Sunday, March 27, 2011

... new nephew!!! ...

aku nk stori mori psl new nephew aku nih...
yg ke 8 tau..hahahaha!!

tp aku ada hal..nk kuar nih..nk g Klang Parade jumpe artis faveret ai..hahahaha!!!

nanti mlm ckit ai coter k..letk gmbo demo yg comel2..hahahhah!!!

chow~


Saturday, March 26, 2011

... selamat tinggal kawanku ...

Tarikh: 26 March 2011

ehem2...xdenye aku nak tinggalkan kawan aku..hahhhha!!nih..korg pnh x dgr lagu "Selamat Tinggal=Dina feat Zizan"..ye2...aku tahu lagu tuh dah lme kuar kt radio dan korg selalu dgr..hahaha...lagu tuh sdp kn??aku ske sgt2..lirik die sungguh2 tacing...even aku blm lg tgk video clip die,dgn hanye penghayatan lirik jew boleh buat aku menangis..huhuhu!(amik tisu lap ingus)..

meh tgk VC nih....tgk tau..jgn lupe amik tisu...



tapi kan...ada org ckp x sedeh la..huhuh..aku mle2 tgk jew leh nk nages..tp ada kwn aku tgk2 jer die gelak x hbs2...aku pon gelak sambil nages2 la..huhuhuh~

kwn aku ckp "mke jijan (zizan) tuh lawak la walaupon die buat mke serius cmne pon..nages cmne pon..tp aku tetap gelak bile tgk mke die...hahahahaha.."

owh..agk kejam lak ayat kwn aku..tp bile aku teringat ayat kawn aku nih..leh lak aku gelak gak...time nges tuh gelak2..huhuhu...tp siyes la..VC nih memg sedeh la...

x caye???korg tgk dlu k..tp sblm tuh!!!make sure mind set korg anggap yang ZIZAN tuh x lawak k..die bukan seorang pelawak tp seorang penghibur..oke???

dah mind set???sila tgk...

amcm???sedeh x???part yg biini die kne ragut..sedeh kn??? ...huhuhu...

tp ada la cm x logik sgt....nih juz komen aku k sbg ank seni..(xde seni pon..bohong aje)

1..kn hero tuh dah tua..tp pakai t-shirt...if die sebaya abah aku pon umo dlm 50++ mne ada pkai t-shirt sgt..bg la pakai kemeja kotak2 ke...baju batik ker (bole ker??o nmpk cm terlalu org kaya lak..hihihi) atau bj melayu yang warne die lusuh..hah!!br la nmpk cm org tua..bg songkok o kopiah..bg beshh!!

2..die pggl ank laki die ALONG..org pgl la Man ker??tp kn aku rse kn..elok la ank gurl dan mke die pon cun mcm mak die..(heroin tuh cun sgt2 kn..huhuhu)..die duk sblh bpk die...x2..mle2 die bdiri kn dlm umo org dah kwen la kot...die bdiri dkt bpk die n sentuh bahu bpk die ckp "ayah,jom blek mkn.."..then br ayh die ckp..tp pggl dgn nme la...then br ank die tnye lg tp sblm tuh dtg n duk sblh bpk die la da...then br tnye.."knp ayh ske duduk sni??"..br la bpk die citer..yg last part tuh c hero tgk gmbo mse kecik tuh dah smart...tp ptt ada ank die pon tgk gmbo tuh smbil cm nk nges ker..air mte jatuh ker...br btl2 sedeh!!

3..knp part nih kne hero tuh tua tp bkn bdk 7 thn???oke..plz dgr blek lirik die...kn Dina ada ckp 'kaulah cintaku yang kekal..slmt tggl.."..kn3???nih nk wat la smpai tua pon org tuh still ingt bini die..so die setia dgn bini die jew...cinta dunia n akhirat la...huhuhu...

ok..overall..VC (video clip) nih memg semart sgt2..leh wat aku nges...

kalo korg x nges, aku rse bek korg kasi pecah itu hati batu..sekesras2 ht aku nih pon ada lembut oke..hahahhaha....

smpai cni saja...TTFN..

Friday, March 25, 2011

... why usagi kechik or usagi nana ...

tarikh: 25/3/2011

usagi kechik dan usagi nana ada kena mengena dengan aku...

sebabnya kedua-duanya aku..hihihihi....

macam mana boleh wujudnya Usagi Kechik...hihihi...fery2 funny oke...u all bole gelak..hihihi~

Usagi= usagi nih tahu tak nama sape???mestilah Sailormoon...hihihi..itu name dalam bahasa jepun tahu...maksuh Usagi is Arnab..tp nih psl sailormoon tau...huhuhuh..aku sangat2 la ske tgk citer tuh...siap ada komik sailormoon lg..dr siri 1 until la ada 2 org ank c usagi tuh..hihihihi...comel kn??err???Sape pnh tgk???pasti phm mksd aku..hahahha!!tuh aje la...ekceli komik tuh akk2 aku yg beli..aku setakat tahu bc jew..huhhuh~~

Kechik= yg nih lak..wujud mse aku umo 16thn tau..mse tuh aku msuk kelas dan tetbe dalam kelas tuh ada 3 org nme cm aku...termasuk aku jd 3 la kan..hihihi...even ejaan lain2...tp sebutan same la...1, Nor Liyana..2, Nurul Liana...3, Leana Nuradila (saya)..pembentulan..even ejaan nama saya cam omputeh tp x semestinye sebutan pon same...sila sebut seperti Liana oke??hihhi...then budak2 kelas pon konpius la..sbb ramai sgt nme liana..so xkn la nk panggil Liana 1, 2 dan 3 lak kn??agk kelako..hahahah!so ada lak sorg nih ckp nk pgl Nor Liyana = Yana, Nurul Liana = Ana dan aku Leana Nuradila = Kechik...sbb aku time tuh sgt2 rendah sedikit dr yg len..sedikit jew oke..sbb skrg dah same tinggi...tp yg pasti sy paling kurus..hihih...

dan itu l WUJUDNYE Usagi Kechik...jeng..jeng..jeng...

psl Usagi Nana lak kn...

Reason usagi still same....

But...

NANA = panggilan famili..hahaha..simple kn???hahhaha...

ok..itu sahaja utk hari ini..weee~


AKU SUKE NME USAGI KECHIK!


Monday, March 14, 2011

... aku blur sudah ...

tarikh: 14-march-2011

aku benci!!!
benci betul bila ke"blur"an aku datang!!!aduhh...aku mahu hapdate ini belog...tapi aku tiada idea..semuanya ketandusan..

tapi pelik...

di opis kan..ada sahaja cerita yang ingin aku menceritakan...tapi bila aku sudah buka belog...aduhh!!semuanya hilang begitu sahaja...

hmm...tak mengapalah...nanti aku hapdate la..hihihi~


Sunday, March 6, 2011

... kalau aku punyai anak ...

tarikh: 06-03-2011

aku tahu agak mustahil untuk aku punyai anak dengan usia aku 22 thn dan belum berkahwin..tapi ini semua angan-angan aku sebagai seorang ibu atau mama atau umi atau mummy atau bonda dan ape2 la panggilan yang dikehendaki asalkan sopan kan...

aku sayang mama aku...sayang sangat2 hinggakan aku dahulukan mama dari abah...

dan aku selalu mahu menjadi spt mama...jarang marahkan anak2 belio...selalu sahaja tegor dgn nada yang keras tp sangat2 terasa..hihihi...

kalau aku pnyai anak...aku ingin menjadi seorang mama yang seperti mama aku...yg pndai masak dan jaga anak2 nyew dgn penuh kasih syg,sopan dan boleh berkompromi..hahhaha!!
*gmbo contoh..bkn ank saya*

dan aku mahu anak aku tahu yang aku juga sayg kn bapa die sptmana mama aku syg abah aku sgt2...tp aku rasa abah lg sayang mama lebeh dr mama sayang kan abah...sbb abah selalu belikan mama brg2..dan bawak mama g jln2 dan makan...mureka selalu berdua...dan abah juga suka bawak anak2 nyew..xkire la yang sudah berkhwin atau pon belum..pasti bwk..hinggakan ada cucu pon still bawak g jalan2..hihihi...

dan kalau aku ada gado dgn suami aku..seboleh-bolehnyew..aku xmahu anak aku mendengar pergadohan ini..xkesah la benda nih kecik o beso..aku x mahu die merasa sedih spt aku skrg...

aku sgt2 sedih bile mama dan abah gado..kdg2 sbb degil nyew aku...peritnye hati...abah cpt marah tp belio sgt2 baik hati...mama soo softy....hihihi..

kalau aku punyai anak...aku mahu die tahu...walaupon aku ada gado dgn ayahnye x bmksd kami tidak sygkn die...

kalau aku ada anak,aku xkan kongkong die habis-habisan..mgkin sesetgh perkara boleh berkompromi...aku xnk la die nt mengalami 'kejutan budaya' bile berjauhan dengan aku nanti...agak sukar nanti...

kalau aku ada anak...aku mahu die berfikir menggunakan akal dan hati...jdkan ia satu...tp dahulukan akal kemudian hati..kalau ikut logik sahaja pon tidak boleh jua...huhuhu....

tp ini semua kalau aku pnyai anak skrg...tp satu hari nanti akan ada...aku akan menanti ank aku itu..

... setahun sudah!!! ...

tarikh: 6-march-2011

salam...

hoorayy!!hoorayy!!setahun sudahh!!hah??ape yg sethn??hihihi..korg xkn pcye...dan aku pon x cye knp aku leh ingt tarikh nih berbanding tarikh yg lebeh elok dr ini..huhuhuhu...

oke...back to topic..ekceli...setahun sudah aku single!!!hahaha..pasti x caye kn???sbb post bwh nih aky dgn zack jinggo..ahhaha....kalo aku ckp kami nih teman tapi mesra mesti x caya kan??well.kalo ada jodoh tuh..kwen la kmi..hahaha...(Amin....)

mai aku citer ckit cmne belog nih leh wujud...huhuhu...

ekceli...belog nih wujud mse aku tgh dlm kecewa...tp dlm belog nih aku x byk kot citer psl ex aku..ala..ape la sgt nk citer bdk ske skt kan hati tuh..tp xpe la..aku xnk la blame die 100%..mgkin perpisahan ini ada hikmah nyew..dan memg ye!!ada hikmah..hahaha!!

hooray!!sethn sudah aku putus..

huhuhh...pasti ada yg ckp sengal kan???tarikh hr putus ingt..tp tarikh bkwn dgn zack jinggo aku memg x ingt..haha...die yg ingt...sat lg kol die aku nk tnye la..hahaa..ble lak tarikh perkenalan kite..ahhahaha!!

aku bukan xnk kapel dgn zack jinggo..aku serik..tuh aje..ala...tunang terus la..senang ckit...ada la kekuatan dan kepastian..huhuhu...

tp kn..aku xnk la zack jinggo pinang aku..hihih..aku mahu...

tgk bwh nih..huhh...


jeng...jeng..jeng..


jacob black atau taylor lautner...hahah..kacak kan???sweet kan??die ada kacuk red indian kan??huhhu..aku mahu!!aku mahu!!huhuhuh..oke2...giler dah...adeke nk omputeh..cm la org melayu xde kn??

org melayu ada...tp xmau la tnjuk2..malu la..kang nt x bpnjangan lak hbgn kami..huhhuhu...tp mintk2 la die mahu aku!!huhuhuh...

k la..da magrib nih...chow...

TTFN!!



... nak hapdate tapi ...

tarikh: 06/03/2011

salam....

hari nih hari ahd...dan aku sangat2 la malas...hihihi..nk tahu x??smlm kn sbtu...ada kenduri cukur jambul ank buah aku tau...huhhuhu...nk letk pix and isi kan dlm nih pon xtau la bile..huhuh..sgt2 mls dehh!!

oke...xpe la...owh...smlm sbtu juga aku patut g kelas..tp aku ponteng sbb kelas hbs kul 4..kenduri lak pas zohor..so xpe la..burn 1 hari jer kan..huhuhu....tp next week aku xkn ponteng!demi masa depan..hahahhaha!!!

k la..aku da blur...Puteh pon da hot..huhuhu...

sape PUTEH???nt aku letk kt dlm nih la..hahaha!!!

TTFN!!

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...