Wednesday, December 7, 2011

... elok ke membuat fitnah? ...

Assaalamualaikum.

okay aku hari ini nak citer pasal orang-orang belog ini suka bebenau buat cerita. aku ingat kan melodi je HOT HOT HOT. rupenye belog nih lagi HOT!!

okay aku sudah hampir seminggu la dapat emel pasal SYELLA KAMARUDDIN TUH. aku pon tak la kenal beliau. dia pon bukanlah sedara aku ke hape ke. tak ada lah. cuma sama-samalah kita kurang kan fitnah sesama islam.

ramai manusia yang nak tahu sangat-sangat siapa husband Syella ni kan? sampai ada yang buat fitnah yang husben Syella tuh Tan Sri Musa. Astagfirullah. korang ni. tak ada kerja lain ke? kornag ni press ke?

kalau di surat khabar dan majalah dok sibuk nak lakukan jualan dengan citer-citer sensasi. kat belog pon same! aishh!

sebenarnye kan aku tak kisah la sape2 pon husben Syella ni. suka hati depa laa nak 15juta ringgit ke. bape2 ke. dorang tak minta kornag duit kan? tak payah la nak amik tahu sape husben die. wat dosa kering aje dok fitnah kan? ape teka-teka tuh bukan fitnah ke? ehh! oleh sebab korang cakap mula-mula syak husben die tuh Tan Sri Musa tuh, bole merobohkan masjid orang lain tau.

Perlu ke tahu sape husben Syella? cukup laa die dah gtau yang dia dah kawen. memang la kenduri tuh perlu diumumkan. tapi kalo dah desak suh orang menceritakan benda yang dorang tak nak cerita, tuh jangan la memaksa. dorang baru kahwin. dah korang dok serbu.

ehh! aku yang baca kisah Syella ni pon naik rimas tau. ciss! tak pasal-pasal aku yang baca emel pasal ni pon dapat dosa tau. aku tak forwardkan emel-emel tuh. malas! benda tak ada faedah langsung! cam S**T!! tau tak?!!

aku bukanlah nak bekup si Syella ni. lagi pun dia ada salah gak. membuka aurat. tak mau la cakap tuh pasal dosa die kan. tapi die tak patut seksi. kan dia wanita. pastuh membelanjakan yang banyak kan dalam islam tidak digalakkan. pasal pengumuman kan cukuplah kalau dia nak ajak yang terdekat. lepas tuh kat luar sana bila orang tanya dah kawin ke belum, cakap ajelah dah. ape susah. xnak ngaku tanggung la dosa sendiri.

aku kecian kat korang yang dok sibuk kain org. kain sendiri tak sedar. kita ni umat akhir zaman, udah-udahlah dosa tau memaksa org tuh. cer la paksa Syella tuh tutup aurat. kan best cikit. aku rasa tak dosa kot. *err? tak kan? memaksa orang menutup aurat?*

rimas tol ak dapat emel pasal syella ni. cer la emel kt aku activity shaheizy sam. bole la ak tgk depa dok shooting. hahahha! kan kan kan?

sama-samalah kita renungkan benda ini. doakan la meke laki bini bahagia hingga akhir zaman, amin!! dan moga Syella tutup aurat. amin! aku nak nasihat depa panjang-panjang pon bkn depa kenal aku. huhu~ just doakan untuk awak as sesama islam.

p/s: jika aku ada kesilapan kata di post ini, sila betulkan. *peace no war!*

3 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Pergh siap dpat emel??
Tp kakak ak ckp de kuar utusan ri2..
Bkn ruangan hiburan..

☻UsaGi NaNa☻ said...

hah laaa~ 3 emel yg beda cerita nya.

aLyA_syGS said...

erk.. sape syella tu? hihi

Usagi Sailor Moon - Link Select

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...