Monday, May 23, 2011

... cool make my finger going blue! ...

Hari ini aku berdua dengan bos USA aku…faham-faham la bila beliau dari US dibahagian Negara yang salji je…meaning sejuk la bilik department aku nih..aiishh!

Dahla berdua..lepas tuh aku kena speaking je..dahla BI aku tonggang langgang, terbalik dan tergolek..

Bos org puteh aku nih nme nye mr Richard..ptt nye panggil nme belakang kn??tp kat cini panggil nama depan lak..huhuhu…bedal la..jnji nama kan??hihihih~

Tapi bos aku nih baik tau..baik sangat-sangat…leh la aku kipas kot mintak gaji naik..hihih..tapi bukan tandatangan dia yang menaikkan gaji aku…lagi satu, bos cina aku…bos cina aku nih pun baik sangat-sangat..sebab dia sangat-sangat polite lepastuh solf-spoken..siyes…

Susah nye nak explain aku punya department nih macam mana..manager ada 3..dan bakal baru tambah lagi 2…see..how many bos in my department???yang baru nih orang melayu kot..aiishh!penin la..aku je sorang kuli..kerani..xde supervisor pon..tetibe kedebak aku..kalau ada carta aliran, aku sorang je bawah..hahahha!departmen orang lain boleh jadi bentuk pyramid,department aku tah jadi bentuk ape tah..aiiishhh!

Nota untuk bos orang puteh aku…

Dear bos,


Please do not mad at me if my English is suck. I will try to improve it by taking English class.. then when you come to Malaysia again.. I will not shy to talk with you in English and sound like I’m good talker in English. And we can chit chat all day in office..hihihi..

Yee..ini lah nota aku bagi kat bos aku..tapi tak kesampaian..hihih…

Ok la..sampai cini saja bebelan aku..daaa~

p/s: kalo korang kt tempat camne la ek?

Nota kaki: I wish bosses aku the best bosses than other department..hihi~

1 comment:

NOOR FATIN said...

pehh bi aku berterabur. kalau ada org cakap, aku sengih2 je. wakkaka

❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...