Thursday, July 28, 2011

... adab memberi salam ...

assalamulaikum...

hallo folks...owh hari ini aku keje walaupon dalam kebizian tapi aku masih lagi sempat mengacau bos aku..haha!sowi bos,thn dpn jgn lupe nek kan gaji sy oke?hihihi~dan kaco chairman dinner aku..haha!adeke die tnye aku soklan,"gile ke nk menghadap kom tgk emel?" dan aku menjawap,"you lah."..ahha!punye lah benggang mke die..hahhahah!

ok2..back to topik, emel nih aku xtau sumber asal,tpi credit to owner..terima kasih banyak-banyak bagi info ini..dan aku pon mahu la share dengan uolls~

meh la baca,membaca budaya kite..hihihi~

Subject: Adab memberi salam..

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yang buruk). (QS. 43:89)



baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, Baginda SAW akan; Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan… Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah: “WAALAI KUMUS SALAM”

dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu: “WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya: “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti "Ko tolong kirim salam maut kat dia yer".

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan "AKUM" adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum", kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana “Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

* Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom”bermaksud “Celaka Kamu. ”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum"..

panjang kn??penat tau aku menaip..hihi..oke aku tipu..

so ini kite jadi kan iktibar..aku nak forward email memg lembap skit lah..bukan ape..kebizian membuak2..hahaha!!

nota kaki: memandaikan xleh nk ckp bai2..so aku cakap,TTFN = tata for now..hihihi..

... i never thought that i will be junior engineer clerk ...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

hai kawan-kawan, hari ini saya mahu ajar anda macam mana nak mengira oke..huhuhu~tak adalah..hari nih aku ada blaja bahasa perancis dengan sendirinya..huhuhu~

aku kan asisstant project, so bile ada customer hantar drawing je kan,bos aku bukan nk review pon..aku la kne review kan..huhuh..tengok berat dan material spec shaja..kalo suh aku tengok benda tuh lebeh2. memang aku cau lah kan.hahah!

hari nih aku review drawing dari Perancis, dorang bukan nye nak translatekan ayat Perancis tuh ke dalam English. teruk tau. menambahkan kerja aku nak translatekan saja.isk!

drawing tuh tak adalah tnjuk kan weight,tapi tnjukkan volume part / component, so aku kena la convertkan dari cubic mm ke kilogram.tak adalah susah kalo tau formula nyer.hihihi.

tetibe dapat lak ayt cubic PO.punyelah aku mencari ayat tuh ape kebenda..cari kat pakcik google la kan..tetibe aku dapat lak kertas cm ini..1 cubic PO bersamaan dengan 16387 cubic cm.hah!

so bos aku ajarlah aku kira2 kan...tetbe kan..tengah aku snegaja lah kan tengok drawing tuh..ada drawing tuh translate english.die tulis la dlm bahse france la kan. dimension only in PO / inches..er??paham tak?
PO = pounce..cer try translate..hahah!!

sekali kena da...

POUNCE = INCHES

hahaha!!pounce (po) adalah bahasa france la..huhuhu~sabo jela kan..hihihi~

so aku ada 2 formula nak wat kiraan dari cubic inches atau po ke KG..hihihi...

nk blaja tak?jom aku ajarkan...


... pelajar perempuan mencuri di tadika ...

salam oulls~

ala..cerita ini tak ada kuar kat paper lah..sebab cerita ini memang betul-betul terjadi kat kampung sebelah aku nih..

ada satu tadika nih buat sukaneka kat tadika tuh jugak..pabila semua orang sedang bizi..

tiba-tiba muncul sekumpulan budak perempuan seramai 4 orang pakai tudung dan berpakaian sukan masuk dalam tadika ni..kata nya nak tumpang toilet lah kan..

well..korang paham-paham lah kan yang toilet tadika nih kat mana?kat dalam lah tadika tuh...bukan nye kat luar cam rumah2 kg kan..

tetba kanm suatu petang tuh cikgu2 baru perasan barang2 dorg banyak ilang...ada yang ilg duit sebanyak RM600..bukan takat duit,hp pon di amik..nsib tak da laptop..kecian cikgu2 tuh..dah la penat..pastuh skt ht lak dpt..hebat dugaan~

dahsyat kan budak perempuan zaman skrg?boleh pulak amik kesempatan saat org tuh tengah bz..teruk kan??

tah lah budak zaman sekarang,xtau malu..takde segan2..tak paham betol la..perlu sangat ke bersikap seperti itu??pelik...weirdo~

masalahnye mencuri di kg sendri..pastuh perempuan dan pakai tudung...hbs lah..kerna nila setitik,rosak susu sebelangga..lain kali nak buat dosa tuh kan,bio buat sampai habis..sampai dosa tak tertanggung..senang..huhuhu~

jaat nye laa aku kan??hihii~

well..mulut aku dgn tgn aku sama jee..hahahhaha!!kbai!

Wednesday, July 27, 2011

... baju kurung atau kebaya? ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

korang ada tak tengok FUUHHH! yang c Awal Ashaari jadi pengacara itu?
kan dorang ada tanya artis kita, baju untuk raya nanti kebaya o baju kurung?
well kebanyakan pastilah artis akan cakap baju kebaya kan?

hurrmm~cian baju kurung..semakin hilang dimakan zaman..korang jangan xtau yang baju kurung sekarang sudah berubah wajah..korang ingat muka je ke bole berubah wajah?baju pon boleh tau..

tak caye?cer korang google..taip la BAJU KURUNG MODEN..nanti banyak lah kuar macam2 corak dan design baru baju kurung..

caye x??haha!

ape beza baju kurung tak moden dengan baju kurung moden?

bezanya adalah baju kurung tak moden tiada kating atau mksd lain adalah tiada potongan badan.straight je cam tuh.pastuh die cam beso ckit.huahuahua~

yang baju kurung moden lak,die seksi tang leher..haha!makin panjang dan beso lubang itu.pas tuh ada potongan badan sedikit seperti pesak gantung atau baju kurung pahang atau riau..huhuhu~but more ketat ckit..maybe sedikit jarang-jarang..

but still orang akan cakap, baju kebaya menjadi pilihan..sebab ape?

sebab boleh belah tang sana,boleh belah tang sini,bolen tnjuk tang sana,bole tnjuk tang cni..lepas tuh kn boleh di-KETAT2-kan kan?heh~

aku pon ada gak baju kebaya.2 tahun sekali aku buat baju kebaya.tapi baju kebaya ala2 baju barung.tau kan baju barung?die tiada potongan atau potongan nye sedikit sahaja but more to straight..huhuh..

baju kurung tak moden makin tak digemari ramai.sebab semua wanita yang ada di Malaysia suka ada potongan2 saja..

caya tak aku tiap tahun raya ada baju kurung tau..dr aku kecil,smpai aku dah kedabak nih,pon pakai bj kurung tak ada kating tau..straight je..dh la pnjang lepas lutut..pastuh tak ada kating..tapi aku tak pernah komplein kat mama..sebab itulah baju tradisional kite..haroos bangga sebab baju itu menjadi baju antarabangsa.

owh.memg aku ada baju kebaya.tapi tahun ni maybe tak ada..sebab thn lepas pon pkai 3 kali kebaya tuh..hihi..tahun ni cume ada baju kurung tak moden dan baju kurung pesak gantung..

hah!korang2 nih tak payah la jdi cm artis yang suke kebaya jee..sebab kebaya adalah baj yang tak cukup kain..mksd nye seperti transparent la..ape lg..nampak tang sana,nampak tang sini la..huhuhu..ala..sekarang tak banyak la artis cukup kain..pernah nmpk artis ckup kain?yang tak bertudung tuh ckup kain?tak kan??

kalo tak bertudung tapi cukup kain,ok gak kan..sebab mungkin semakin lama,semakin ckup kain..kite tak tau masa depan seseorang.tegur sebaik-baik mungkin.andai tidak boleh jugak,doa kan saja..

owh..aku citer sume2 nih sebab aku nak cakap yang aku sekarang jual baju kurung!!!bju kurung pesak gantung jee..jenis kain benang emas dan english cotton..huuhu~

sekarang aku nak masukkan gambo la..wee~~moh elr beli..murah je..1 pasang baju yang dah siap RM70 termasuk postage la..huhu~

k la..

TTFN


Saturday, July 23, 2011

... tiada lagi seorang ABANG di tempat kerja ...

hari ini adalah hari besh plus sedih tahap gaban la kan.sebab abang kt tempat kerja aku tuh hari ini last.yg besh nye tuh pergi makan sambut besday HR manager.hihi~oke la.huhu~

ala..aku rasakan minggu depan malas la nak pegi keje.sebab abang yang ajar aku pasal kerja aku mula-mula tuhkan dah resign.he got better offer la..tak mengapalahkan,rezeki die kan..hurrmm~

sedih..masa die kol n nk cakap dengan bos aku.tak adalah aku syak pape kan.then tetibe bos aku tnye,"yana,u xtau ke?." aku dengan muke pelik menjawap,"tahu ape bos?".then bos aku ckp yg abang tuh hari ini last.terkejut beruk aku.tengah-tengah berdiri buat keje,cepat-cepat aku dudk.mengigil-gigil tangan aku tapi aku buat keje masukkan data dalam komputer.perhh!nak nages.

then bos aku kuar nak tepon bos aku lagi sorang.aku ape lagi.kol kawan aku yang satu departmen dgn abg tuh la.then aku mara la kenapa xgtau aku awal2.kalo awal 3hr pon tak ape lah kan.nih memg terkejut.bygkan balek kerja kul 5.30 petang.die kol pada kul 5.20 ptg.berderau beb..memg tak ada preparation la kan..

aku cuma mara dia xgtau aku awal2 jew.hurrmm~tak tahu lah sape lagi mau back up aku.sebab mase aku mula-mula masukkan.dia la back up aku habis punya.dari 1st day aku masuk sampailah sekarang.

no more brother at work.he is the besh!

tidak akan ada pengganti what ever happen pon.huhuhu~

terkilan la.tak sempat nk buat ayat pape time tuh..tapi nasib lah ada FB kan.so kat situh lah berborak nanti.

patut lah aku berasa pelik bila die kerap cuti dan mc.mula-mula aku sudah syak,tapi aku abaikan perasaan itu.

oke gurls!andai anda ada rase firasat anda.pls believe pada firasat anda.sebab ia memg btl akan terjadi oke!

oke!lepas nih aku akan percaya pada firasat aku.hihihi..harooslah percaya kn?
k lah.sampai cini saja stori mori aku...

TTFN!

... BENTONG! see you later ...

lama betul la post nih dalam draft aku.hehe..bukan ape.aku lupe la nk hapdate.bile aku nk wat tajuk baru saja.baru aku perasan yang nih aku belum kuarkan post.hihi~

baiklah!meh aku story mory pasal aku g bentong.

ekceli date aku g bentong nih same dengan date aku pnye tournament bowling.huhu~manyak syoook woo~huhuhu~penat2 men bowling terus aku jumpe kawan aku dan kiteorg terus g bentong untuk jumpe my besfwen, NIYA.

aku pergi bentong bersama dengan SADELINE dan KAK SYIMA.huhu~well..otw g sana, kak syima yang drive.jalan ada jem sedikit sebab dorg ada betulkan jalan pulak.huhuhu~
aku duduk belakang.tuh kak syima dan lin.hihi~


dok belakang sorg2 kan boring.so ape lg.snap la..



LEBU!hihi~

nice x view nih?haha!aku suke tengok!

kiteorang sampai rmh niya dalam kul 6lebeh gak la..agak kepenatan.huhu..aku lagi lah penat.men bowling bola 9 jee..adehh..lengguh gile tgn aku..dengan masham2 nye terus g bentong.kahkahkah!

tido pon agak awal sebab penat sgt.. esok pg nye bangun makan dan mandi kiteorg nak g bandar bentong hantar kak syima g stesen bas.die nak balik Kuantan lak.so pas dh hantar,si Lin lak nak beli skirt pendek untuk die praktikal.

meh2..tengok gambo perempuan shopping.hahaha!
ini Sadelin..mke seyes bawak kete.harooslah jd driver berhikmah bukan?hihi~

haha!dh nmpk cermin kn.ape lg..


mke mencari brg berseswaian.tp xde beli pon.kahkah!


tetibe nmpk payung!hooray!membeli pon~

sempat lak c Lin nih senyum kn??


kami MODEL payung terbaik!


er?model seluar pon bole~


mencari..tapi mahal.so x beli.

haha!comel kn kami?jangan jeles oke.hahha!!

then kami bertolak balik kul 5 petang.mulenye Lin drive,then smpai je genting Sempah,aku lak drive kn.sbb lin cm penat sgt lak.huhuh..xpe la..aku pon ada lesen..

besh woo g bentong dgn kwn2..besh tol g trip..ahhahha!!besh trip ever!huhuhu~

next stop!maybe Penang!hihihi~kn3?

nota kaki: Akhirnya siap jugak entry nih.hihi~

Monday, July 18, 2011

... manusia dengan hasad dengki memang tak boleh nak dipisahkan ...

fuhhh!!panjang nye la tajuk belog aku nih.hahah!agak pelik kn?nih la 1st time aku punye tajuk paling panjang.hahahha!

hari ini aku rasa bad day giller batak la.aku tak tahu la nk cakap ape kan.tapi boleh dikatakan pengajaran hidup dan semua ini memang untuk mengajar aku tentang dunia manusia kan?tak semua manusia bersikap cm aku,yang tidak peduli mati hidup orang lain.yang sentiasa berfikiran positif.yang sentiasa maki diri sendiri.

aku ada stori dimana ada hamba allah ini dengki dengan aku.maybe.tapi yang pasti nama aku dikaitkan dalam hal ini.astagfirullahalazin..sudah kita ini sesama islam,perlukan saling bersaing antara islam?rezeki memasing bukan?tah la..

hari ini di opis aku ada 3 org org baru masuk.ketiga-tiga ini berlainan departmen.IT, SU, dgn HR. tapi yang len ini sudah menjadi staff,tapi sorg budak HR ini hanyalah kerja selma 2 bulan.temporary la kata omputeh kan.

aku ajak die g lunch la kan.ala..bdk baru so aku nih ajak la berkawan,bukan lelaki pon.perempuan.kalo lelaki lantak hang la nk g memana pon.company aku tuh ramai lelaki berbanding perempuan.haha!

dah aku ajak die join aku dgn bdk praktikal ni nmye die gadis 1.(haha!xleh nk sebut nama la kan.)aku memg kerap keluar dgn gadis 1.so skrg kami jd 3 la g mkn kn.gadis 2 nih (kerani HR) sebaya aku.gadis 1 nih praktikal sajalahkan.

pendek ceritalakan.sedang-sedang makan,aku khayal tgk tb kt kedai mkn itu tetbe gadis 2 ni tnye aku soklan besh. "gaji awak berapa?".aku nih khusyuk tengok tb dengan lurus dan bebal nye menjawap "gitu-gitu(jumlah la kan)".then aku tengok tb.aku tak tengok pon reaksi mke die.

then otw balek opis aku tanye die,br aps hbs belajar ke.die jwp ye.aku tnye lg,sblm nih keje mne,die jwp kuantan.

then...blek keje tuh die g bantai jmpe bos HR die tnye knp gaji aku banyak dari gaji die?dah bos die serang aku kenapa gtau jumlah gaji aku.itukn rahsia individu.aku time tuh dah cuak gile.den aku tepon lah kekasih aku dan aku gtau mama aku.

semua cakap bukan salah aku.tapi c gadis 2 itu salah.dah tau nk gaji banyak kan.wat ape teme tawaran keje itu?dan 1 lagi bodoh die tuh, 1st keje dah wat isu cm itu?ape die ingt die staff ke?dah nama pon TEMPORARY kan?dlm BM SEMENTARA selama 2 bulan.aku ada cakap,kalo performance oke,akan serap jadi staff.blm pape dah isu gaji dgn aku,tah la.maybe xleh nk dijadikan staff kot.melainkn die keje dah lama dari aku.

ye!aku keje 7 bulan saja.ingat mula-mula aku kerja dlu dapat ke seperti skrg?dahulu aku dapt ckit.bygkan gji aku waktu itu rm850 je.tolak mkn n minyk bulan2 rm300.then aku pnye epf socso lagi?bg mama lg.bape kat tgn aku?habuk je tau.

then aku dah banyak ckit dan dah sethn keje,aku pon chau la cari dkt dgn rmh.then dpt up ckit.xpe la.ada OT.tp aku Ot dlm sebulan 2kli je.haha!xde keje beb.

ape gadis 2 tuh ingat aku dapat gaji cam skrg nih ape?senang2 je?tau la die ada diploma tourism.aku nih stpm.tapi aku dah jadi kerani selame 2thn oke.so layaklah dengan ape yang aku dapat.salah ke?lebeh senang dipanggil,maybe itu rezeki yang Allah SWT dah bagi kt aku.aku teme dgn Alhamdulillah.

dah nama pon baru habs blaja kan?teme la gji itu.bersyukur la ape yang ada.aku dulu pon bermula dari bawah tanah.gali lubang sendiri untuk melepaskan diri.sakit-sakit dan luka-luka aku,aku simpan sendiri.tiap kali aku ada masalah kewangan,aku menangis,aku ikat pewot,sanggup tak makan.sanggup sampai skit pewot.

dia ingat senang?

mama cakap,bukan salah ko.pasal ko nak citer gaji ko,tuh hak ko.gaji ko.budak tuh yang bodo.dah tau ckit g teme.nanti elok-elok orang tuh nak serap jadikan kerani HR kekal.jadi tak jadi langsung.

cinta aku cakp, ala..abaikan aje la.die tuh patut tahu.ala sayang,anggap saja die xtau lg.

BFF 1 aku cakap,ala..orang keje pon xde pon tnye gaji orang.keje jela.niat tuh kena btl.keje cr duit.bukan nak banding2kan dgn orang len.dah nme pon sementara.kn awk tuh staff.

BFF 2 (female) aku cakap,hahaha!bodo btl.orang start dari bawah la.memg tak ambik la jadi staff kalo mule2 masuk dah jdikan gaji sbg isu.

gadis 1 cakap,ahhhaha!tuh pon xtau ke?kite praktikal pon tau la.adehh!xpe.nt kite tlg explain kan.

ramai backup.nih aku xgtau bapak aku.nanti aku kena mara lak.hahahha!kena bebel lg..dan cam-cam la..

ini lah masalah bile ada yang dengki..abah selalu pesan,pijak tangga satu persatu la.slow-slow.tak payah gelojoh.rezeki itu ada.cume perlu rajin saja.

aku bukan manusia suka membuat semua benda jadikan isu.andai ada budak baru masuk dan jadi die lebeh hebat dari aku.aku akan katakan,"rezeki die.tak ape.aku ada rezeki aku."

rezeki itu datang dari Tuhan,bukan dari bos.cume perlu usaha saja depan bos dan banyakkan beribadat dengan tuhan.

mungkin budak itu tak paham.sebab aku tidak cerit lebeh detail kenapa gaji aku lebeh.cume kecian kt die sbb pasal gaji pada hari pertama die kerja sudah jadi isu.bukan nya 2 atau 3 thn keje.

aiishhh!



Saturday, July 16, 2011

... benci nyerr! ...

aku benci la cam nih keadaan nye..
aku tak suka bila dah smpai satu perasaan benci orang.rasa cm shit pon ada la.aku pon tak paham la kenapa perlu ada perasaan nk benci orang.
aku nih susah la nak benci orang.susah sangat-sangat. sebab aku susah nak teme orang kalo dah benci tahap gile!
oke..aku dah start melalut.tapi itulah aku.
abaikanlah.
apa nak jadi.jadilah.malas dah nak amik pusing sangat.bukan bahagia pon.
ala...tak kawen dgn ko pon..ada gak jodoh utk aku kan.apa ada hal.
tengok!kan aku dah stat mara.aku tak suka mara-mara oke!
sumpah aku tak suka.sebab bila aku dah puas mara, pasti aku akan nages.aku tak tau knp bila aku dah mara aku akan nages.tah la..

kbai!

Monday, July 11, 2011

... FLORIA at PUTRAJAYA

hallo-hallo sume!!

pernah tak korang pergi floria kt putrajaya??
best woo!haha!rugi oo tak pergi..hihi~

aku ada pergi..banyak gambo...muka aku jela tapi..hahah!sebab aku pergi dengan cik abg..dia dah pegang kamera ape lg..aku la jadi model tak berbayar..

ramai yang kapel o baru kwen g sane..siap dpt bunga dr cik abg masing-masing..
ala..aku je x..sebab bila aku tengok muka cik abg aku, die tengok muka aku, pastuh die wat selambe je..geram x??geram kan???hmmm..ape la nasib dapat cik abg cm itu..xde romantik langsung..cari lain baru tau..haha!

tapi memang banyak la gambo..hepi-hepi..tempat itu la cinta aku bermula..hahaha!nak masukkan gambo cam malas..sebab aku belum edit-edit lagi..aiishh!!malas giler dah nih..

owh ye..floria itu last minggu ni..aku ingat nk g lagi la..dengan gurlpren aku lak..hahha!bubbye!


Sunday, July 10, 2011

... OST ANNISSA ...

hello o alls!

korang ada tengok citer ANNISSA?mesti ada kan?

perhh!!geram sey aku tengok cerita itu.tak boleh terima langsung aku.
agak-agak la kan kawan baik nak jadi madukan.huhu~

gile la...aiishh!tapi ekceli aku tak la tengok sangat cerita ini.tapi aku minat lagu 3 suara.
hihi..
jom layan!


(ini aku amik dr youtube.credit to owner.)


Monday, July 4, 2011

... Bila semua benda hanya DREAM ON! ...

dream on! dream on!

jeng..jeng..jeng..,

ini bukan benda aku mahu merepek..tapi ini benda betul.hiks~

pada 25 jun 2011, company tempat aku keje telah menganjurkan satu tournament main bowling.hahah!
aku bukanlah pemain yang terer mana pun. cuma tahu baling saja. tapi lembik jugak.

3 game woo~
penat gile lah tangan aku nih tak payah cakap la. belum kira lenguh-lenguh dan sakit-sakit.

meh la tengok gambo siapa team aku.hihi~

owh lupe. nama kumpulan kami is DREAM ON!
besh tak nama team itu? bos aku la. masing-masing cakap mimpi lah nak menang. hahaha!

dream on dalam bahasa kan mimpi saja. hahhaha! kejam sikit bos aku ni..tapi baik..hihihi~

oke-oke..jom tengok gambo..

pas main kami bergambo konon2 menang..haha!

nih bos ak belanje makan!yeay!

nih kwn keje ak..tggi kan?

yg kanan tuh bos ak..hahha!

pas tuh aku terus g bentong jumpe kawan baik aku..hihi~pebat woo..dah la tangan sakit..pastuh g bentong lagi..nasib bukan aku yang drive..huhuh~

tuh saja lah kot..nanti aku masukkn cerita aku g bentong ek..
babai!

p/s: korg terer main bowling x?

nota kaki: sweet thing oke!

Friday, July 1, 2011

... bila kemalasan ...

aaaaaaaaaaaaaaa!sungguh..sungguh malas!!!!

aku ekceli ada banyak citer...pasal bowling..
pasal pegi bentong dengan kawan jumpa kawan..
aiishh!!
tapi malas giler nak menaip..
esok aku ada kelas..hoorayy!!mau g kelas!
hhihih..hope everything will be fine..

oke la..daa...

ekceli aku cm kekurangan seorang..ada orang unfollow aku dalam blog nih...ahhhah!!

ske hati anda la..wa oke je derr..