Tuesday, May 25, 2010

..sekeping hati berbicara..

sesungguh nye aku bukan lah manusia yg sempurna..
aku sedar diri aku ini rendah dari tanah di bumi..
ak ingin kesempurnaan..
tp still learns how I want be a perfect person..
its hard..
ya..memang susah...
aku tak suka maki orang..
tapi..
aku gak ada hati dan perasaan..
aku still tau tiap manusia tak sempurna..
aku tak minta disayangi..
aku tak minta dikasihi..
aku tak minta dicintai..
aku cume minta 1 je..
izinkan ak mencapai kebahagiaan..
aku try menjadi manusia lebih tinggi martabat dari tanah yang selalu dipijak..
tapi...ada saja manusia yang tolak aku dan aku jatuh ke tanah lagi..
kesilapan selalu aku lakukan..
org selalu mengata aku itu ini.
tapi aku abaikan..
aku tak dapat tutup mulut manusia tapi aku leh tutup mulut tempayan(tempat isi air)..
terkapai2 tangan aku meminta pertolongan..
tapi sume hanye pandang aku dengan pandangan kosong..
hati ini sentiase merintih..
jiwa sungguh terseksa..
akal makin buntu.
kaki penat berlari..
tangan dan jari penat menepis kesedihan idop ini..
mate ini sentiase basah dgn air manik..
telinga semakin tebal menahan makian..
mulut penat untuk menafikan..
lidah kelu tak terkata..

apa patut aku lakukan???
aku tau if aku run away to marikh o jupiter pluto pon..
I'm sure the problem is still tak setel..
aku try berhadapan dengan masalah yang ada.

note::: i try my best be the best...aku wat benda tuh bukan untuk puas kan hati orang len..tp hanye hati aku..


,

2 comments:

alinac lover said...

NAPE NI DIK...MCM SUSAH HATI JA.. :(

☻UsaGi NaNa☻ said...

hihihi..xde ape la..