so he can draw me even not so pretty as me..i mean, he should be creativ!

44. Religious?
- yess!this is the 1stly

45. Someone who likes to tease people?
- DAMN NO!do not be gurl's mouth!

46. Computer games geek? Or internet ?
- please do not ADDICTED!

47. Speaks 20 languages?
- cukup la BM n BI..if he can speak Mandarin, its a bonus!

48. Loyal or faithful?
- TOTALLY BOTH!this things a VERY3 IMPORTANT!

49. Good kisser
- yang aku tahu pas kawen memg ada cium2..pandai o x,belakang kira!;p

50. Loves children??
- WAJIB!!!

words from me: AKU BUKANLAH SEORANG YANG MEMILIH..TAPI KITA MANUSIA SENTIASA MAHUKAN YANG TERBAIK BUKAN UNTUK KEHIDUPAN?TAPI AKU HARAP KAU LAH YANG TERBAIK UNTUK AKU!


Sunday, May 29, 2011

... M.A.L.A.S ...

*pakcik goole*

aku agak malas nak hapdate cerita..kalo tak hapdate kamg orang cakap dah basi...ala..xpe la..basi pon xpe la..nih pon stori aku saja nak share dgn mureka yang jauh dgn aku..hihihi...

ok la..daa..kalo aku rajin aku hapdate...


nota kaki: esok bos baru masuk!

Friday, May 27, 2011

... when addicted with coffee become worse! ...

Sedap kan air kopi?
Seperti cappuccino, nescafe and other..
*pakcik google*

Nasihat aku pada korang yang kuat dengan coffee.. be careful cause it will be your nightmare..

Aku rasa sudah seminggu aku tidak boleh tidur dengan nyenyak…aku rasa seperti tidur-tidur ayam pula…aiishh!
Aku rasa mengantuk tapi mata sukar untuk pejam…ini semua kerana aku kat office bantai minum air kopi yang dari mesin cappuccino tuh..

Pape pon terima kasih kopi sebab buat aku sentiasa blur dan segar dalam jangka masa yang sama…

Oke!!terima kasih kopi!
Nasib aku tidak merapu dan menggila..aiiishh!

Auntie tea lady, nanti kalo ada kopi lebeh sebab customer tuh nak teh ‘o’, jangan bagi saya oke?bagi orang lain..saya bukan kaki minum kopi cam kt old town white kopi..aiishh!

Aku rasa aku kena stop la minum kopi o nescafe…demi mase depan aku..dahla xlena tido..pas subuh lak boleh bantai lena..mampus la aku cam ni..sebab pernah sekali aku lewat gile bangun kul 7.34 pg dan masuk keje kul 8 pg..bayang kan..mean >>> 

p/s: xpayah la nk minum2 kopi semata nk thn ngantok..kalo ngantok tido jela..

nota kaki: mungkin sbb minum kopi nih la buat perot aku meragam je tiap masa kan..

Monday, May 23, 2011

... cool make my finger going blue! ...

Hari ini aku berdua dengan bos USA aku…faham-faham la bila beliau dari US dibahagian Negara yang salji je…meaning sejuk la bilik department aku nih..aiishh!

Dahla berdua..lepas tuh aku kena speaking je..dahla BI aku tonggang langgang, terbalik dan tergolek..

Bos org puteh aku nih nme nye mr Richard..ptt nye panggil nme belakang kn??tp kat cini panggil nama depan lak..huhuhu…bedal la..jnji nama kan??hihihih~

Tapi bos aku nih baik tau..baik sangat-sangat…leh la aku kipas kot mintak gaji naik..hihih..tapi bukan tandatangan dia yang menaikkan gaji aku…lagi satu, bos cina aku…bos cina aku nih pun baik sangat-sangat..sebab dia sangat-sangat polite lepastuh solf-spoken..siyes…

Susah nye nak explain aku punya department nih macam mana..manager ada 3..dan bakal baru tambah lagi 2…see..how many bos in my department???yang baru nih orang melayu kot..aiishh!penin la..aku je sorang kuli..kerani..xde supervisor pon..tetibe kedebak aku..kalau ada carta aliran, aku sorang je bawah..hahahha!departmen orang lain boleh jadi bentuk pyramid,department aku tah jadi bentuk ape tah..aiiishhh!

Nota untuk bos orang puteh aku…

Dear bos,


Please do not mad at me if my English is suck. I will try to improve it by taking English class.. then when you come to Malaysia again.. I will not shy to talk with you in English and sound like I’m good talker in English. And we can chit chat all day in office..hihihi..

Yee..ini lah nota aku bagi kat bos aku..tapi tak kesampaian..hihih…

Ok la..sampai cini saja bebelan aku..daaa~

p/s: kalo korang kt tempat camne la ek?

Nota kaki: I wish bosses aku the best bosses than other department..hihi~

Sunday, May 22, 2011

... my bad day! ...

today is sunday!!horaay!

but today also know my BAD DAY EVER!!

oke...sepanjang aku hidup ini..Alhamdulillah aku masih hidup...bukan mahu merungut oke..cume mahu meluahkan yang today aku ada bad day gile la!!huhu...tapi tidak mengapalah....dugaan dari Allah SWT kan..so kita kena terima dengan hati yang tabah dan terbuka..

ekceli today aku dengan kawan aku ingat nak g menonton wayang kat Sunway Piramid..(Aeon Bukit tinggi dekat mahu yg jauh..hihihi..)..saje gedik2..ahhaha!

so bermulalah pagi yang cerah, aku bangun tido bla bla bla bla...then pastuh kul 10 pg aku mesej kawan aku...berbunyi cam gini...

aku: woi...jadi tak kuar??
kawan: jadi2..kul bape mahu?
aku: ikut suka la..xde hal la..
kawan: owrite..kul 11.30 la oke?
aku: oke saja..xde hal la..
kawan: tapi aku xde kete..ko amik aku oke?
aku: oke2...nanti roger..

kul 10 pagi aku mesej..bermakna pas 'SMS' tuh aku kuar bilik dan tengoklah "DRAGON BALL" di NTV7...besh kn??ahhaha!aku suke...pastuh dah habis aku masuk bilik balik..then on lappy lak nk men game "IT GIRL" la katekan..huhuhu...sabo jela..
tetbe aku tengah nak main game tuh dapat lak mesej berbunyi cm gini."tengah siap ke?"

WTFish??aku belum mandi lah!!!!!!!!!!
tapi dengan pelik aku masih terpacak depan lappy men game..hihihi~sabo jelakan..

main game..dan main game..dan main game..tetibe tengok-tengok jam kul 11.10 pg..wahh!!dengan gopoh gapah mandi pon tah la..*jangan tanya*..pastuh kan mekup lagi...kul 11.30 baru nak sarung shawl..hp lak dah berbunyi..tetibe lak adik aku ckp "kak,hantar aku g tuisyen."

aku yang tengah gopoh gapah jadi terdiam..aiishh!bukan nk habaq awal2..tup-tup aku siap kul 12 gak dan gerak kuar amik kawan aku dan hantar adik aku...

mula-mula pas amik kawan aku dan otw hantar adik aku, aku isi minyak dulu la kan..then pas isi minyak tetibe aku rase stering kete cam kasar..aku diam la...still drive..pastuh dah hantar adik aku..aku bawak la nak g sunway..

tetibe..

kete itu mengeluarkan bunyi semacam bila aku tekan minyak...dan aku mula-mula ingat biasa saja..tapi lama-lama kawan aku suh patah balik, sebab kete cam semacam dan aku terbau sesuatu aje..

bila sampai kat trafic light aku nak u-turn kat fly-over, tetibe lak kete pon mati...

waaaa~~~tak boleh hidup beb..cuak sekejap lah aku, then kawan aku nih pon turun lah..aku lak double signal la..*nasib kawan aku lelaki*..dia tengok depan dah berasap dan nampak minyak itam keluar..

rupa-rupanya minyak itam bocor daa...habis la..aku dan kawan aku mula la telepon bantuan..aku memang ada 2 hp la..1 celcom, 1 hotlink..tapi celcom xde credit dah..hotlink pon bape sen je..mesej akak aku je 10sen..nak kol memang tak lepas lah..maka, aku hutang la maxis..nasib boleh..

aku kol abg ipar aku dan abg ipar aku gtau bapak aku..kawan aku lak kol kawan dia yang tak kerja hari ini dan nasib baik ada!hoorayy!the hero ada!

sementara menunggu hero datang, aku dan kawan aku mula lah menggila dalam kete..yela..bila panas sudah naik ke kepala, maka gila pon menjelma..ahhahha!boleh ke?boleh saja...

meh aku share muka aku yang menggila...
tengok bonet depan dah terbukak..huhuh...

nih muka sengal kot..=__="

*sungguh panas..maka bukak pintu beso2*

nasib lah aku berenti kat belah kanan..so belah pemandu nih dekat dengan divider la kan...huhhhu...

lama gak lah aku menanti hero..xpe..hero memg selalu lambat..hihii...dalam 40 minit menunggu,hero pon sampai...dia tarik kete tuh sampai rumah aku...

huhuhu..sedeh nye..sampai rumah abah lak bebel..knp aku tak tengok minyak itam la..itu la..ini la..aiishh!aku pegi keje pagi2 xdelak suh aku menengok benda nih..aiishh!

dan Alhamdulillah selamat kami sampai rumah..kete tuh xtau lah sape nak betul kan..ponat aje aku isi minyak banyak-banyak tapi tetap tersadai..

tak dapatlah tengok "Jack Sparrow", "Kongsi" atau "nur Kasih"..aku xde hal nak tengok mana-mana pon..asalakan kena timing nye..aiishh!

ini bermakna aku menonton dalam mimpi saja...

TT__TT

memang sedeh woo..bad day kan today??

p/s: check minyak itam kete tiap minggu oke?

nota kaki: aku nak tengok wayang la!!

... sesuatu yang ingin aku meluahkan ...

patut atau tidak aku meluah kan???hurrmmm~

sudah berkali-kali aku mengeluh...tiada hasil juga...

bermulah cerita...

Kadang kala..aku sengaja mencari tempat untuk meluahkan…huhuhu..

Aku patut bersyukur dengan ape yg aku dpt skrg..sebb hidup xde la sush sgt smpai g keje nek basikal o jln kaki o nek bas..even ak g keje x nek moto sbb xde moto dan lessen moto,kete sudh cukup ada utk ak..even kereta itu buruk..

Kalo ikutkn keegoan aku..ak nk yg br..sume nk baru..tp try pk blek.kalo nk sume yg br..sape nk blikn..sape nk byrkn..bapak aku bukan org kaya kan..

Penin~

Rimas lak ble ego menjelma dlm diri..aku rse cm bullshit hipokrit..aku xnk la jd manusia yg x rti bersyukur..itu sume setan..kadangkala aku hnye mahu sume yg br sbb nk nmpk lebeh hebt dr kwn2…ape ak dpt lepas ak lebeh hebat dr kwn2??kebanggaan???tuh sume setan!!!

Abah mama selalu nsht kt ak..teme seadanya..pkai ape yg ada dlu..nt dah ada duit lebeh ckit..boleh la bli yg len..yee…aku ingt lg pesanan itu..semat dlm ht..mula2 reaksi aku xla cm sekrg..mle2 abah mama ckp je,pasti aku akn muncung..muncung…kn dosa ble aku wat mke cm itu pada ibu bapa aku..lame2 aku sudah lali..ble mereka ckp thn dpn beli..thn dpn beli..lme2 aku ckp,xpela..xde pon xpe..pkai saja ape yg ada..trus abah senyum kt aku dan ckp nk belanje aku mkn..hahahaha!

Yee…aku bukan ank org kaya..aku bersyukur seadanya mereka..nk tahu..my parents are the besh parents!sbb dorg selalu cium aku ble ak nk g kelas dan keje tuh..hahahha!

Tp..aku tkt..aku tkt nk kwen sbb ble ak dah kwen..aku tkt x dpt sygkn lebeh parents ak dr mentua aku..ak kne syg kn mentua lebeh dan sentiasa hormat ibubapa sendiri..tahu kan kite nih org perempuan cmne tggungjwb nye..

Hope mentua aku baik cm parents aku dan syg aku cm ank sndri..maapkn aku kalo nmpk aku ske bring kt paha mk ak..sbb ak ske peluk mk ak..jln2 pon pegang tgn dan kekdg pegang bahu mk aku..

Tgk la nt cmne..kalo dpt suami ank bongsu ponoke gak…cnfm2 dok dgn mk mentua..besh nye ada kwn gossip..hihihi~aku ske gossip dgn mama aku..besh..citer psl pkwe dan dating..hhahha!ak selalu citer kt mama je..kt kwn2 aku xde pon.huhuhu~kalo citer kt mk mentua msti la psl hubby..hahaha!

Apekah??abaikn~

nih aku copy paste dari Yahoo.mail aku..sebab di opis aku tiada server untuk ke belog..so aku taip dari emel keje dan sent to emel yahoo aku..dan aku copy paste saja..hihi..

p/s: teruk bebeno aku mengarutkan?

nota kaki: simpan ayat nih dah lama..malas makin teruk..huhuh~


... do you think you perfect? ...

do you think you perfect??
well beb..please think it again!!

aku tahu negara nih negara yang demokratik..bkn cm kt US..presiden kongke semua...
sebab itu lah bila ada orang tak suka itu..tak suka ini..orang akan cakap,itukan kehendak manusia...

sudah lama aku ingin meluahkan benda ini..benda ini sudah lama aku simpan hinggakan aku selalu mengingatinya..
Aku bukanlah manusia yang sempurna..dan ya..aku ada cacat celanya..

Benda ini menyakitkan hati seorang kawan aku..walaupun bukan aku yang melukakannya..tapi orang yang konon sempurna itu bukan orang lain pada aku…sedih kawan aku itu..sungguh sedih..sejak hari itu dia seperti takut mahu jumpa di rumah aku..

Dia meluahkan apa yang disakiti…dan aku turut ikut menangis..

Kasihan dia..walaupun sudah 2 tahun arwah ibu dia meninggalkan dia..tapi ia tetap terasa bila ayat seseorang itu mengaitkan ibu bapa..

Memang berlaku “ke-sentap-an”..

Oleh itulah isu salahkan ibu bapa pada blog tidak digalakkan..

Seperti berlaku pada aku, aku tidak kisah dia mahu sound aku atau memalukan aku..tapi! jangan kaitkan ibu bapa kau..kesilapan aku bercakap,tiada kena mengena dengan mereka..mereka bukan selalu “check” blog aku seperti mana dahulu mereka menge-check kerja sekolahku zaman dahulu..

Bayangkan suatu hari nanti berlaku pada anda, sedih atau tidak? Benda yang membuat kita terkenang-kenang, terkenang-kenang...hinggakan meluahkan kemaafan pun tidak mungkin dapat diterima oleh mana-mana pihak...tapi mungkin sebab persahabatan...
diteruskan juga...betul tak?

aaaaaaaaa!

aku sudah mula merepek..yang pasti..aku tidak sempurna..
p/s: siapa kata manusia sempurna?

nota kaki: aku mula mengarut lagi dah.


Tuesday, May 17, 2011

... perfect two - Auburn ...



[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two


memang besh!!!layan~~~

Saturday, May 14, 2011

Selangor oh Selangor!


"muka sedeh sebab selangor kalah"

apa lah nak jadi dengan pemain-pemain Selangor ek...di tempat sendiri pon boleh kalah...
haih!!!!

semalam ada game perlawanan bola kat Stadium Shah Alam..aku ingat kan mau pegi la..tapi at the same time ada lak Akar Berlima kt Shah Alam..adehh..dah total eclipse to the heart lak..

tapi fikir-fikir balik malas lak nak kuar rumah..so aku just tengok Maharaja Lawak yang tema die Minggu ke-7 is Silent Komedi..hihihihi~lawak-lawak..rugi woo x tengok...

at then same time..aku layan FB...aku ada follow 1 page nih..name die Info Ranking Perlawanan Bola Sepak..so sapa-sapa kaki bola boleh la join ek..hihihi...(aku ekceli bukan lah kaki bola..tapi tah la..)...

nak tahu keputusan nye??malu weh aku nak cakap...malu!!tapi xpe la...tiap permainan ada la kalah dan menang kan??(nak pujuk hati)...

mula-mula Halftime Kelantan - 3 dan Selangor 0..perhhh!baru half time..memang  sedeh kan??

then kul 10 malam tuh aku buat keputusan nak mengubat sakit hati kan..aku pon g la tengok Maharaja lawak..ahhahhahha!!memang lawak wehh!lawak giller.huuhu...rugi x tengok..huhuhu~

yang besh~ Jambu, Jozan, Nabil, Sepah..nih la top 5...Balas pon boleh tahan lawak dia..huhuhuhu~yang penting aku gelak..hihh..menghiburkan..hihihihihi~

then dah habis aku layan Maharaja lawak..aku tengok lah FB...

sekali tuh.. Kelantan 5 - Selangor 1...wahh!!mana boleh tahan..hmmm...

fikir-fikir balik..tidak mengapalah...Tahniah pada Kelantan..good game u all play..good!..Selangor jangan putus asa oke!keep it up!

mungkin Selangor sengaja kalah..mana la tahu kan..sebab dahulu Selangor dah menang sebanyak 5 kali jadi juara..mungkin kali ini milik Kelantan pula..tiap perlawanan ada kalah dan menang bukan???so jangan kecewa sangat..nanti Selangor ada game kt Kelantan pula..hope mereka boleh buat yang terbaik la..

bak kata filem Hindustan..Hero (Selangor) kalah dulu..adat la kan??ahhahahaha!!

tuh saja lah ngomel aku di pagi sabtu ini..jom tengok Sailormoon!hihihi~

p/s: ada x ayat aku yang cm kurang senang??sila komen oke?

nota kaki: pape pon aku bangga jadi orang Selangor..itu cuma perlawanan bola..hihihihi~

Wednesday, May 11, 2011

... bila ak sudah jumpa novel ...

sudah lama aku tidak memunculkan diri aku dalam dunia belog ini...
dan sudah lama aku tidak mencari teman belog punya post untuk dikomen...
lama juga aku mendiamkan diri...
sudah lama aku tidak bermadah...

ini semua kerana novel..walaupun agak boring tapi aku baca juga..dan aku juga sejak kebelakangan ini layan youtube tengok "GLEE"..hihihi..besh tau..ernah tengok tak?

nanti aku dengan adik aku mahu beli CD GLEE..untuk simpanan kami..cam besh aje citer tuh..huhuh..

owh..novel nih adik aku punya.cerita tenang budak U di U masing-masing lah...aku tidak pernah duduk kat asrama...so agak jakun jugak lah bila baca.huhuhu...cam besh lak duduk asrama kan?

huhuh.merepek lak aku nih..ala..bukan ape..au ada 2 belog..satu lagi belog untuk aku bermadah dengan jiwang nya..belog itu ada sahaja orang mengertawakan kisah-kisah dalam itu..aku sendiri tidak tahu sebab apa..mungkin sebab kisah aku lawak kot..tapi aku suruh kawan aku baca tidak pula mereka cakap lawak..cuma bagus sahaja syair aku itu..hahaha!!

itu bukan syair tapi puitis..huhuhu~ye ke??hentam sajalah..huuhu~

aku mahu cerita macam-macam..tapi macam malas pulak mahu menaip lebih-lebih..nanti bila aku ada masa panjang aku ceritalah..hihi...

take care..haha!!
(macam ada orang saja yang mahu baca kan??hihii)

sori tak dapat blogwalking....sori..

p/s: hope korang sihat..

nota kaki: malas..owh malas...g lah men jauh2..


Thursday, May 5, 2011

... sumpah aku suka lepak kat ANTI MY EX!!?? ...

tarikh: 05 may 2011

*tiba-tiba aku rindukan korang tahap setinggi gunung Himalaya sebab aku bukak inbox FB aku yang korang buat nama ramai-ramai dan ketawa dengan kesengalan korang dan aku tak boleh tanpa korang lagi dah pas nih!aku taknak deactive FB lagi..huhuhu~*

nih la budak group ANTI MY EX!!?? (AME) yang aktiv di page AME..kalau rajin dan ada FB..korg klik SINI then nanti korang LIKE la AME..beshh woo..tak kering gusi..hihihi...

opps!jangan salah faham lak..aku dan admin-admin yang lain tak ada la ajak korang ANTI ex korang..sejujur aku ada ex dan kami kawan baik until NOW even sakit-sakit dahulu tapi dah tiada jodoh..aku tak kesah..hihihi..

*kalau diikutkan,aku dah dapat yang terbaik tapi aku HOLD kan hubungan kami*

AME nih ada trendmark die gak..iaitu "NO HARD FEELING"...so kalau ex korang kan mara korang join group nih..korang explain la..

siyes benda nih bukan nak ajak korang BENCI ex.tapi just place for sharing pengalaman bercinta..kepada yang tak bercinta, korang still boleh join, sebab dalam ini korang akan tahu dalam bercinta tak semua nya indah dan tak semuanya menyakitkan..dalam nih berborak dengan pelbagai manusia punya pendapat dan pandangan..amik yang jernih saja oke..hahaha!!

dan ada jugak part-part dorang dah sengal..ahhaha...

aku sayang admin-admin AME..memang besh!dorang la pengubat duka lara aku time aku emosi giler babi punya la..huhuh..dorang wat lawak part-part kena kan mirul..ahhaha!lawak-lawak...

aku nih jarang masuk tapi aku komen jew kalo dorang mintak pendapat.huhuh..

owh ye..AME nih ada belog jugak..KLIK SINI oke..huhuh...

admin-admin yang aku rindui:
-kak ita & abam
-kak aisya & abg ipin
-kak fira
-kak fiza
-abg azri
-amirul
-azrin
-abg man
-shazuan
-yad
-shasha
-hamidi
-kak aza
- K.G
dan lain-lain..

wahh!!rindu giler la kt korang..dah lama kan tak jumpa!!ala!!jom la jumpe!!

kalau korang tak join pon tak ada hal la kan..sebab tiada paksaan..tapi rugi woo..besh tau!!hihihi~~

miss u all..muaxx!muaxx!

p/s: jaga diri baik-baik!

nota kaki: terbaca inbox dorang risau kan aku..sebab aku deactive fb..terharu lak..huhuhu~




Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...